You are not logged in.

kgagob

Könnyű harcos

• "kgagob" started this thread

• Send private message

1

Sunday, March 15th 2009, 6:53pm

Időutazás

Szerintetek lehetséges-e hogy az tér-időben utazzunk, előre illetve hátra?

Én azt olvastam, hogy az időutazásra már 1935-ben kitaláltak egy szerkezetet, és a gép fizikai elmélete alapján azzal vissza tudunk utazni az időben. Ez az elmélet Willem Jacob van Stockum nevéhez fűződik. Miszerint ha egy végtelen hosszúságú hengert fél fénysebességgel forgatunk(a hossztengelye körül) és megkerüljük ezt a hengert valamilyen irányba akkor vissza jutunk az időben.
De ezt szintem lehetetlen megvalósítani, mivel végtelen hosszúságú hengert nem lehet építeni. De nem kell építeni, csak kell keresni egy feketelyukat :)
Lehetőleg egy olyat ami forog, és ha ezt megkerüljük akkor elméletben már vissza is utaztunk az időben:)

szajcz 7

Könnyű harcos

• Send private message

2

Sunday, March 15th 2009, 7:01pm

Szerintem majd sok-sok év múlva lehetséges ez.
Gondolj bele hogy ha vissza jutsz az időbe valahogy ,hogy jössz vissza?
mert ha megint megépíted azt a szerkezetet megint a múltba jutsz vissza.
és elvileg elég 1 valamit rosszul csinálnod és lehet hogy nincs Föld
de az is lehet hogy tök hülyeséget mondtam én csak azt írtam le amit hallottam :)

Ha olyan leszek mint te, akkor ki lesz olyan mint én?

3

Sunday, March 15th 2009, 7:54pm

Amit leírtál az a fekete lyukak körül az eseményhorizont elve. Ez az a vékony vonal, ami mentén a fekete lyuk gravitációja még pont nem elég a fény benntartásához, de egy kicsivel is közelebb már nem lehet szabadulni a fekete lyukból...

Az elmélet szerint mivel a fekete lyuk térben és időben is lyukat üt az univerzum szerkezetén ezért ezen a horizonton lehetséges térben és időben utazni.
Ellenben arra semmilyen számítás nincs, hogy ezt hogy lehet kivitelezni és mi módon lehet irányítani.

A jövőbe utazásnak van egy módja: haladj gyorsan.
A kísérlet: 2 atomórát szinkronba hoztak és az egyiket elküdték egy kis repülőzésre, míg a másik a földön maradt és nem mozdult... mikor visszatért a felküldött atomóra az egy kicsivel késett a másikhoz képest...
HMPF! I wanted to battle the ultimate opponent, but now I see that it was not you.

damjan

Kolónia hajó

• Send private message

4

Sunday, March 29th 2009, 8:29pm

Időutazás

Én azt mondom hogy szerintem a feketelyukakon nem lehet az időben utazni ugyanis ha a egy feketelyuk eseményhorizontyát átlépjük akkor minden anyag megnyúlik majd semmivé válik. Meg az időutazásban az a bibi hogy ha a múlban megváltoztatsz valamit az kihatással van a jövőre is és lehet hogy olyan dolgokat viszel végbe amit nem nagyon kéne. Meg vannak tudósok akik azt mondják hogy ha a fénysebbességnél gyorsabban haladnánk akkor vissza tudnánk menni az időben de én ebben sem hiszek. De abban viszont igen hogy egyszer valaki megoldja az időutazás relytélyét.
gchsfgjgjsjgsrzsjghu

vs120

Community Contributor

• Send private message

5

Monday, March 30th 2009, 11:28am

Az anyag megnyúlik. A mi szemszögünkből nézve. Azonban semmit nem tudsz mondani az anyag szemszögéről, ugyanis neki az adott irányban a tér megrövidül (pont annyival, amennyivel az anyag megnyúlik), tehát ő nem érzékel az egészből semmit.
A kérdés az, hogy ezen a gravitációs gradienstúrán az elektromos - mágneses erőhatások távolságfüggései hogyan viselkednek? Ha az is "nyúlik", akkor nem is szenved semmilyen visszafordíthatatlan alakváltozást a test a horizont átlépésekor.
A megsemmisülést nem a szétszakadás, hanem a súrlódás okozza, mivel a fekete lyuk felé eső anyagok mind kisebb és kisebb térrészt kapnak, ahogy közelednek a spirális pályán a középponthoz. Így a molekuláris ütközések száma megnő, és felforrósodik az anyag, egészen a plazmaállapotig. Ebből következően szerintem egy passzív fekete lyukba dobott űrhajós nem érezne semmit a zuhanásból, csak amikor koppan a végén. Illetve valószínűleg azt se érezné, mert az érzékeléshez szükséges kémiai reakciók lassabbak, mint a fekete lyuk felszínén való szétkenődés. :)

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

-Kro-

Könnyű harcos

• Send private message

6

Monday, March 30th 2009, 2:57pm

én totál laikus vagyok Vs120-hoz képest...

