You are not logged in.

kgagob

Könnyű harcos

• "kgagob" started this thread

• Send private message

1

Saturday, October 3rd 2009, 1:26am

Atlantisz

Szerintem mindenki hallotta már ezt a szót hogy Atlantisz.
Nektek mi a véleményetek róla, vele kapcsolatban?
Szerintetek létezett ez valaha is? Ha igen akkor miért nem találjuk a Földön? Talán elrepült mint a Csillagkapuban?

Egy új variáció(sajátom): Lehet hogy Atlantisz városát csak több évtized/évszázad múlva fogja megalapítani az emberiség. És egy jó idő után történik ott valamilyen olyan dolog aminek hatására pár ember vissza kerül a múltba(kb az Egyiptomi birodalmak legelejére) és akkor ők lesznek az egyiptomi istenek?

Ha belegondolunk akkor ez a variáció lehetséges, csak egy kis képzelő erő kell :)

Benjoy

Kolónia hajó

• Send private message

2

Sunday, October 4th 2009, 8:59pm

Szerintem Atlantisz létezett valahol az óceán közepén és egy háboruban lerombolták és utánna ellepte a viz

STARWARS ÉS OGAME FOREVER
"TEDD DE NE PRÓBÁLD,VAGY NE TEDD DE NE PRÓBÁLD,,

Xeno

Banned until 23-12-2009

• Send private message

3

Thursday, October 8th 2009, 4:42pm

én 2 dologra gondolok:

1. az egész egy kitalált mítosz.
2. ha tényleg létezett, akkor valószínűleg elpusztították. vagy, ha természet által pusztult el, akkor valószínűleg a tenger mélyére merült. mélyebbre, mint amilyen mélyen járt eddig ember az óceánban

4

Friday, October 9th 2009, 10:58am

Nekem van egy elképzelésem...
-A föld kontinensei korábban egyben voltak.
Ahol a mai Európa, Afrika, dél, és észak Amerika határai valaha találkozhattak, ott állt az akkori, és mind máig a legfejlettebb város: "Atlantisz"
Ez virágzott, élte végtelennek látszó fénykorát, majd egyszer csak eltűnt, valahogy, érthetetlenül, nyomtalanul.

-Ha ma egy programmal valaki összeilleszti a kontinenseket, az előbb felsorolt földrészek határán most egy nagy lyukat talál.

- Az én elméletem szerint az a "lyuk" 35 millió éve keletkezett..
Pontosan akkor, amikor a dinoszauruszok eltűntek, feltehetőleg egy nagy meteorit becsapódása által okozott éghajlatváltozás miatt...
Szerintem a meteorit pontosan "Atlantiszt" találta el, csak mítoszt hagyva belőle az embereknek.
Ha "Atlantisz" városa átvészelte ezt a csapást, akkor is sokkal mélyebbre került a föld kérge alá, mint sem hogy azt az emberiség valaha is megtalálhatná...

kicsit bonyolult, de azért van valóság alapja...

Yra.

"Nem mintha bárkit is érdekelne, de megjegyzem, hogy az étterem a világ másik végén van.."

kgagob

Könnyű harcos

• "kgagob" started this thread

• Send private message

5

Friday, October 9th 2009, 3:19pm

Tegyük fel, hogy amit Yracrose írt az igaz. De én kiegészíteném egy kicsit.
Mivan ha a "lyuk" nem egy meteorit becsapódásától keletkezett, hanem Atlantisz felrobbant?
Vagy valami más faj megtámadta a várost?

Tudom hogy mindig csak kérdéseket írok szinte, de ahhoz hogy megkapjuk a választ Atlantisszal kapcsolatban, ahhoz először sok kérdés kell. :)

6

Friday, October 9th 2009, 3:46pm

Hát ez a két új felvetés fura...
de könnyen megválaszolható...

Ha felrobbant:
"Atlantisz" lakói valószínű, hogy voltak olyan inteligensek, hogy gondoltak ilyen eshetőségre. Biztosan készítettek valamit, ami egy esetleges katasztrófa alkalmával megmarad az utókornak.

1. verzió: Voltak ilyen inteligensek, és mi vagyunk lemaradva annyira, hogy "nem látjuk a fáktól az erdőt".
2. verzió: Nem voltak eléggé inteligensek ehhez, és így nincs értelme vitatni ezt a témát, mert nem sok okulni valónk van belőle (legfeljebb az, hogy "mi" már készülünk az ilyen esetekre.)

Ha megtámadták őket:
Ha megtámadták őket, akkor szintén kellett valami, ami megőrizte a tudásukat az utókornak.
Ha pedig ilyet nem készítettek, akkor lásd 2. verzió (fentebb)

Amúgy nem nagy baj, hogy kérdést teszel fel.
Egy kérdés még egyet szül, vagy többet.. Te meg csak kimondod (leírod) azokat.

Yra.

"Nem mintha bárkit is érdekelne, de megjegyzem, hogy az étterem a világ másik végén van.."

7

Friday, October 9th 2009, 8:19pm

hmm érdekes kérdés.
viszont yra első postjába belekötnék azért mert amikor az a meteor becsapódott az embernek még nyoma sem volt nagyon a földgolyón. pláne olyan technológiának amivel azt a várost föl lehetett volna építeni.
az időutazás része hát nem tudom... láttam pár fura dolgot de azért az kicsit meredek szerintem.

én mondjuk arra tippeénék, h a város 1 vulkanikus szigeten volt felépítve ami az építésének ideje alatt csendes volt majd 1 idő után újra aktív lett és 1 nagyobb robbanásos kitöréssel felrobbant mint Krakatau...
Sose zavard meg az ellenfeled miközben hibát követ el.

