You are not logged in.

Twilight

Banned until 28-07-2009

• "Twilight" started this thread

• Send private message

101

Saturday, August 1st 2009, 2:31pm

Quoted

és jöjjön az egyik kedvenc filmbéli mondásom: "láttál már egymillió dollárt?... nem láttál és mégis elhiszed, hogy létezik..."

Rossz hírem van, még € -t is, sokkal többet is, és nem más számláján ;)

Én nem az űrhajósokat bohócoztam le, csak a képen pózoló figurát. Nem hiszem el, hogy a holdon így vigyorogna a nappal szemben.

Kis csavar!!!

Tegyük fel, vs120 birtokába kerül egy megdönthetetlen bizonyíték, ami mindent cáfol a holdra szállással kapcsolatban. Vajon mit tenne? Verné a mellét egy Magyar fórumon? A kérdéses év tizedben, gyorsan pontot tettek a nem népszerű vélemények hangoztatójára, még akkor is ha maga az elnök volt az illető. :)
Békével jöttem!

vs120

Community Contributor

• Send private message

102

Saturday, August 1st 2009, 3:08pm

Tegyük fel, vs120 birtokába kerül egy megdönthetetlen bizonyíték, ami mindent cáfol a holdra szállással kapcsolatban. Vajon mit tenne? Verné a mellét egy Magyar fórumon? A kérdéses év tizedben, gyorsan pontot tettek a nem népszerű vélemények hangoztatójára, még akkor is ha maga az elnök volt az illető. :)
Nem biztos, hogy jól értem a kérdést. Így értelmezem:
- Mit tennék, ha egy összeesküvéssel kapcsolatban kulcsinformációhoz jutok?

Nehéz kérdés. Függ az összeesküvéstől, és az információtól is. Valószínűleg egy időre elvonulnék, hogy meghányjam-vessem magamban, hogy mivel ártok kevesebbet, vagy használok többet: a hallgatással, vagy a megszólalással. Ha a megszólalás mellett döntenék, akkor sem nyíltan tenném, hanem a kiszivárogtatás valamilyen módszerével. És biztos nem egy olvasatlan kis populációjú magyar fórumot választanék... A bizonyítékot (amennyiben van) a lehető leggyorsabban a lehető legnagyobb horderejű médiumon keresztül a lehető legtöbb embernek kell eljuttatni. Máshogy nem működik.

Mindenesetre ez a holdas dolog nem az a probléma, ahol sokat kellene gondolkozni. Itt édes mindegy, hogy mi van a háttérben, hiszen túl nagy erők és túl nagy dolgok nem kockáztatódnak akkor se, ha voltak a holdon, akkor se, ha nem.

Twilight, remélem értékeled, hogy belemegyek az ilyen nagyon elvont elméleti okfejtéseidbe. Szeretem a játékokat, szeretek virtuális helyzeteken elmerengeni, edzi az elmét. Az igazságomat ettől függetlenül fenntartom: nem látok olyan információt, ami ellene mondana a holdraszállásnak.

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

Lucario

Kém szonda

• Send private message

103

Saturday, August 1st 2009, 6:38pm

nem járt ember a holdon?!

nem amstrong volt a holdon az Apollo11 el?

csak úgy érdekelne :D
Sig:

bizonytalan ideig nincs (túlméretes volt xD )

m1n0w

Könnyű harcos

• Send private message

104

Sunday, August 23rd 2009, 4:39pm

Járt ember a holdon, és vitte a macskát is egerészni... "sajtból van a hold..."

Figyelmeztetés értelmetlen hozzászólásért!
Túlméretes képet eltávolítottam!
xethque

1,12,1,13,1,1

CallmeCool

Banned until 03-07-2010

• Send private message

105

Tuesday, February 2nd 2010, 4:58am

Hosszu ido után elövenném ujra a thread-et.
üzenetek egy reszet vegigolvastam,de annyi van,hogy inkabb VS120-ra koncentraltam.

