You are not logged in.

Etrigan

Nehéz harcos

• "Etrigan" started this thread

• Send private message

1

Wednesday, September 23rd 2009, 6:27pm

Új Játék szabályzat....

Mivel lesz szerintem pár kezdeném az értetlenkedést ..nem kötőszködés

-
IX. IP Ellenőrzés

Az IP ellenőrzés kikapcsolása a felhasználói fiók beállításaiban
csak akkor engedélyezett, ha azt egy Játék Operátor előtte
engedélyezte. Ehhez engedélyt kell kérni a jegyrendszerben:
http://support.ogame.hu/

MEGJEGYZÉS: Az engedély csak olyan játékosoknak adható meg akiknek
az internet kapcsolata nem teszi lehetővé hogy bejelentkezzenek, vagy
az néhány percenként megszakad, így kényszerítve a játékost az újra
belépésre.

Be sincs kapcsolva!!... tehát ha most NEM kapcsolom be és utána ki akkor nem követekkel semmit...??

Légy tudatában, annak hogy a \"game support\" csapat tagja blokkolhatja
a hozzáférésedet, ideiglenesen vagy véglegesen. Beleérthetően olyan
felhasználói fiókokat, amik akár megszegték a fenti szabályzatot, akár nem.

Továbbá vedd figyelembe, hogy a szolgáltatások bármelyikén
tanúsított, nem elfogadott viselkedésed miatt, ideiglenes vagy végleges
kitiltást kaphatsz a teljes közösségből és szolgáltatásokból.

Ha nem csinálok semmit akkor is Tilthatnak?

Továbbá:
Csak azok a speciális karakterek engedélyezettek játékos és bolygó
nevekben amik megtalálhatók a Nyugat-Európai Latin ábécében és a Magyar
ábécében, a - és _ kivételével. Bármi más speciális karakter vagy
szimbolum nem engedélyezett.

Időpont... mikortól???? Mert akkor nyomkodom a jelentés gombot....

Amit az örző megtehet az őrzött felhasználói fiókban az őrzés ideje alatt:

• Elköltheti a nyersanyagot épületek építésére vagy kutatásra.
  • Kimenteni
    bármi olyan hajót ami veszélyben van egy közeledő támadás miatt. Az
    ilyen hajókat csak szállítás vagy telepítés küldetéssel szabad
    megmenteni, célállomásként a felhasználói fiók egy saját bolygóját vagy
    holdját használva.

• Vakációba helyezheti a felhasználói fiókot
DF-re mért nem lehet, vagy más bogyeszra azt vissza hívással.....??(igaz ez a legkisebb probléma)...de ha nincsen elég deu.....

IV. Zúzás

Nem engedélyezett egy adott bolygót megtámadni 6-nál többször egy 24 órán belül*.

A zúzás csak akkor engedélyezett ha a Szövetséged háborúban
áll egy másik Szövetséggel, és természetesen csak azokat a játékosokat
lehet \"zúzni\" akik annak a Szövetségnek a tagjai akikkel a Szövetséged háborúban áll.

A háborút ki kell hírdetni a fórumon ahhoz hogy a zúzás
engedélyezett legyen. Ezt a megfelelő univerzum Diplomácia részlegében
kell megtenni.

Megjegyzés: Olyan támadások amik megsemmisültek és bolygóközi
rakéta támadások nem számítanak bele a zúzásba. Hold megsemmisítés
küldetések szintén nem számítanak bele a zúzásba.

Kiegészítés:

~ *A 6-os univerzum 2-szeres sebességű, ezért ott egy 12 órában
lehet 6-szor támadni, egy 24 órában pedig maximum 12-szer. Ha egy 12
órában 7-szer támad egy játékos egy másik játékos bolygóját, akkor az
már zúzásnak számít.

Már nincsen 1 a Szövi ellen??

Légy
tudatában annak hogy a Játék Csapat kiírhat további elfogadott
arányokat az egyes univerzumokra vonatkozóan, azoknak a kereskedelmi
fórum alrészlegébe, amikor erre szükség van, hogy a fenti szabály ne
korlátozza a fair kereskedelmet.

EZT viszont jóóóó....