Csak úgy tudom feltételezni az időutazást, ha minden egyes pillanat egy egy idősíkként van jelen valami formában egyazon térben.
az idősíkokat pedig úgy képzelem, vagyis tudom elképzelni, mint valami fényképeket egymásra pakolva...mindig csak a legfelsőt látjuk.
Ha vissza akarsz menni egy adott időpontra, akkor azt az idősíkot kellene megtalálni, és arra jutni valami úton módon, és onnan jön megint a következő afölötti idősík....
Viszont ezen elv szerint mehetnénk akár a jövőbe is....oda, ami még meg sem történt...
Ha ilyen lehetséges lenne, akkor ezek szerint előre el volna döntve minden egyes ember sorsa, és teljes élete....vagy az időutazás csak visszafelé tudna működni?

és egyátalán tudnánk e változtatni valamit egyátalán a dolgok menetén?
vagyis ha valamit megváltoztatok az egyik "képen", idősíkon, lesz e egyátalán kihatása egy már megtörtént eseményre a következő "képen"?

Szerintem az időutazás nem megvalósítható dolog....vagy ha igen, akkor viszont kizártnak tartom, hogy tudjuk irányítani a dolgot valaha is...

Értitek amit próbáltam leírni? vagy nagyon kusza?
Üdv: Kro
..Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya..
száj karate nehézsúlyú világbajnoka :)

vs120

Community Contributor

• Send private message

7

Monday, March 30th 2009, 3:20pm

Értem. A kauzalitásról beszélsz. Az ok-okozati összefüggésről.

Az időutazásnak két fajtája van, az előre utazás (jövőbe utazás), és a hátra utazás (múltba utazás). Míg a jövőbe történő utazás kísérletileg bizonyított - sajátidőben mérve -, addig a múltba történő utazás abszurdnak tűnik. Ez a második utazás sértené a kauzalitás elvét, amin minden, amit ismerünk, nyugszik. Ha ez az elv nem lenne igaz, akkor a világnak nagyon másnak kellene lennie, mint amilyen. (Csak a legegyszerűbbet kiemelve: könnyen belátható, hogy a kauzalitás elve nélkül nem lenne igaz az energiamegmaradás törvénye a jelenlegi leírás szerint, hanem ki kellene terjeszteni az idősík irányában is.)

A jövőbe utazás is egyszeri, visszafordíthatatlan dolog (így nem sérti a kauzalitást). Például gyorsan mozgó űrhajóban történő utazáskor a visszatérés után otthon teljesen más "évet" írnánk, mint, amennyit az utas megélt. Ez a jelenség pár cézium atomórával és egy magas hegyre felmászva, majd lemászva, már bizonyítható. (A magas hegyen lévő tárgyak gyorsabbak, mert ugyanúgy 24 óra alatt kerülik meg a földet, mint a völgyben lévők, de nagyobb pályasugárban. (ugyanígy lehet az északi sark és az egyenlítő között is játszani, de erre a túrára már kevesebben tudnának befizetni, míg atomórát gyakorlatilag bármelyik boltban lehet már kapni.)

This post has been edited 1 times, last edit by "vs120" (Mar 30th 2009, 3:26pm)

-Kro-

Könnyű harcos

• Send private message

8

Monday, March 30th 2009, 3:44pm

A dolgot leegyszerűsítve, a hegyre felmászást, és lemászást, nem tekinteném időutazásnak...vagyis a szó szószerinti jelentését alapul véve valóban történik időutazás, ha ez bizonyítható atomórák segítségével, de a hagyományos jelentése alapján a szónak nem.
Tény és való, sok dolog van, vagy lehet, vagy előfordulhat, amit nem tudunk megmagyarázni, tehát elméletileg egy űrhajóval, vagy egy emberrel is történhet bármi olyan dolog, amit nem tudnánk megmagyarázni semmilyen úton, de szerény véleményem alapján kizárt dolognak tartom az időutazást.
Még akkor is, ha elméleti síkon működhet a dolog, vagy volna rá valami technologia....