Nos lenne egy kérdésem. Nem vagyok tul tajekozott a temaban,bar olvasgattam már errol-arrol,de egy dolog nagyon nem tiszta....
Nos ha a Nasa oldalára valaki ellátogat,azt ugye lathatja,hogy mennyi idonkent vannak Urhajo fellövések,valamint gondolom eredményekrol is beszamolnak,viszont.

~50 éve hatalmas vihart kavart,és oriasi szenzácio volt,hogy feljutottunk az Ürbe, de....

De azota mi történt?? ittvagyunk a szamitógép korában,ahol repülök már jóval a 2 mag felett vannak,autok 400kmh-val mennek,söt a foldi rakéta is megdöntötte már a hangsebességet.
A technologia fejlodik, az Urhajok indulasat-landolását immár nem az abacus végzi,vagy a kor zsenijei fejben szamolva,hanem hegy nagyságú sok ezer egybeláncolt,millio gigaherces processorok...
Szoval... nem kellene minden nap a TV-ben latnunk eredmenyeket az Urhajosokrol? hmm. esetleg havonta? vagy.. évente? vagy az elmult 10 évben??

Sehol semmi. bár lehet,hogy csak én vagyok vaksi,es valamiert sosem látom ezeket a musorokat,de nagyon nagy hallgatás van.
Kiskölök korom óta érdekelnek a csillagok,és mindig az volt elöttem,hogy ahogy tellik az ido,ujabb,es ujabb dolgok fognak történni. de 15 éve,amiota mondhatni kinöttem a kicsi gyerek korbol,nem hallok semmi érdekeset az ujabbnal ujabb felfedezésekrol. legalabbis nem a Sajtóbol. miért? (ez nem ironia,komolyan kérdezem)
a Szitu ugyanez a Mars szondával is. ezt az egyet beharangoztak. fel is jutott elvileg. de ott vége is a történetnek ,senki nem beszel rola azota.

Nyilvan napi rendszerességgel lonek fel ujabb es ujabb muholdakat,ami szukseges a telekommunikáciohoz, de az elmult 50 évben szinte nem történt azota Semmi olyan egetverö dolog,mint az 50 években a holdraszallas,a lovaskocsikhoz,es a ford100 ashoz viszonyitva,azon kivul,hogy a hubble végre kapott egy szemüveget,ami miatt egyre jobb háttérképeket tudok leszedni a szamitogépemre:)

Várom a válaszokat, például mikor fogok látni a TV ben ujabb holdraszallast? :)

A kórdiagnózis szerint elmebajban szenvedek, pedig én élvezem minden percét.

vs120

Community Contributor

• Send private message

106

Tuesday, February 2nd 2010, 4:57pm

...
Szoval... nem kellene minden nap a TV-ben latnunk eredmenyeket az Urhajosokrol? hmm. esetleg havonta? vagy.. évente? vagy az elmult 10 évben??

Gyakorlatilag minden nap láthatunk eredményeket az űrhajósokról. A Nasa oldalán még online 24 órás tévéadások is vannak, gyakorlatilag együtt "élhetsz" így például az űrállomás legénységével. Minden emberes programot (állomásbővítés, kísérleti elem felvitele, emberes műholdjavítás, stb.) élőben közvetítenek a fontos manőverek ideje alatt, például az EVA-s külső munkálatok során.

Sehol semmi. bár lehet,hogy csak én vagyok vaksi,es valamiert sosem látom ezeket a musorokat,de nagyon nagy hallgatás van.

Azt tudom elképzelni, hogy nem néztél utána eléggé. Természetesen nem a "Hunpub-1" kereskedelmi csevej- és klimaxceleb csatornán vannak ilyenek. :)

Kiskölök korom óta érdekelnek a csillagok,és mindig az volt elöttem,hogy ahogy tellik az ido,ujabb,es ujabb dolgok fognak történni. de 15 éve,amiota mondhatni kinöttem a kicsi gyerek korbol,nem hallok semmi érdekeset az ujabbnal ujabb felfedezésekrol. legalabbis nem a Sajtóbol. miért? (ez nem ironia,komolyan kérdezem)

Nem a megfelelő sajtót olvasod.

a Szitu ugyanez a Mars szondával is. ezt az egyet beharangoztak. fel is jutott elvileg. de ott vége is a történetnek ,senki nem beszel rola azota.

