You are not logged in.

CallmeCool

Banned until 03-07-2010

• "CallmeCool" started this thread

• Send private message

1

Tuesday, February 2nd 2010, 5:18am

ÉN tudat!

Sziasztok.

Sok hasonló Topic létezik,ami arrol szol,hogy elmélkedjünk az élet rejtelmein,nos itt egy Ujabb:

A Téma adott, szeretnék hosszú agytekervényeket látni arrol,hogy ki mit gondol az: Én tudatról,mitöl vagy én-ÉN, miért ezt a testet kaptam,miért nemtudok átmenni másikba,mi van az agyunkban,ami a személyiségünkön kivül saját tudattal ruházott fel minket. Egyszoval mindenre kiváncsi lennék,nagyrészt az alap témánál maradva.

A kórdiagnózis szerint elmebajban szenvedek, pedig én élvezem minden percét.

Kensei

Banned until 07-02-2010

• Send private message

2

Tuesday, February 2nd 2010, 9:49am

Én az egyetemen tanultakra hagyatkozok ebben a témában. Az Én nem is Én 14-15 éve korig. Mondhatni a körülötted lévő személyiségek mintáit követed, átveszed, esetleg később kombinálod. Az igazán Én-nek és személyiségnek 18-20 éves kortól mondható az ember. Mondhatni innentől válik az ember "szabaddá" azaz már nem csak a mintákat követed. Egyrészt attól vagyok Én, mert voltak akik felneveltek és kamasz koromig a mintáikat követtem. Másfelől pedig az azt követő környezetekbe való beilleszkedés, az ottani új személyiségek és megoldandó helyzetek alapján lettem Én Én.
Annyiszor linkeltem már ezt a fórumra lehet unalmas. :D Nagy gondolkodó emberről beszélek ha Őt említem, a kurzusai igazán érdekesek és érdemes volt felvenni még ha nem is kapcsolódik a szakomhoz.
Ezen a linken "Természettudomány és vallás" címszó alatt megtalálható egy nagyon szuper jegyzet. A többi tárgy jegyzetét is ajánlom olvasásra, nekem nem kicsit megváltoztatta a látásmódom, javított a világ megértésén. Tehát a "Természettudomány és vallás" jegyzet 2. fejezete érinti ezt az Én témát is. :D
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Muguruma Kensei - 9TH Division Captain - Vaizard - Bleach Powa

CallmeCool

Banned until 03-07-2010

• "CallmeCool" started this thread

• Send private message

3

Tuesday, February 2nd 2010, 1:51pm

Kösz a Linket:)
elsöre elég hosszunak tunik,igy csak éjjel fogok Neki allni egy picit reszletesebben beleolvasni a témába,viszont:

a kérdésem nem konkrétan a Te válaszodra iranyult. Ezeket a dolgokat természetesen enis megfigyeltem. Valaki olyan szemelyiseggel szuletik,amely majd' az összes tarsadalmi rétegben megállja a helyét,gondolok itt arra,hogyha valaki szereny, kedves,jöszivu,segitökész, de vannak arrogáns, magának valo,akaratos,minden lében 2 kanál ,egyszoval unszimpatikus emberek. nos ez utobbiaknak valoban szuksege van arra,hogy néha elmélkedjen a saját szemelyiségén,es megprobaljon még gyermek korában 'össze-lopkodni' informáciokat ,és saját hasznara forditani a tarsadalmi beilleszkedéshez.

Viszont. a kérdésem nem igazan erre irányult :)

én arra gondoltam,hogy még ici-pici gyerekként,talán már csecsemö kor elött,vagy netán születés!! elött kialakul az,hogy az ember agyának idegsejtjei milyen módon alkotnak láncot,igy kialakitva azt,hogy TE Urald a Te testedet,szoval,ha esetleg idézhetnék a 'csillagapu' Asgard technologiábol,ugye egy Testbe mesterségesen Tudatot töltenek bele, igy egy üres testbe beleszáll a TE szellemed,és innentol kezdve uralod,irányitod a testet.

nos erre lennék kiváncsi,hogy ennek mi lehet az oka.

még 1 példa. tegyuk fel milett volna,ha én nem ebbe a testbe szuletek,hanem mondjuk egy vizi ló lettem volna. miert épp ember lettem? miért nem egy Harcsa??
mert ugye megállapitott tény,hogy minden állatnak van saját szemelyisége,a kutyák is ugyanugy megsértödnek,ha csunyan beszelsz veluk,stb,szoval Ök is rendelkeznek ÉN tudattal.

A kórdiagnózis szerint elmebajban szenvedek, pedig én élvezem minden percét.