A másik felmerülő kérdés:
Hogy lehet bizonyítani az időutazást?
Ha sikeresen visszamegyek a múltba, feladok egy hirdetést az újságban?
és a jelenben elolvassuk?
Honnan fogjuk akkor tudni, hogy az a hirdetés nem volt e ott előtte?
vagy hozok magammal valamit?
Szintén honnan tudjuk, hogy az a valami nem volt e ott a "kütyüben" amiben megyek?...

Vagy mi is van, ha a jövőbe megyek?
ha mi rendelkezünk ezzel a technológiával, akkor a jövőben is rendelkezni fognak vele....miért nem kapunk akkor segítséget a jövöbeli leszármazottainktól?

Azonkívül mi is történik a személlyel aki részt vesz egy időutazáson?
mármint nem az őt érő fizikai hatásokra gondolok, hanem a visszatérésére...
ha ugyanabban a pillanatban ér vissza, amikor elment, azt sem fogjuk tudni, hogy elment e egyátalán...ha előbb ér vissza, akár egy icike picit is, akkor kettő lesz belőle?
vagy ha később, akkor mi is lehet vele az idő alatt, amíg nincs úgymond egyik időben sem?
Üdv: Kro
..Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya..
száj karate nehézsúlyú világbajnoka :)

vs120

Community Contributor

• Send private message

9

Monday, March 30th 2009, 8:10pm

Pont fordítva gondoltad el, mint ahogy van. Az utazó számára telik lassabban az idő, tehát Ő úgy fogja megélni, mintha csak 1 másodperc telt volna el, de amikor visszaér a földre, akkor az utazás hosszától függően 1-10-100-1000, akármennyi év telhetett el.
Tehát az itthon maradottak azt tapasztalnák, hogy a 40 éves Szását (legyen orosz. :) ) berakjuk a hajóba, elküldjük megnézetni vele a Szíriuszt, majd, amikor 17.4 év múlva megérkezik a hajóval, akkor egy 40 éves Szása lép ki belőle, miközben az űrközpont akkori alkalmazottainak fele már nyugdíjba ment.

A hegyre visszatérve, ez nem virtuális dolog! Könnyedén mérhető a jelenség, pár nap alatt sok mikromásodpercet "nyer" a hegyen lévő óra. Azaz a hegyen lassabban öregszünk. :) (Biztos a friss levegő az oka. :P )

10

Monday, March 30th 2009, 10:08pm

Az ok-okozati elv egy folyamatos idősíknál elképzelhető, és ez miatt nem ajánlatos utazni vissza, mert megváltozna az idősík. De multi idősíknál ez a tényező szerintem figyelmen kívül hagyható lehetne, ha elfogadjuk, hogy minden apróbb döntés vagy esemény egy egy újabb külön álló ídősíkot eredményez.
Fonalként érdemes elképzelni ahogy a leválló szálak egyre jobban eltávolodnak a fő száltól, és a kis szálakon is kis szálak válnak le, szóval technikailag végtelen számú párhuzamos univerzum jönne létre, melyek némelyike nagyon hasonlít, de vannak, amelyek teljesen eltérnek a normál időszáltól.

De mit tekintünk normál időszálnak?
És vajon igaze a multiverzum elmélet?

Ezek csak akkor derülnek ki ha módosítjuk a múltat...
HMPF! I wanted to battle the ultimate opponent, but now I see that it was not you.

vasember

Nehéz harcos

• Send private message

11

Tuesday, March 31st 2009, 3:48pm

NOs én nagy stargate rajongó vagyok s ott egy érdekes módon utaztak az időben mint mindneki tudja a csillagkapuk egy egy mini féregjárat s mikor egy napkitörésen keresztül haladtak végig akkkor az kitérítette őket s eljutottak a multba de a valóság alapja annyi hogy:

A fekete lyukak még egy érdekességet rejtegetnek: Már 1935-ben bebizonyította Albert Einstein és Nathan Rosen, hogy a relativitás-elmélet a téridőben "hidakat" (Einstein-Rosen-híd) engedélyez, melyeket ma féregjáratoknak nevezünk. Egy ilyen féregjáratot egy fekete lyuk tudna létrehozni, amely ezen keresztül egy fehér lyukkal, vagy egy másik fekete lyukkal kerül összeköttetésbe, amely valahol messze a világegyetemben található. Egy alagútszerű rövidítést hoz létre a világegyetem távol lévő pontjai között.

