You are not logged in.

vs120

Community Contributor

• Send private message

61

Friday, December 25th 2009, 8:04pm

No, fiúk, lányok, most már hivatalosan is elkaptam a vírust. Ráadásul kapásból felülfertőződve... :S
Bejött a tippem is, miszerint az eddigi jó statisztika csak azért volt, mert kicseszett hideg volt, és ez lassította a járványok terjedését. Ahogy meleg lett, meg is betegedtem... Voltam ambulancián, aztán közös megegyezéssel az otthoni kezelés mellett döntöttem. (Mivel hajlamos vagyok asztmás rohamokra, ezért valahogy nem érzem másnak ezt se, mint az összes többi légúti betegséget... Úgyis mindig légszomjam van ilyenkor. Mindenesetre megkaptam a leggyorsabb számot és az előre kitöltött ambuláns lapot, így vészhelyzet esetén 12-15 perc alatt gépre tudnak kötni... (ne kelljen)... XD
Valami brutál antibiotikum kúrát dobtak rám (a 4.ik kórházi gyógyszertárban találtak gyógyszert, ugyanis a mai nap folyamán az egész megyében elfogyott a szer, és csak hétfőn lesz. Ebből gyanítom, hogy nem csak nekem lett most bajom...)

Próbálok majd írni a lefolyásról, ha gépközelbe leszek, és lesz erőm, mint most. Jelenleg antibiotikum, fájdalomcsillapító, lázcsillapító, és szívgyógyszer segít (az asztmás rohamok elleni spré sok használata szívritmuszavart és kurva gyors pulzust eredményez nálam...)

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

62

Friday, December 25th 2009, 8:51pm

Elősször is nem kívánom senkinek hogy megkapja, szörnyű élmény!
Lakhelyemen egy 37 éves, kétgyermekes anyuka, hunyt el a H1N1 szövődményeibe.
Igen közeli ismerősünk, családi barát!
Nap mint nap, egy légtérben kávéztunk reggelente, egy hónapja elezdte komolyan fájlalni a tüdejét, elment az orvoshoz, és azt mondták neki vegyen nagyobb melltartót, és ki sem vizsgálták! Aki azt hinné hogy elbagatelizálom a dolgot, nagyon téved, egy 3 és egy 11 éves gyermek anyukája volt az ő veszteségük nem hozza vissza már senki! Nap mint nap rosszabb lett az állapota és nem kezelték, egy idő után kétoldali tüdőgyulladással szállították kórházba, majd kevesebb mint egy hét korházi kezelés után elhunyt. Isten nyugasztalja.
Kórházba kerülése után pár napra, megjelent nállam is a láz, a hányás...irány az orvos, egy kis "fojtogatás" után kivizsgáltak, H1N1. Nem mentem kórházba! Otthon, hatalmas adag lázcsillapítók, vitaminok, bika adag antibiotikumok, három napnyi hányás, hasmenés, láz után semmi bajom.
Talpon vészeltem át az egészet, egy kicsit fáradtabb voltam az átlagosnál, de egyenlőre semmi következményt nem észlelek, a kistesóm, és a szüleim sem vették fel a védőoltást, nekik semmi bajuk nincs! Hála istennek!
Nem tudom, hogy miért, lehet betudható az erős immunrendszereinknek, a családunkban, összessen 5x (ezzel együtt) volt komolyabb lázzal járó influenzás megbetegedés az elmult 40 évben... vagy hogy szeptember óta folyamatos vitamin és inmunerősítő kurán vagyunk mindanányan!
Minden esetre túl lehet élni, nem a leghalálossabb virus!

Egy másik dolgot viszont nem értek:
Ha az anyuka H1N1 fertőzött, akkor a csecsemők miért nem azok, félre ne értsen senki, nem roszból kérdezem, hanem a média, folyamatossan erről számol be hogy kismamák halnak meg H1N1 szövődményeibe, akkor hogyhogy a csecsemőknél nem található meg a vírus? Hisz az anyuka és a csecsemő szoros összeköttetésben vannak testileg, és ha az anyuka dohányzik a terhesség alatt akkor az kihat a csecsemőre! Értitek az összefüggést?
:love: fool for love :love:

Sig by Dubi, THX

63

Sunday, January 3rd 2010, 8:48pm

Hát szerintem azért egy kicsit túl van spirázva a dolog. Én is megkaptam mondjuk az oltást, és rá egy hétre megfáztam. :(
Tessék ennyi haszna volt. Idáig sose kaptam meg és soha semmi bajom nem volt belőle. De hát ez van...
Meg mondjuk akik meghaltak benne itt Magyarországon azoknak a nagy része már egy másik betegségben is szenvedett. Sőt mielőtt megkaptam volna az oltást a húgom elkapta a H1N1et és nekem akkor se volt bajom, szerintem azért mert egészségesen táplálkozom ennyi...
Jelszó: Egyetek minden nap foghagymát! :)

Horusz45

Cirkáló

• Send private message

64

Sunday, January 10th 2010, 11:19pm

Nem kicsit van felfújva ez a dolog!

Bár be kell vallanom én is beadattam! 3000 ezer huf volt:)
Mondanom sem kell, hogy rá pár napra beteg is voltam.. háziorvos majd annyit mondott, hogy mivel az oltás a vírus legyengített változata.. Ezért nem kell csodálkoznom a dolgon:)

Lehet, hogy van vírus.. Bár természetesen sok ember sokat keresett ezen! És ez a nagy oltás... Média túlságosan felfúj mindent és a kormány ( a pokol szócsöve) az tv- irányitó..

