Elősször is nem kívánom senkinek hogy megkapja, szörnyű élmény!
Lakhelyemen egy 37 éves, kétgyermekes anyuka, hunyt el a H1N1 szövődményeibe.
Igen közeli ismerősünk, családi barát!
Nap mint nap, egy légtérben kávéztunk reggelente, egy hónapja elezdte komolyan fájlalni a tüdejét, elment az orvoshoz, és azt mondták neki vegyen nagyobb melltartót, és ki sem vizsgálták! Aki azt hinné hogy elbagatelizálom a dolgot, nagyon téved, egy 3 és egy 11 éves gyermek anyukája volt az ő veszteségük nem hozza vissza már senki! Nap mint nap rosszabb lett az állapota és nem kezelték, egy idő után kétoldali tüdőgyulladással szállították kórházba, majd kevesebb mint egy hét korházi kezelés után elhunyt. Isten nyugasztalja.
Kórházba kerülése után pár napra, megjelent nállam is a láz, a hányás...irány az orvos, egy kis "fojtogatás" után kivizsgáltak, H1N1. Nem mentem kórházba! Otthon, hatalmas adag lázcsillapítók, vitaminok, bika adag antibiotikumok, három napnyi hányás, hasmenés, láz után semmi bajom.
Talpon vészeltem át az egészet, egy kicsit fáradtabb voltam az átlagosnál, de egyenlőre semmi következményt nem észlelek, a kistesóm, és a szüleim sem vették fel a védőoltást, nekik semmi bajuk nincs! Hála istennek!
Nem tudom, hogy miért, lehet betudható az erős immunrendszereinknek, a családunkban, összessen 5x (ezzel együtt) volt komolyabb lázzal járó influenzás megbetegedés az elmult 40 évben... vagy hogy szeptember óta folyamatos vitamin és inmunerősítő kurán vagyunk mindanányan!
Minden esetre túl lehet élni, nem a leghalálossabb virus!
Egy másik dolgot viszont nem értek:
Ha az anyuka H1N1 fertőzött, akkor a csecsemők miért nem azok, félre ne értsen senki, nem roszból kérdezem, hanem a média, folyamatossan erről számol be hogy kismamák halnak meg H1N1 szövődményeibe, akkor hogyhogy a csecsemőknél nem található meg a vírus? Hisz az anyuka és a csecsemő szoros összeköttetésben vannak testileg, és ha az anyuka dohányzik a terhesség alatt akkor az kihat a csecsemőre! Értitek az összefüggést?