8

Saturday, October 10th 2009, 8:10pm

Köszi Henger!
Az ilyen thread- eket általában azért nyitják, hogy összegyűjtsék a lehető legbizarabb, leglehetetlenebb, legképtelenebb feltevéseket.
Vagy éppen a sok összeesküvés elméletet...

Amúgy ha nem voltak emberek, akkor kik laktak akkor ott?

Yra.

9

Monday, October 12th 2009, 12:20am

Nekem van egy elképzelésem...
-A föld kontinensei korábban egyben voltak.
Ahol a mai Európa, Afrika, dél, és észak Amerika határai valaha találkozhattak, ott állt az akkori, és mind máig a legfejlettebb város: "Atlantisz"
Ez virágzott, élte végtelennek látszó fénykorát, majd egyszer csak eltűnt, valahogy, érthetetlenül, nyomtalanul.

-Ha ma egy programmal valaki összeilleszti a kontinenseket, az előbb felsorolt földrészek határán most egy nagy lyukat talál.

- Az én elméletem szerint az a "lyuk" 35 millió éve keletkezett..
Pontosan akkor, amikor a dinoszauruszok eltűntek, feltehetőleg egy nagy meteorit becsapódása által okozott éghajlatváltozás miatt...
Szerintem a meteorit pontosan "Atlantiszt" találta el, csak mítoszt hagyva belőle az embereknek.
Ha "Atlantisz" városa átvészelte ezt a csapást, akkor is sokkal mélyebbre került a föld kérge alá, mint sem hogy azt az emberiség valaha is megtalálhatná...

kicsit bonyolult, de azért van valóság alapja...

Yra.
Hát nem sok.
A kontinensek együtt utoljára kábé 200 millió éve voltak, és a meteor a vízbe csapódott a Yucatán-félsziget partjainál 65 millió éve.
Azt már meg sem említem hogy a legrégebbi emberi leletek is százezer+- X évesek.
A fantáziálást hagyjuk inkább a csillagkapu íróira, legalább értenek hozzá :)

Atlantisz szvsz csak egy mendemonda, ami egy vihar/dagály/akármi által elmosott pl görög városkából nőhette ki magát.

Sokker

Nap Műhold

• Send private message

10

Monday, October 26th 2009, 5:47pm

szerintem, ha létezett is nem volt olyan fénypompás csak "kifestették" és ez is valami katasztrófa során pusztulhatott el(pl.:vulkánkitörés, földrengés, de NEM SÜLLYEDT EL!!!!!!!!!!!)

sig by Double Line
TOP 1-nek lenni azért nem jó, mert akkor senkit nem tudsz már leelőzni!

Aristogeiton

Roncsgyűjtő

• Send private message

11

Tuesday, December 29th 2009, 8:41pm

Érdekes elméletek születtek itt. :)
Amint azt Monsanto is leírta, akkor és ott bajosan lehetett volna Atlantis.
Ha kizárjuk az űrlényeket és az időutazást, természeti katasztrófa lehet a háttérben.
Leginkább a vulkanizmus...szerintem. Bár van jó pár tipp és persze a legtöbb tudós a saját területén látja a megoldást. Ahogy az lenni szokott. :D
Helyszínből pedig még annál is több van. :D
Én Santorini szigetére tippelnék. Nincs is messze Görögországtól. A sziget nagy részét lerobbantotta a vulkánja...

Ha van valóságalapja a dolognak, egyszer úgyis találnak rá bizonyítékot, bár lehet, hogy addigra má az ük-ük-ük-ük-ük... :D

Edit: Vagy a legegyszerűbb kiásni azt a csillagkaput végre Egyiptomban és tárcsázni egy nyolcjegyűt! Máris kiderülne! :rofl:

"Szikárak és mohók!"

This post has been edited 1 times, last edit by "Aristogeiton" (Dec 29th 2009, 8:58pm)

12

Tuesday, December 29th 2009, 9:51pm

Hehe,van itt minden:)
a 35 millió év egy kicsit sok,még a mostani emberszabásúak sem voltak tervbe véve.ÉS igen,ha összeilleszted a kontinenseket nagyjából összeállnak,ez a Guineai-öböl és Dél-Amerika keleti csücskénél a leglátványosabb.De ezt még változtathatja sok minden:a 7 nagy kőzetlemezen kívül van több kisebb,ezek mozgása lehet befolyásoló tényező, ahol annak idején a jég volt és most felolvadt a kéreg megemelkedik,mert kisebb rajta a nyomás(pl Finn-tóvidék..)...és így tovább.
Atlantisz valószínűleg egy kis kecsketenyésztő városka lehetett valahol a görög szigetvilágban.A levegőt betöltötte a sarudra ragadt kecskekaki és a friss, préselt olajbogyó illata.De egyszercsak,egy másik(akkori) világgazdasági válság miatt fellázadtak a kecskék rossz és nem Eu-komfortos tartás miatt,és elmentek.Az embereknek nem lett munkája,el kellett költözniük egy másik szigetre.Ez lenne Atlantisz története,akinek jobb a fantáziája ne tartsa magában

(UI.:a fantáziálás és a bagatell feltételezések között van különbség;)
<div style="text-align: center;"> <br><font color="#00ff00"><font size="3"><i><b><font color="#009900">Uni 8 :<font color="#000099">Danilo</font></font></b><br><font color="#ff0000">Relaxation</font><br></i></font></font></div>

trachus

MODernxD

• Send private message

13

Tuesday, May 11th 2010, 9:36pm

Inaktív thread. A témát zártam.