Beszállhatnánk egy fekete lyukba, ahol a szingularitása felé tartó szívóhatásába jutnánk, amiből viszont a forgás miatt nem feltétlenül oda kerülnénk. Forgó fekete lyukak pont alakú szingularitás helyett gyűrű alakú szingularitást is hordozhatnának belsejükben. Így tehát utunk a két lyukat összekötő csatornán át vezetne, a féregjáraton. Némely (elég kételyes) számítás szerint lehető lenne nagyon nagy tömegű (> 10 ezer naptömeg) fekete lyukakat sérülés nélkül megközelíteni, mert itt a gravitációs terheltség állítólag 15G-re csökken.

De akárhogy is nézzük, ez az utazás nem lenne szórakoztató. Ugyan közvetlenül és visszafordíthatatlanul a múltba vezet, de nagyon kellene sietni, mert az Einstein-Rosen-híd csak nagyon rövid élettartamú és nagyon gyorsan pontszerű szingularitássá szűkül.

A 60-as években John Wheeler és Robert Fuller fizikusok ezt ismét alátámasztották. A féregjárat eszerint a nehézségi erő miatt olyan gyorsan omlik össze, hogy még fény sem tudna rajta átjutni, ugyanis még a lehető legkisebb zavaró tényező, pl. akár még egy foton is kiválthatná ezt a folyamatot.

Elméletileg fekete lyuk nélkül is létrehozhatók a féregjáratok, amelyek még eléggé nagyok és stabilak is. Ehhez szükséges a negatív energia, más néven exotikus tömeg. Az általunk ismert anyag kivétel nélkül pozitív energiával rendelkezik, ami által a téridőben pozitív görbület jön létre. Antianyag is pozitív energiával bír. Féregjárathoz viszont negatív görbületű térrészre van szükség, tehát negatív energiájú anyagra, mivel ez taszító gravitációnak felel meg. De mi ez a negatív energia és hogyan lehet előteremteni?

Itt jön elő segítségül a kvantummechanika határozatlansági relációja: az atom belseje ugyanis intenzíven "pezseg". Állandóan keletkeznek benne virtuális, ellentétes töltésű részecskepárok, melyek egymást abban a pillanatban meg is semmisítik, és ezt mind még abszolút vákuumban is. A képződésükhöz szükséges energiát a vákuumtól kölcsönzik, majd megsemmisülésükkor visszaadják. Ha ezeket az ingadozásokat kicsit el tudnánk nyomni, akkor a vákuum energiasűrűségét - mely kifele nulla - ez alá a nullaenergia-szint alá juttatnánk, és így egy negatív energiasűrűségű mezőt hoznánk létre.

A Heisenberg-féle határozatlansági reláció szerint minden mező energiasűrűsége - akár elektromos, mágneses, vagy gravitációs - ingadozik. Bizonyos időpontokban negatív értéket is felvehet, viszont a nagyobb értékű pozitív sűrűség által kiegyenlítődik. Mégpedig túlkompenzálódik a negatív kitérés, minél nagyobb az időintervallum a kitérések közt, annál jobban. Ezt a jelenséget kvantumkamatnak is nevezik: a negatív energia a kölcsön, amit kamatosan kell visszafizetni. Minél hosszabb a kölcsönnek az ideje (nagyobb időintervallum) és minél nagyobb a kölcsönösszeg (negatív energia), annál nagyobb a kamat (a pozitív kitérés). Ezzel együtt emelkedő kölcsönösszegeknél a futamidő egyre rövidebb.

A féregjárat a térben egymástól nagyon messze lévő két pont közötti alagútszerű összeköttetés. Egyféle rövidítés megtestesítője a görbült téridőben, mely a görbületet egyszerűen megkerüli. A relativitás-elmélet alapján a fényt ugyan nem lehet megelőzni, de egy féregjárat segítségével kicselezhető lenne.

Hipotetikus féregjáratokat lehetne létrehozni, melyek elég nagyok lennének ahhoz, hogy egy ember vagy akár egy űrhajó is átférjen rajtuk. Mindössze olyan lehetőségre van szükség, mellyel elegendő negatív energiát tudunk rendelkezésre állítani. Akkor például a Földön beleléphetnénk egy féregjárat-ba és mindössze pár lépés után már az Androméda-ködben találnánk magunkat.