This post has been edited 4 times, last edit by "Etrigan" (Sep 23rd 2009, 7:13pm)

nexus

Banned indefinitely

• "nexus" has been banned

• Send private message

2

Wednesday, September 23rd 2009, 7:10pm

nekem csak ezzel az egy pontal van gondom...mert akkor itt er veget a jatek es folosleges is jatszani mert MINEK...
ha en fselni is fogok, minden szo nelkul addig siman tiltanak amig vissza er a flottam, es akkor kb vlki be is fog zuzni...
mert itt akinek van ismerose akkor nagyon sokat kaszalhat, mert ir egy pmt hogy leci tilts mar ki egy ket orara mig bezuzom...
utana en hiaba fogok barhova is menni ugy is ezt a szabalyt dobjak majd elem, es mas indoklast nem is kapok...
szanolom ez a egesz jatek mar, sajnos...

HOF 86 : 3 8) - RIP 31 : 0 :pump: - ADV 20% 9 : 0 :pillepalle:

Llacika

The GOD of The Ancient's Law (SonGOku UNI1-2-3)

• Send private message

3

Wednesday, September 23rd 2009, 7:15pm

KÉREK SZÉPEN MINDENKIT, HOGY HIGGADJON LE, ÉS NE ÍRJON IDE TÖBBET... A TÉMÁT ADDIG KÉRNÉM BEZÁRNI AZ AKTUÁLIS MOD-AL, AMÍG NEM TUDUNK MI IS PONTOSAT EZZEL A SZABÁLYZATTAL KAPCSOLATBAN. TÖBBET NEM SZERETNÉK ÍRNI, AZ ÉN GO-IM NEM FOGNAK EZEN ÚJ SZABÁLY SZERINT TILTANI MINDADDIG, AMÍG JÓVÁ NEM HAGYOM NEKIK, VAGY A GA VAGY TM FELÜL NEM BÍRÁLJA A DÖNTÉSEM. A RÉGI SZABÁLYZAT SZERINTI TILTÁSOK TERMÉSZETES MARADNAK, DE EBBEN AZ ÚJ SZABÁLYZATBAN VAN 1-2 DOLOG, "PL. KI LEHET TILTANI BÁRKIT AKKOR IS HA NEM CSINÁLT SEMMIT", AMIT IGAZÁBÓL NEM ÉRTÜNK, ÉS CSAK REMÉLJÜK, HOGY ÁPRILIS ELSEJE KICSIT ELCSÚSZOTT, VAGY LOROVUS VÉLETLENÜL A SAJÁT MAGA SZÓRAKOZTATÁSÁRA ÍRT VICCES SZABÁLYZATOT RAKTA KI A MI ÁLTALUNK MEGÍRT ÚJ SZABÁLYZAT HELYETT...

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

4

Wednesday, September 23rd 2009, 7:22pm

Témát egyenlőre zártam. Lorovus ha akarja megnyitja... Gurat

Lorovus

OGame Relic

• Send private message

5

Friday, September 25th 2009, 2:57am

Mint azt hírbe ki írtam, látható hogy az új szabályokat nem viccnek szántam. Célom az volt hogy az irányadó szabályok az OGame.org alapján legyenek nálunk is, és mi azokhoz csak kiegészítéseket adjunk hozzá vagy apróbb változtatásokat. Tény hogy volt benne pár dolog ami figyelmetlenségem miatt nem úgy volt elsőre mint ahogy meg volt szokva. Azok nagy része javítva lett, viszonylag hamar. A jelenlegi szabályok amit most olvashattok maradnak, "véglegesnek" tekinthetők. Persze csak annyira hogy változtatni még mindig tudunk rajta, és lehet hogy fogunk is. Erre vagy felhívjuk a figyelmet, vagy nem. :P

És akkor térjek rá a bólogatásra:

Quoted

-IX. IP Ellenőrzés

Már át lett írva az a pont. ;) Azaz ki lett véve.

Quoted

Ha nem csinálok semmit akkor is Tilthatnak?

Úgy ahogy mondod. Természetesen ehhez akkor folyamodik a játék csapat ha egy ügy kivizsgálása céljából tilt. Például account lopási ügynél. De ez eddig is így volt. A főoldalon a szabályokban ez a fórumra kiírt új szabályok előtt is kint volt.

