You are not logged in.

Savrotas

Kolónia hajó

• "Savrotas" started this thread

• Send private message

1

Thursday, July 31st 2008, 4:35pm

Túlvilág

Gondoltam nyitok egy ilyen témát is, mivel nagyon érdekel hogy ki mit gondol a fizikai lét utáni állapotról. Azért nem azt a bizonyos öt betűs szót használom, mert, mivel mi élők csak kívülről szemlélhetjük a dolgot ezért mi ezt súlyosan negatívnak állítottuk be, és nem akarok senkit sem megijeszteni. Lehetne tudományos illetve spirituális megközelítésben vizsgálni a témát. Szóval NEM brutális és felkavaró dolgokat szeretnék olvasni. Köszke

This post has been edited 1 times, last edit by "Savrotas" (Jul 31st 2008, 4:36pm)

Indesho

Művésznő :)

• Send private message

2

Thursday, July 31st 2008, 5:36pm

hmmmmm....poén lenne ha szellm lenne belőlem, és kísérteni tudnék:D nah deh nem brutálisan, sak oasmi h érzed h valaki figyel deh nincs ott sneki stb^^ utánna meeeeg ujjászületnék és kezdődne az egész előlről:D

vagy nézzük egy anime felfogásást ez is hasonló:
a lélek elválik a testtől--->szellem lesz----->szellemet attól függően h jó vagy rosz átjuttatják a Lelkekvilágába---->nyugisan él egy ideig a szellemecske ott a lelkekvilágába---->ujra bekerül a körforgásba--->megszületik:D

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Albertosz Impaiersz

Könnyű harcos

• "Albertosz Impaiersz" has been banned

• Send private message

3

Thursday, July 31st 2008, 6:08pm

Nyugi Savrotas!Ez nem lesz regény!
Hát a tudományos nézet szerint szerintem nincs!De most inkább spirituálissan közeledek a kérdéshez!
Tulvilág!!A tulvilág az a hely ahova a lelkek kerülnek miután kiszakadnak a fizikai létböl!Tehát a halál,csak átalakulást,és egyben ujjászületést hoz!De nem azt az ujjászületést ami ismét a való,fizikai létbe 'dob' ki,hanem a tulvirágra születsz ujjá!Ezért én nem hiszem,hogy a fizikai létbe ujjászületne valaki is!Ráadásul nem hiszem,hogy a halál olyan rosz!Csak azért fél tölle mindenki,mert változást hoz,és az emberiség vérében van az hogy félünk a változástol!Szóval szerintem a halál is csak egy 'munkás' aki csak a munkályát végzi,és ha kell mutassa az utat!!!Szóval nem jó,és nem is gonosz!Csupán van!A szellemek meg tudtommal halott élőlények lelkei akik itt maradtak(vagy csak próbálnak) a fizikai világban azért,mert valamien elintézetlen ügyük van itt!Mihelyst megcsilyák amit akartak,már mentek is! :D :D

Indesho

• Send private message

4

Thursday, July 31st 2008, 6:14pm

az én elintézetlen ügyem az lesz, h szellemként még nem szekáltam végig pár embertXDDD

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Albertosz Impaiersz

Könnyű harcos

• Send private message

5

Thursday, July 31st 2008, 6:28pm

Én ugye nem vagyok köztük?!:D

Indesho

• Send private message

6

Thursday, July 31st 2008, 6:29pm

télleg akko má minden netes ismemet is megkísértem:D nyehehhehehehehhe mien jóóó 5leteket adsz^^

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Misi-kapitany

Könnyű harcos

• Send private message

7

Thursday, July 31st 2008, 7:12pm

Ejjnye, kezdünk elkanyarodni a témától. :) A kísértetekről ugyan nem tudok annyit, mint a kísérletekről, de azért írok pár szót. :D
Szóval, mint tudjuk, az ember 3 dologból áll: Test, Lélek és Szellem. Az utóbbi kettőben annyi a közös, hogy mindkettő anyagtalan és megfoghatatlan. A Lélek felelős az érzelmekért, a Szellem pedig az értelemért (szerintem). Mikor egy ember meghal, ez a két rész válik ki belőle, a teste itt marad a Földön, a Lelke és a Szelleme pedig egy egészen más világba kerül. Egy olyan világba, ahová élő ember nem juthat el; egy anyagon és tudományon kívüli világba. Én azt gondolom, hogy itt (vissza)érkezés után egy kicsit megpihen a Lélek és a Szellem, majd a "pihenő" után visszatér az anyagi világba, és testet ölt. Nem biztos, hogy emberit... De szerintem létezik az újjászületés. Ezzel a gondom csak az, hogy a Földön egyre több élőlény van... Most ezekbe honnan kerül Lélek és Szellem? :) Ezekre az Éteri dolgokra nem lenne igaz valamiféle megmaradási törvény? Pl. a Lélek nem keletkezik a semmiből, nem is vész el, csak átalakul (új testbe költözik). A Lélek keletkezhet a "semmiből"? Ehh... ez már eléggé elvont, és ezeknek az elmélkedéseknek a helyességét még annyira se tudjuk leelenőrizni, mint a magasabb dimenziók létezését. :D
Affelől is biztos vagyok, hogy ha valakit túlságosan szeretünk, mikor meghal, akkor addig nem tud békében nyugodni, míg fel nem dolgoztuk a halálát. Addig ugyanis nem tudjuk elengedni őt, a Lelke és a Szelleme itt ragad az anyagi világban... Itt, ahol ebben a spirituális létformában már semmit sem tehet... Nem lehet valami jó érzés. Ezért (is) tartom fontosnak, hogy egy szerettünk elveszítésén minél hamarabb túl tudjunk lépni. Így ugyanis békében nyugodhat, és nem kell a halála után szenvednie. :)
"A hajó nem keletkezik a semmiből, nem is vész el, csak átalakul."
Einstein, általános hajómegmaradás törvénye.