A másik dolog, aki szidja fankát nagyon nem érti meg.. Sajnos sok számán sírva lehetne fakadni, mert nem beszél hülyeséget.. sajnos!

Aki pedig nem ebben van.. és nem lát át a ködön, hogy folyamat át vagyunk cseszve és rohadtul nem érdekli a felső 10 -100 ezret, hogy mi van a néppel .. "Nagyon mélyen alszotok emberek" vagyis érdekli, hogy-hogy tudja még jobban teletömni magát.. hiába közel kell lenni a bográcshoz, hogy jusson valami... na de ez már politika!

Jah amúgy 15 éve lakik németbe a fél családom.. Érdekes, hogy ott nem beszéli a tévé a hinit..

A Szerelemben dől majd el a népem sorsa, hogy óvodákra telik vagy koporsókra futja

This post has been edited 1 times, last edit by "Horusz45" (Jan 10th 2010, 11:25pm)

65

Monday, January 11th 2010, 11:06am

Hát szerintem azért egy kicsit túl van spirázva a dolog. Én is megkaptam mondjuk az oltást, és rá egy hétre megfáztam. :(
Tessék ennyi haszna volt. Idáig sose kaptam meg és soha semmi bajom nem volt belőle. De hát ez van...
Meg mondjuk akik meghaltak benne itt Magyarországon azoknak a nagy része már egy másik betegségben is szenvedett. Sőt mielőtt megkaptam volna az oltást a húgom elkapta a H1N1et és nekem akkor se volt bajom, szerintem azért mert egészségesen táplálkozom ennyi...
Jelszó: Egyetek minden nap foghagymát! :)
Gondolom milyen egészségesen táplálkozhatsz ha azt sem tudod, hogy mit eszel :D Mi az a foghagyma ?( mert a fokhagymát azt ismerem.
A másik dolog, azoknak üzenem akik az oltás ellen vannak, hogy ha lenne egy 6.hónapban lévő terhes feleségük akit megfertőz a vírus de nincs beoltatva és na adjisten meghal a babával együtt, akkor már késő lenne sírni, hogy miért nem adattuk be a védőoltást. Be kellene már látni, hogy ez a vírus a terhes nőkre fokozottan veszélyes. Nekik érdemes beoltatniuk magukat. Egyébként az oltás nem 3 ezer forint, csak az oltó pontokon. Háziorvos kiírja receptre, szépen elballagsz egy patikáig, kiváltod az oltóanyagot, vissza slattyogsz a dokihoz ő beadja és nem kerül még 2.000 FT -ba sem.
Olyan családokban ahol 12 hónapon aluli gyerek van, minden családtagnak ingyenes az oltás.

Aphro

Roncsgyűjtő

• Send private message

66

Monday, January 11th 2010, 1:52pm

Egy másik dolgot viszont nem értek:
Ha az anyuka H1N1 fertőzött, akkor a csecsemők miért nem azok, félre ne értsen senki, nem roszból kérdezem, hanem a média, folyamatossan erről számol be hogy kismamák halnak meg H1N1 szövődményeibe, akkor hogyhogy a csecsemőknél nem található meg a vírus? Hisz az anyuka és a csecsemő szoros összeköttetésben vannak testileg, és ha az anyuka dohányzik a terhesség alatt akkor az kihat a csecsemőre! Értitek az összefüggést?[/font]

A csecsemő az édesanyja immunrendszerének köszönhetően, rendelkezik egyfajta védettséggel, ami az anyatejjel kerül a szervezetébe! Mivel a tejelválasztással elvonódik az anyától a tápanyag egy része, bizonyos ásványi anyagok és vitaminok. Ezáltal az édesanya bizonyos szinten legyengülhet, ha ezekből nem visz be kellő mennyiséget, persze túlzásba sem lehet vinni, ugyanis vannak vitaminok amiket túl lehet adagolni (A, D, E, K)!!! Az egyensúlyt fent kell tartani!
Hozzájárulhat még a dologhoz az is, hogy az ember a gyermekére sokkal jobban vigyáz, mint magára. Itt arra szeretnék kitérni, hogy a gyermek biztos megkapja azokat a dolgokat amire a mindennapi életben szükségünk van, értem ezalatt a zöldségeket, gyümölcsöket, vitaminokat stb. Tehát nincs legyengülve az immunrendszere, mint az anyának!

Az édesanya nem a H1N1 fertőzés következtében halt meg, hanem annak egyik súlyos szövődményében, v.s. tüdőgyulladásban.
Sajnos a fertőzésnek lehetnek súlyos szövődményei, amit azonnal antibiotikummal kezelni kell, ilyen a tüdőgyulladás is, mert tüdővérzés alakulhat ki, a gyulladás következtében roncsolódik a tüdőállomány.
A beteg a gépi lélegeztetés ellenére nem jut elegendő oxigénhez, mert nincs elég légzőfelület, ezáltal még jobban legyengül, szóval ez egy ördögi kör!

Jelen esetben azt tudom mondani, hogy a megelőzés fontos, bármilyen betegségről is van szó!
És igen az immunrendszert kell erősiteni. Fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt. Étrendkiegészitőkkel lehet pótolni szintén a vitaminokat és ásványi anyagokat!
Nah és igen az oltás is a megelőzés egyik szerves része, amiben ÉLŐ de gyengitett virulenciájú kórokozót juttatunk a szervezetbe, ezáltal mi magunk leszünk képesek ellenanyagot termelni a virus ellen.
Persze itt már megoszlanak a vélemények, de ez természetes is!

"Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén,
másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll..."

trachus

MODernxD

• Send private message

67

Tuesday, May 11th 2010, 9:36pm

Inaktív thread. A témát zártam.