Nem az a legerősebb aki a legtöbb pofont adja, hanem az aki aki a legtöbbet kiálja!

Hold: 8 Hof: 11
RIP: 4

vs120

Community Contributor

• Send private message

12

Tuesday, March 31st 2009, 4:25pm

Vasember, az Einstein-Rosen híd valóban eddig meg nem cáfolt elméleti elem, viszont kauzális elem, nem lehet vele a múltba menni. Ha valaki mégis lát konkrét számításokat erre vonatkozóan, melyek a relativisztikus fizikában helytállóak, az kérem szóljon!

A negatív gravitációjú anyaggal kapcsolatban pedig két kérdés:

1. az elméleti:
ha a gravitáció szempontjából duális lenne a világegyetem (ahogyan az elektromosság szempontjából az), akkor kellene lennie ilyen negatív cuccoknak a térben. Ez a felfúvódó világegyetemi modellbe jól illene. Sajnos azonban sehol nincs egy molekulányi negatív gravitációjú elem se, így nem is nagyon elképzelhető, hogy létezne ilyen.

2. a gyakorlatias:
"Hogy tetszik akarni megközelíteni?" (ugyanis minket taszít)

Edit:
Egyébként Dávid Gyula legutóbbi előadása nagyon az antianyag körül mozgott:

március 25. Az összetört világtükör
 szimmetriák és aszimmetriák, avagy éljen a maradék!
A modern fizika egyik legfontosabb vezérlő elve az anyag viselkedésében felismerhető szimmetriák megkeresése, értelmezése, matematikai leírása. Az egyik alapvető szimmetria az anyag és az antianyag tükörképszerű viselkedését írja le. Ezt a szimmetriát a Nagy Bummot követően létezett ősi tűzgömbre alkalmazva azonban meghökkentő következtetésre kell jutnunk: a szimmetria megkövetelné, hogy a mai világban ne legyen sem anyag, sem antianyag. Mi mégis itt vagyunk& De hová lett az antianyag? Hol csorbult ki a tökéletes világtükör? A szimmetria milyen sérülése tette lehetővé, hogy létrejöjjünk, és feltegyük ezt a kérdést?

- remélhetőleg nemsokára felteszik a videót róla a Polaris TV archívumába.

Ha érdekes a dolog, akkor addig is itt a holnapi előadás:
április 1. Feltámadás a hőhalálból
 a struktúrák eredete
Az egyik korábbi előadásban volt már szó a hőhalálról, amelynek majdani bekövetkeztét száz évvel ezelőtti eleink a világ végével azonosították. Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a kozmikus múlt ereklyéi között rábukkantak a hajdan ténylegesen létezett hőhalál-állapot maradványaira. A világ tehát sikeresen feltámadt a hőhalálból, és ma elevenebb, mint valaha. Milyen fizikai folyamatok tették lehetővé ezt a feltámadást, milyen lépesekben ment ez végbe, és mit szól mindehhez a termodinamika második főtétele?

itt lehet majd nézni 18:50-től:
http://polaris.mcse.hu/polaris_tv/

This post has been edited 1 times, last edit by "vs120" (Mar 31st 2009, 4:36pm)

vasember

Nehéz harcos

• Send private message

13

Tuesday, March 31st 2009, 4:42pm

Válasz:

MEg lehet csinálni bevan bizonyítva de csak laborba s óriási energia kell hozzá ami at elbb elmondtam s igy lehet időt utazni elméletileg :)

namost enny amit én took a témáról ha vmi nem igaz akor ssajnálom

Casimir-jelenség

Negatív energiájú mezőket laboratóriumokban állítanak elő. Ehhez az ún. - a felfedezőjéről (Hendrik B. G. Casimir, holland fizikus) elnevezett - Casimir-jelenséget használják. Már 1948-ban bebizonyította, hogy vákuumban két egymáshoz nagyon közel lévő töltés nélküli fémlemez vonzza egymást.