This post has been edited 1 times, last edit by "CallmeCool" (Feb 2nd 2010, 1:57pm)

Kensei

Banned until 07-02-2010

• Send private message

4

Tuesday, February 2nd 2010, 3:44pm

Én ebben nem hiszek, hogy mi lett volna ha "más" faj tagjának születek. Teljesen anyag elvű vagyok, én akkor még nem léteztem, tehát a lélekben sem hiszek. Egy anyag halmazból alakultam ki édesanyám méhében. Ahol elkezdett fejlődni a tudatom, ameddig el nem értem azt az átlagos 30milliárd agysejtet ami egy átlagos ember agyában található. Így én ezt a kérdést nem tudom neked megválaszolni, nem hiszek a lélekben és annak vándorlásában sem. Márpedig ha az nincs, bizonyítottan biztosan nincs így a fogantatás előtt nem is létezhettem. Nem is születhettem volna máshová.
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Muguruma Kensei - 9TH Division Captain - Vaizard - Bleach Powa

5

Tuesday, February 2nd 2010, 5:03pm

Nagyjából én is így állok hozzá:nincs olyan,hogy mi van,ha más élőlényben lennék ÉN.Osztom Kensei véleményét,addig nem léteztem,ameddig nem fogantam/születtem meg.Kb olyan,mintha aludnál ,és nem vagy REM fázisban,tehát nem álmodsz.Egyszerűen nem "vagy", nem tudsz magadról.
Innen el lehetne sokfelé menni,hogy melyik az első élőlénycsoport,aminek tudata van,vagy hogy melyik fajnak milyen az értékrendje..stb

Az ÉNt szerintem a környezet,később a saját döntéseink határozzák meg,de sokban számít hogy mit hozunk otthonról,vagy mi az ami ösztönösen jelen van a személyiségünkben.
<div style="text-align: center;"> <br><font color="#00ff00"><font size="3"><i><b><font color="#009900">Uni 8 :<font color="#000099">Danilo</font></font></b><br><font color="#ff0000">Relaxation</font><br></i></font></font></div>

iszony

Community Contributor

• Send private message

6

Wednesday, February 3rd 2010, 8:25am

uff érzékeny téma, Részemről nem tudom melyik állítás igaz mivel nem emlékszem azokra az időkre :D
Természetesen mindenkinek van egy időszaka amikor ezzel komolyan foglalkozik, ez természetes, de kérdem én mit változtat meg ha tudod hogy mik a lélek/test kapcsolata mi volt a testtel/lélekkel mi lesz? semmit. Mert az a lényeg hogy mi vagy/van és hogy mi lehetsz, de talán a második nem is annyira érdekes.
Én ezekről a támáról a következő állásponton vagyok:
van egy belső éned (lelked ....stb) ez kicsi gyerekeknél egészen jól megfigyelhető (igaz mivel a test és kommunikáció tanulás alatt van ezért....) igaz korlátokkal, amint elkezd a gyerek szocializálódni azaz elvárásoknak megfelelően viselkedési mintákat felvenni kezd kialakulni az én tudata, majd később egy énkép azaz milyen embernek hiszi magát.
Na ez jó esetben is csak részben fedi a belső énképet ami belül vagyunk. Számomra az életben egy egyik cél hogy megismerjem ezt a belső ént és meghallgassam mint egy segítőt ne eresszem el a fülem mellett a javaslatait általa ébresztett érzéseket.
Példa: állítólag érdekes dolgokat tudok mondani az embereknek mely ezt a folyamatot elősegíti, viszont egy tárgyaláson nem biztos hogy jó a partnernek azt sugallni hogy nézzen magába és lássa már végre be hogy nem olyan önző állat mint ahogy viselkedik vagy éppen van hely a szívében szeretetnek...viszont ha ezt az érzést nem veszem észre magamban akkor nincs meg a lehetőségem hogy mint ember döntsek a tárgyalás menetéről.... vagy tételezzük fel egy ember egy ilyen típusú beszélgetésbe keveredik és érzi hogy mi a gondja a másiknak viszont a mellékízt is érzi hogy ő ezt nem tudná feldolgozni és .... képébe vágjam az a sugallatot hogy hogy nesze baszd meg tanulj vagy tereljem a az útját egy irányba közelebbi célokkal??

hitvallásom röviden: annyi dolog van itt és most amit történik velünk hogy sem időm sem energiám nincs foglalkozni az elmúlttal és a jövővel. Természetesen nekem is vannak terveim nem is így igaz céljaim melyet természetesen néha meg kell tervezni, de ez is a folyamat része és megtervezni és nem tervezgetni kell :D (lustább vagyok hogy feleslegesen pazaroljam az időmet rühellek ugyanabba a pocsolyába 2x belépni nemhogy nx)

javaslat: menny az utadon és figyeld a körülötted lévő dolgokat/eseményeket és ha feltűnik valami arra kérdezz rá miért, de ne gondolkodj el rajta hogy miért, csak kérdezz. A válasz ott volt benned, csak nem vetted észre, de arra fordultál legközelebb talán meglátod (nincs szerencséd előbb utóbb meglátod úgyis).
uni6:top11

vs120

Community Contributor

• Send private message

7

Wednesday, February 3rd 2010, 1:56pm

...Az igazán Én-nek és személyiségnek 18-20 éves kortól mondható az ember. Mondhatni innentől válik az ember "szabaddá" azaz már nem csak a mintákat követed.

... innentől kezdve álltatja magát azzal az ember, hogy szabaddá vált és nem a mintákat követi, pedig minél idősebb, annál inkább berögzült motorikus mintákat használ egyre kevesebb spontanaitással.

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

trachus

MODernxD

• Send private message

8

Tuesday, May 11th 2010, 9:36pm

Inaktív thread. A témát zártam.