- Ghost -

Albertosz Impaiersz

Könnyű harcos

• Send private message

8

Thursday, July 31st 2008, 7:19pm

Szerintem létezik a föld lelke(Geia)!És ebböl származnak az ujj lelkek!:) De ez csak tipp!

Indesho

• Send private message

9

Thursday, July 31st 2008, 7:29pm

vagy ha két lélek naon szereti egymást új lelket hoznak létre:D

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Albertosz Impaiersz

Könnyű harcos

• Send private message

10

Thursday, July 31st 2008, 7:39pm

Ja:D
Csinálnak kis lelkeket!:D Közben kiélvezik a szellemi világ izgalmait mi!:D
Aztán aki nem akar kis szellemes kölyköket otvan a Ghost durex!:D

Indesho

• Send private message

11

Thursday, July 31st 2008, 7:45pm

^^""""
és mi van akkor ha a lelkek amőba módszerrel szaporodnak?:P

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Albertosz Impaiersz

Könnyű harcos

• Send private message

12

Thursday, July 31st 2008, 7:56pm

Á,nemhiszem!Az nem tul hatékony:) ,és nem is olyan jó!:D:D
Inkább a jol bevált módszer!:D:D Az sokkal tutibb!:D Nem?:D

Indesho

• Send private message

13

Thursday, July 31st 2008, 8:00pm

jah, bár monjuk sztem már megin nem a thread témájánál vagyunk^^"""

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Albertosz Impaiersz

Könnyű harcos

• Send private message

14

Thursday, July 31st 2008, 8:04pm

Az biztos!:D :D De én nembánom!:D
Na a cserepek az ablakba!:D

Indesho

• Send private message

15

Thursday, July 31st 2008, 8:21pm

ien gyorsan beszereztél pár növényt?:P
bár lehet téged nem zavar sztem másokat igen^^"

Gazette<3

Gazerock is not Dead

nroland16

Könnyű harcos

• Send private message

16

Thursday, July 31st 2008, 8:36pm

Na hogy visszatérjünk a nyitó post-ra akkor én is leírom az ezzel kapcsolatos kedvenc írásomat :-)

Én egy katolikus iskolába jártam, és ott hallottam ezt először.

Quoted

"Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy ,,kis hívő'', a másik egy ,,kis szkeptikus''. A szkeptikus azt kérdezi:
- Te hiszel a születés utáni életben?
- Hát persze. - mondja a kis hívő. - Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!
- Hülyeség! - mondja a szkeptikus. - Ez nem igaz! Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?
- Pillanatnyilag még nem tudom, - mondja a kis hívő - de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Talán, lehet, hogy a szánkkal fogunk enni és a lábunkon fogunk járni!
- Nonszensz, lehetetlen! - mondja a szkeptikus. - Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal?! Micsoda hülyeség! Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne! Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid!
- Hát persze, hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni. -mondja a kis hívő.
- Sohasem fog működni! - véli a kis szkeptikus. - Még soha senki nem tért vissza a születés után! Születés után vége az egésznek! Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!
- Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet, - mondja a kis hívő - de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és ő nagyon vigyáz majd ránk!
- Anya?! Te hiszel egy anyában? Hol van? - kérdezi a kis szkeptikus.
- Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem létezhetnénk! - válaszolja a kis hívő.
Mire a kis szkeptikus:
- Soha nem láttam még semmilyen anyát! Nincs is ilyen!
A kis hívő elgondolkozik egy pillanatra.
- Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja vállunkat! - mondja aztán halkan. - Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik! "

Gondolom mindenki érti a lényeget belőle :-)
One Team... One Mission...

Nincs végzet,csak ha bevégzed

This post has been edited 1 times, last edit by "nroland16" (Jul 31st 2008, 8:37pm)

Indesho

• Send private message

17

Thursday, July 31st 2008, 8:40pm

jah egyik temetésen is ezt mondták el^^" csak egyik magzat másik magzat alapon:S

Gazette<3

Gazerock is not Dead

Koriko

Nap Műhold

• Send private message

18

Thursday, July 31st 2008, 8:50pm

Lol!:D
Ennél is nagyjából csak olyasmit tudok írni, mint az Univerzumos témánál: nem tudjuk pontosan, és soha nem is fogjuk tudni pontosan és biztosan, csak találgatni fogunk, hogy mi lesz, ha meghalunk... Egy úgynevezett "mennybe" kerülünk, és ott "élünk" tovább, vagy újjászületünk... Esetleg egyik se, hanem a nagy, üres, "tudatlan" sötétség...

(Mellesleg én is ugyan abba a katolikus iskolába járok, mint nroland16 is járt!:D Hali Roli!:P:D)

8)uni1 top1008)

nroland16

Könnyű harcos

• Send private message

19

Thursday, July 31st 2008, 9:07pm

Akkor ez a lol :D

Ki vagy? :rolleyes:
One Team... One Mission...

Nincs végzet,csak ha bevégzed

This post has been edited 1 times, last edit by "nroland16" (Jul 31st 2008, 9:07pm)

Koriko

Nap Műhold

• Send private message

20

Thursday, July 31st 2008, 9:10pm

Koriko!:D:P:D

Hát nem emlékszel?:P Névrokonod fia vagyok!:D

A túlvilágról még annyit, hogy én kezdek kételkedni Istenben... :P

8)uni1 top1008)

This post has been edited 1 times, last edit by "Koriko" (Jul 31st 2008, 9:23pm)