Ennek az oka a vákuumingadozásban keresendő. A legtökéletesebb vákuumban is állandóan létrejönnek virtuális részecskepárok anyagból és antianyagból, melyek a keletkezésükhöz szükséges energiát a vákuumtól kölcsönzik, majd nagyon rövid időn belül egymás megsemmisítése (annihiláció folyamata) során ezt az energiát visszaadják. Virtuális részecskéket nem lehet megfigyelni, mivel mindenféle megfigyelés valós részecskékké tenné őket. Viszont létükről indirekt bizonyíték pl. az, amikor hidrogén atomok parányit ide-oda mozognak, ami az energiaszintjükben egy mérhető, apró eltolódáshoz vezet.

Már a keletkezésük időpontjában is negatív energiasűrűségű a vákuum, mivel energiájának egy parányi részét a részecskéknek kölcsönözte. Mivel minden részecske hullámtermészetű is egyben, ezért a virtuális részecskéket hullámoknak is tekinthetjük.

A két fémlemez közé nem fér be mindegyik hullámhossz, hanem csak meghatározott hullámhosszak egészszámú többszörösei, míg a lemezek közötti téren kívül mindenféle hullámhossz létezhet.

Ebből az következik, hogy kívülről több hullám nyomása nehezedik a lemezekre, mint amennyivel a két lemez között kiegyenlítődne. Így a két lemez között negatív energiasűrűségű mező jön létre, mely során a két fémlemez között vonzás lép fel, ami újabb bizonyíték a virtuális részecskék létezésére. A Casimir-jelenség minimális: pl. ha a lemezek közti távolság a milliméter milliomod részével egyezik meg, akkor a légnyomásnak mindössze tízezredrésze a kvantumnyomás. Ha a lemezeket közelítjük egymáshoz, akkor még kevesebb hullám fér be közéjük, így a negatív energiasűrűsége tovább nő, ha pedig széjjelebb húzzuk a lemezeket, akkor megszűnik a jelenség. Pozitív energiasűrűség, pl. egy csillag, gravitációforrásként van jelen és vonzó hatást fejt ki. Ha negatív energiasűrűségű mezőket tudnánk létrehozni, akkor taszító erők forrását hoznánk létre, mellyel egy féregjárat stabilitását biztosíthatnánk.

Nem az a legerősebb aki a legtöbb pofont adja, hanem az aki aki a legtöbbet kiálja!

vs120

Community Contributor

• Send private message

14

Tuesday, March 31st 2009, 5:02pm

Kérhetek egy hiteles forrást a múltba utazás laboratóriumi bizonyításáról? Melyik labor végezte?

Zetsubo

Kém szonda

• "Zetsubo" has been banned

• Send private message

15

Tuesday, March 31st 2009, 5:24pm

Majd ha az ember elég érett lesz rá, biztosan rá fog jönni...
DE ahogy a sig-em is árulkodik ez az idő nem jön el egy darabig.
Az időutazás-ra rengeteg elmélet született de szerintem a megfelelő
még mindíg a kitalálására vár...
Szerintem a legközelebbi a sebesség, nyomás és az elektromosság elmélete
jár a megoldáshoz, de ezt is lehetne még csiszolni .
Hmmmmm idő utazó gép???...szerintem lehetetlen mert úgy vélem az ember
nem képes olyat teremteni ami képes lehet az idő szálait felbontani...
Viszont (elméletileg) megoldható lenne a dolog ha nem csak időn és téren
hanem dimenzión keresztül is ugranánk mert így saját dimenziónk idősíkját nem
zavarnánk meg vele, de persze itt egy ujjabb kérdés jön mégpedig a " Létezhet-e
ugyan azon létforma egy térben és időben" viszont ha jól bele gondol az ember akkor
ez a kérdés nem is olyan lényeges mert hát gyakorlatilag atomokból vagyunk és
az atomok-ból van rengeteg egyforma mely egyazon térben és időben létezik
és mégis meg vannak...
Na jó assszem abba hagyom mert inhüvelygyulladás lesz a vége...
Amúgy erről az elméletről mit gondoltok?

vasember

Nehéz harcos

• Send private message

16

Tuesday, March 31st 2009, 5:38pm

boccáss meg lehet hogy félreértettél én nem mondtam h megcsinálták csak azt hogy fizikalilag s kqantumfizikailag lehetséges mert amint leirtam elő lehet eálítani negatív energiát de aztis említetem hoigy oriási mennyiségű energia kell hozzá talán egy utazásnyira elegendőt a föld éves energifelhasználásavl lehet generálni ami zgye nagyon sok ezértt nem volt ilyne éncs ak asszotam h van negaítv engergia nem azt h tudjuk alkalmazni ....