Quoted

Továbbá:
Csak azok a speciális karakterek engedélyezettek játékos és bolygó
nevekben amik megtalálhatók a Nyugat-Európai Latin ábécében és a Magyar
ábécében, a - és _ kivételével. Bármi más speciális karakter vagy
szimbolum nem engedélyezett.

Időpont... mikortól???? Mert akkor nyomkodom a jelentés gombot...

Még nem tiltunk érte. Ezt majd kiírjuk hogy mikortól. Egyelőre ezt nem vesszük figyelembe.

Quoted

DF-re mért nem lehet, vagy más bogyeszra azt vissza hívással.....??(igaz ez a legkisebb probléma)...de ha nincsen elég deu....

Mert nem lehet. Csak saját bolygó, hold. Saját bolygó melletti DF még elmegy. De máshol nem. Oldd meg.

Quoted

Már nincsen 1 a Szövi ellen??

Értelemszerűen ha nem vagy szöviben akkor egymagad vagy, és úgy háborúzol. Diplomácia Szabályok szerint. Ez is olyan amit nem biggyesztünk ki a Játék Szabályokba, de így van.

További hozzászólások jöhetnek. Köszönöm a segítséget előre is. ;)

*nyitva
"You are not a beautiful and unique snowflake."
/Mithras/

6

Friday, September 25th 2009, 7:25am

RE: Új Játék szabályzat....

Quoted from "Szabályzat"

Ez a pont nagyon vicces, vagyis inkább valami más ami nonsens ezen a fórumon!
Most komolyan, lehet hogy én voltam már fáradt mikor .orgos játékszabályokat olvastam, de ez a "pont" valahogy elkerülte a figyelmem, vagy nem volt ott, kétesélyes a dolog, mert nem vagyok benne biztos...

Fáradt voltam és elkerülte a figyelmem! Én kérek elnézést!

Szerintem ezzel nagyon gyorsan kell kezdeni valamit, mert így visszaélések sorozata fogható erre a szabályra, még ha tisztában is vagyok azzal hogy a GO-k becsületessen végzik a munkájukat...

Egy másik dolog: ha kitiltanak a "semmiért", vagyis ha nem csinálok semmi szabálytalant és bannolnak, akkor milyen ok (kitiltás okára gondolok) van/lesz kiirva szégyenfalra?

A többivel szerintem igy javított verzióban nincs gond.

Lenne itt még valami, a fejvadászat!

Az miért nem engedélyezett a játékban csak ugy, és a háburúkban igen?

Ez egy rés a szabályzatban, vagy pedig nincs rá szabály?
(Nem találtam rá referenciát! EZ LEHET HOGY AZ ÉN HIBÁM!)

De láttam már kinn a fórumon fejvadászos háborút...
:love: fool for love :love:

Sig by Dubi, THX

vs120

Community Contributor

• Send private message

7

Friday, September 25th 2009, 9:31am

Ha valaki régi játékos (és elolvasta régen a szabályzatot), akkor talán emlékszik hogy ez a tiltásos dolog régen is volt. Én másfél éve kezdtem a magyar ogamet. Amikor regisztráltam, már benne volt ez a
"Légy tudatában, annak hogy a \"game support\" csapat tagja blokkolhatja
felhasználói fiókokat, amik akár megszegték a fenti szabályzatot, akár nem."
című dolog, kicsit máshogyan megfogalmazva. Nagyon nem új elem tehát.

.org-on még régebben láttam már. És most is így van. Csak a teljesség kedvéért:
"Take into account that a member of the game support team might block you on a temporary or permanent basis. This includes both, accounts which might or might not have broken any of the points above."
ami szó szerint:
"Fogadd el, hogy a game support tagjai ideiglenesen, vagy véglegesen blokkolhatják az accountodat. Ez vonatkozik minden accountra, amelyek megszegték, és azokra is, amelyek nem szegték meg a fenti szabályzat bármely pontját."