Egy halom mars szonda van "odafenn". Legtöbbjük összes képét (sok tízezer darab) szintén eléred a NASA oldalain keresztül. Azóta is folyamatosan a Marsról beszélnek (tudományos körökben), és az egész világon több, mint 100 országban dolgozzák fel a képeket - profik és alkalmazottak, valamint amatőrök is.

...az elmult 50 évben szinte nem történt azota Semmi olyan egetverö dolog,mint az 50 években a holdraszallas...

Egy több mint 100 méteres űrállomás felépítése és folyamatos ellátása kb. 100x olyan egetverő, mint egy 5 méteres űrkapszula eljuttatása a holdra és vissza.

Várom a válaszokat, például mikor fogok látni a TV ben ujabb holdraszallast? :)

Sokára. A holdraszállás anno szinte csak politikai hidegháborús cél volt. Azóta se nagyon van indok, hogy miért is kéne visszamenni. Egyenlőre semmi haszna nincs a dolognak. Ha valakiket mégis a holdon fogsz látni, akkor azok a Kinaiak lesznek. - Megjegyzem szintén kizárólag politikai okokból fognak ők is elmenni.

A másik dolog, hogy nincsenek 10 évente technológiai lépések. Egy-egy technológia 50-100 évig is elél, mire felfut, majd meghaladja egy jobb. Anno a vízerőműveket (malom) több évszázadon keresztül használták, majd a forralt víz (gőz) erőművek is 100 évig mentek. A robbanómotor is elmúlt már 100 éves, a sugárhajtású hajtóművek és rakéták kb a 60-70.ik évüket tapossák.
Az ionhajtómű elméletben 40 gyakorlatban ~15 éves, a napvitorla 5. Ezeknek a technológiáknak ki kell forrniuk ahhoz, hogy ismét "egy nagyságrendet" lépni lehessen.

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

107

Monday, February 8th 2010, 9:51am

Nem volt időm mindent elolvasni, szóval lehet már dolog amit említettek :)

csak ezek voltak amik kicsit kiemelkedtek :)

A Google Moon felbonására egy két jó válaszom van... az első:
http://orbitingfrog.com/blog/wp-content/…e-hive-4_h1.jpg
ez néhány műhold, ami körülöttünk kering.

A földi képeket nagyon magas felbontású csak erre a célra épített kamerával ellátott műholdakkal fényképezték, melyek alacsony föld körüli pályán voltak.

http://en.wikipedia.org/wiki/Low_Earth_orbit

A holdnál még a közelében sincs műhold. De igazából nem is érné meg senkinek oda műholdat rakni, mert hihetettlen de nincs élet a holdon. De ha ebben is kételkedsz, akkor már minden veszett :D

Most meg sokan jöhetnek azzal, hogy hubbleel lehetne készíteni képet a holdról. Ez ellen 2 dolog szól.

1: nem erre tervezték, hiszen nagyobb távolságra fókuszálnak, és az egész rendszer valahogy nem örülne ennek huzamosabb ideig. (Amúgy megtették, és nem lett sokkal jobb minden).

2: Nincs értelme, sokkal fontosabb a naprendszeren kívüli világ mint a hold. a hold közel van és lassan már bárki felmehet rá. Több gonddal járna az egész holdas cécó, mint amennyit érne.
HMPF! I wanted to battle the ultimate opponent, but now I see that it was not you.

trachus

MODernxD

• Send private message

108

Tuesday, May 11th 2010, 9:36pm

Inaktív thread. A témát zártam.