Egyébként a negatí energiát másképp is lehet hasznosítani PL:
http://hvg.hu/Tudomany/20060519teridogorbites.aspx

de am ittvan egy hiteles link arról hogy bemérték a casmir jelenséget....

http://harvardscience.harvard.edu/founda…orce-first-time

This post has been edited 3 times, last edit by "vasember" (Mar 31st 2009, 5:51pm)

vs120

Community Contributor

• Send private message

17

Tuesday, March 31st 2009, 6:07pm

Kösz, a linkeket, este megnézem! Most sajna el kell mennem vacsi + kutyadoki. (uni7-esek, most lehet rám támadni! XD)

Dark core

Kolónia hajó

• Send private message

18

Sunday, June 28th 2009, 12:01am

Több könyv, illetve monda mondja azt, hogy az élet egy körforgás, amely abból áll, hogy a leg primitívebb fajtól fejlődünk a leg modernebb felé, ezért azt gondolom, hogy kitalálhattak már az emberek egy időgépet, ami ki tudja hol el van rejtve a földben. Hasonlóan Atlantiszhoz. Az, hogy az időutazás lehetséges e az emberi szervezet számára nem tudom, nem vagyok tudós. További szép estét!

Dark core

Chuck Norris

Banned indefinitely

• "Chuck Norris" has been banned

• Send private message

19

Sunday, June 28th 2009, 6:17am

:D
Vicces vita...
Gondoljunk csak bele: mit is mondunk az 1000 évvel ezelőtti ember csillagászati/fizikai/kémiai ismereteiről?
200 év múlva már csak röhögni fognak azon, hogy "ezek azt hitték, hogy kvantumok vannak", meg hogy "a fény kettős természetű".
Alkímisták aszonták, hogy csinálnak aranyat. Nem tudtak. A tudósok pár generációja aszonta nem lehet, az most meg mégis lehet.
Ez itt nekünk itt és most szép és jó meg igaz is ami van . (Mert akik okosnak mondják magukat/egymást, ezt állítják).
Fekete lyuk? Simán kiderülhet, hogy az se van (taperászott már valaki olyat? vagy látta közelről?), éppúgy ahogy a föld se túl lapos.
Időutazás? Magyarázzuk el egy ősembernek mi is az a gázturbina... Ha lehetséges is, esélyünk nincs megérteni (valószínűleg még a szavak sem léteznek a folyamat leírására) hogyan.

Aristogeiton

Roncsgyűjtő

• Send private message

20

Sunday, June 28th 2009, 10:43am

Lenne egy kérdésem. Nem keveredett itt össze pár dolog? Ha jól tudom a vákum energia nem azonos a negatív energiával. Bocs ha rosszul tudnám.

A Casimir effektus pedig szintén vonzó erő. Így futkosnak a gekkók a falon. :)

Érdekes dolog a nagy mértékű taszító erő jelenléte a világegyetemben (gyorsuló tágulás). Magyarázat nincs, még csak értelmes jelölt sem nagyon ha jól tudom. De Einstein talán mégsem tévedett akkorát. :)

Na akkor az időutazásról: Ha nem akarunk sok "törvényt" sérteni a véleményem szerint úgy lenne megoldható a múltba utazás, hogy:
Ahogy már korábban leírtátok talán létezik "végtelen" számú alternatív valóság. Minden "döntés" létrehoz egy újat. Az időutazás sem kivétel, tehát szerintem nem valószínű, hogy abba a múltba jutna vissza az időutazó, ami a számunkra megtörtént. Ha pedig a múltban meg is változtat valamit valószínűleg a mi jelenünkre nem lenne hatással, mivel a változás egy új alternatív "történetet" indítana el. Viszont szerintem vissza sem tudna térni pontosan abba a (jövőbeli) valóságba az időutazó ahonnan elindult. Remélem érthetően írtam...

A jövőbe utazás pedig, mint korábban már elhangzott lényegesen egyszerűbb és nem ütközik annyi elméleti és gyakorlati akadályba.

Még egy gondolat. Meg kellene már találni azt a fránya gravitont. Mivel a gravitáció növekedése lassítja az időt. Így egy "gépben" ülve is utazhatnánk a jövőbe és nem kellene repkedni fénysebesség közeli tempóban. Csak ki is kellene bírja az emberi test. :D

"Szikárak és mohók!"