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

Sally

Unregistered

8

Friday, September 25th 2009, 10:45am

Sasuke: nem hinném, hogy akadna GO, aki ezzel visszaélne. Ha jól tudom, komoly jogi következményei lennének rá nézve. És Lorovus magyarázatát olvasva, és belegondolva... ha valaki megpróbálná lenyúlni az accomat, inkább legyen az acc pár napra banolva, amíg kivizsgálják az ügyet, mintsem valaki közben bosszúból törölje.

Amit én hiányolok....

Fejvadászat:

Ugye a háborús fejvadászat az kicsit más... Amikor az első új szabályzatban olvastam, kicsit megörültem, bár nem tudtam, pontosan miről szól... de úgy gondolom, részben profit tényező, részben fellendítheti a pangó játékot.
Aztán később láttam, nem engedélyezett az ogame.hu-n.

Nem lehetne esetleg kidolgozni rá valami szabályt?

A másik, amit hiányolok:

Azt hiszem, Llacika volt, az aki régebben egy threadben említette, hogy bele akarjátok venni a szabályzatba, hogy aki egyszer végleg ki lett tiltva, az ne vehessen át új accountot.
Reméltem, hogy ebben az új szabályzatban már benne lesz.

Egyébként az első verzióban nekem is szemet szúrt 1-2 dolog, de így már jónak tűnik. Ahogy elnézem, sok minden nem változott, csak kitér 1-2 olyan részletre is, ami eddig is így volt, de nem volt egyértelművé téve, és utána kellett kérdezni, pl. holdpróbák...

9

Friday, September 25th 2009, 12:00pm

Na jó, nem teljessen igy gondoltam! Bocsánat, ha ezt gyanúsítgatásnak tetszettek vélni, a GO-k bárminemű tevékenysége iránt, mert nem az volt!

Sally:
A háborús fejvadászat sem nagyon különbözik a sima fejvadászattól legalábbis szerintem, és arra is van kiskapu legalábbis van rá egy megoldásom, hogy hogy fizessem ki a fejvadászom :D és teljessen legális lenne a dolog!
Az account lopóknak le kell vágni az ujjait hogy ne tudjon többel gépelni!

Egyébként ilyen esetben teljessen jogos a kitiltás!

vs120:
Értem hogy miről van szó. Nem sokkal később jöttem mint te, és nem sűrűn olvastam szabályzatot hogy fejből tudjam. Reggnél elolvastam, jól van ilyen is van alapon, holnapra már csak a töredéke maradt meg amit fontosnak tartottam. Tehát nekem újnak tünhet...egy kicsit.

Namostmár befogm a szám mielőtt az elsőszámú közellenség címének fogok örvendni! :(
:love: fool for love :love:

Sig by Dubi, THX

Lorovus

OGame Relic

• Send private message

10

Friday, September 25th 2009, 12:37pm

Van még egy-két dolog amit csapaton belül vitatunk egy kicsit, ha változás lesz, ide írom, ha már van ez a téma. :)

Quoted

Fejvadászat: Nem lehetne esetleg kidolgozni rá valami szabályt?

Én mondtam az SGO-knak amikor próbáltam védeni a szabálypontot, hogy az a szabály, ami ott ki van írva, az irányadó a fejvadászatoknál. Egyezenek meg a felek, fogadtassák el a feltételeket a GO-ral, és mehet a fejvadászat. Amíg nincs erre részletes szabályozás, addig eszerint az irányadás szerint menne, belső elbírálás szerint. Ha GO gyanúsnak találja, visszaélést "szimatol" (pushing), akkor visszavonhatja az engedélyt, megtagadhatja az engedélyt, súlyos esetben ahol megtörtént már a baj, tilthatna. Llacika vágta rá hogy "faszság, ide nem kell sztem egyáltalán". Pont. Fejem hajtottam, kivettem. Egyelőre.

A szabályok alján lévő sorokról pedig, mint mondtam, ellenőrzések miatt használja a játék csapat. Csak úgy a semmiért ideiglenes vagy végleges tiltás nem kerülhet account-ra, kivéve kivizsgálás indokkal. Előbb-utóbb a játék csapatnak kell adnia jogos indokot a tiltásra. Ha jogtalan, akkor le kell hogy vegye a tiltást.

Zártam, és Áthelyeztem az archiveba:
Hinata
"You are not a beautiful and unique snowflake."
/Mithras/