Hosszu ido után elövenném ujra a thread-et.
üzenetek egy reszet vegigolvastam,de annyi van,hogy inkabb VS120-ra koncentraltam.
Nos lenne egy kérdésem. Nem vagyok tul tajekozott a temaban,bar olvasgattam már errol-arrol,de egy dolog nagyon nem tiszta....
Nos ha a Nasa oldalára valaki ellátogat,azt ugye lathatja,hogy mennyi idonkent vannak Urhajo fellövések,valamint gondolom eredményekrol is beszamolnak,viszont.
~50 éve hatalmas vihart kavart,és oriasi szenzácio volt,hogy feljutottunk az Ürbe, de....
De azota mi történt?? ittvagyunk a szamitógép korában,ahol repülök már jóval a 2 mag felett vannak,autok 400kmh-val mennek,söt a foldi rakéta is megdöntötte már a hangsebességet.
A technologia fejlodik, az Urhajok indulasat-landolását immár nem az abacus végzi,vagy a kor zsenijei fejben szamolva,hanem hegy nagyságú sok ezer egybeláncolt,millio gigaherces processorok...
Szoval... nem kellene minden nap a TV-ben latnunk eredmenyeket az Urhajosokrol? hmm. esetleg havonta? vagy.. évente? vagy az elmult 10 évben??
Sehol semmi. bár lehet,hogy csak én vagyok vaksi,es valamiert sosem látom ezeket a musorokat,de nagyon nagy hallgatás van.
Kiskölök korom óta érdekelnek a csillagok,és mindig az volt elöttem,hogy ahogy tellik az ido,ujabb,es ujabb dolgok fognak történni. de 15 éve,amiota mondhatni kinöttem a kicsi gyerek korbol,nem hallok semmi érdekeset az ujabbnal ujabb felfedezésekrol. legalabbis nem a Sajtóbol. miért? (ez nem ironia,komolyan kérdezem)
a Szitu ugyanez a Mars szondával is. ezt az egyet beharangoztak. fel is jutott elvileg. de ott vége is a történetnek ,senki nem beszel rola azota.
Nyilvan napi rendszerességgel lonek fel ujabb es ujabb muholdakat,ami szukseges a telekommunikáciohoz, de az elmult 50 évben szinte nem történt azota Semmi olyan egetverö dolog,mint az 50 években a holdraszallas,a lovaskocsikhoz,es a ford100 ashoz viszonyitva,azon kivul,hogy a hubble végre kapott egy szemüveget,ami miatt egyre jobb háttérképeket tudok leszedni a szamitogépemre
Várom a válaszokat, például mikor fogok látni a TV ben ujabb holdraszallast?