Tesóimat azzal heccelem, hogy unokáink már nem lesznek.
This post has been edited 1 times, last edit by "Kensei" (Jan 25th 2010, 7:46pm)
Quoted
Az atommeghajtású űrhajó pedig a világűrben közlekedik atommeghajtással, nem a föld légkörén belül. Idebenn nem is lenne elég tolóereje. A légkörön belül gyakorlatilag tökéletes lesz a screamjet. Kicsi, olcsó, nem kell csak az elégetendő anyagot szállítania, oxidálószert nem... Ez kb. 24/25-öd tömegmegtakarítás
) 

[gondolok itt arra,hogy valami génmanipulácioval igencsak valamit elszurnánk] 
igy ha én már nemis,de sok más pici emberke egyre okosabb lesz,aminek nagyon orulok,talán öreg koromban,ha reumás leszek,kitalálják azt a WC-t,ahol már nem kell ssggtt törölni
This post has been edited 1 times, last edit by "CallmeCool" (Feb 1st 2010, 12:51pm)
nos utánnaolvastam a Scremjet-nek.
minden szépeg és jól hangzik de aggályt vet fel az emberben.Vajon képessek lenneénk kibirni ekkora terhelést??vagy minden embernek osztogatnak egy G ruhát a reptéren miután az ember 6-7 g nél nagyobb terhelést nemnagyon bir ki.
nos egyense repüléskor ez nem gond de mivan kanyarodáskor?? az F1 pilotákra ható 4 g is elég megterhelő.Egy terhes nő pl meddig birná stb...

Nem tudom meddig mehet ilyen exponenciálisan a tudományos fejlődés, már most olyan komplexé vált, hogy valami hihetetlen. Szerintem ez a modern élet egy elég érdekes problémája. Nem mintha ezer éve a szántóvető értette volna Szent István király külpolitikáját, de azt legalább nagy vonalakban tudta, miből és hogyan készül az eke, és mit kell adni az ekét húzó ökörnek, hogy menjen. Ma még a tanult emberek zöme sem látja át az őt körülvevő dolgok pontos működését, nem hogy az átlag polgár. Szóval azt hiszem az ilyen garázsfeltalálók kora lejárt, a hozzáértés a PhD-nél kezdődik, onnantól pedig a gazdasági érdekek mozgatják a tudományos fejlődést, ami úgy tűnik kicsit rossz irányba tereli a dolgokat (elsődleges példa mondjuk az energiapolitika). Ettől függetlenül tény, hogy lesznek hatalmas áttörések, mert ezt mutatja a tendencia, meg igazából minden hétre jut valami genetikai, csillagászati, stb szenzáció is. Kérdés, hogy fel is tudjuk e ezeket használni a gyakorlatban is még időben. Ezzel el is érkeztem ahhoz amire igazából most reagálni akartam, csak elkavarodtamJó kérdés
Érdekes,hogy megint elökerült a téma
Én ugygondolom,hogy mint emberek,egyenlöre még nagyon butusok vagyunk,igencsak gyerek cipoben jarunk a tudomány terén,termeszetesen ezt az ember sosem 'érzi/látja át' a jelenben,ugyértem,tekints csak vissza 50-60 évet az idoben. mennyivel tobbet tudunk 1950~ hez képest. valamint 1950 ben mennyivel tobbet tudtak,mint 1900~ ban,stb.
nos ugyanigy lesz ez 2050-ben. söt... a Microprocessorok megjelenesévéel a tudományok,es az adattárolás terén uj távlatok nyiltak meg, az emberiség exponenciálisan fog fejlodni, hacsak el nem botlunk valamin[gondolok itt arra,hogy valami génmanipulácioval igencsak valamit elszurnánk]
az elso winchesterünk apámmal 15-20~ éve,es 20 Megabyte-os, téglányi cucc volt. ma már Telefonkártya méretü Chipre integrálnak ra 64~ Gigabyte-ot. a Telekommunikacio az elmult években annyit fejlodott,hogy nagymuterom mesélte, 25-30~ éve,(ami azert nem is volt olyan nagyon regen) az egesz 10 emeletes panelhazban 1 etlen 1 telefon volt,és az osszes lako odajárt telefonálni. persze csak azok,akik tudtak kit hivni.
a Kémia,Biologia,Csillagászat és a Fizika terén várhato hatalmas elörelépés rovid idon belül.
Rákell arra jönnünk,hogy az anyagok szerkezetét hogy lehet mesterségesen modositani,ujabbakat alkotva ezzel,valamint arra is,hogy az Evolucio hogy a Viharba kodolt bele ekkora elképesztö mennyiségü adatot 1-etlen egy DNS-be,ami ennyire komplex életformát képes létrehozni,mint a komplexebb életformák.
és sztem az ember Bioritmusa nem csak 1 TerraBit-nyi adatbol áll.
Mi is csak egy Technologia vagyunk, Az energia felhasználás egy nagyon modern változata.
szerk UI: Reagálva 1-2 részletre az elozo uzikbol:
Sztem a Globális felmelegedés,es karos anyag kibocsátás, egy Népriogatás... Biztos,hogy van alapja,es biztos,hogy vannak olyan dolgok,amik károsak az élö szervezetre. ilyenek a ma hasznalt hutöszekrenyben mar nem megtalálhato Ozon károsito fluor-klór-szénhidrogén kombó, valamint a sugárzó anyagok.
Ha egy muholdas felvételt megvizsgalunk,lathatjuk,hogy egy nagyobb varos folott valoban hatalmas szmog felhö van, viszont aztis,hogy Ez olyan ,de olyan picike kis burok, ami a teljes légkornek talán a 0.0001% át teszi ki....
a Globális felmelegedés?? a Fold kettös kúpos bolintása miatt történik ez a jelenség.
15.000 éve a fold felét jégtakaro boritotta, viszont 60.000 évvel ezelött (állitolag a vizsgalatok szerint) olyan forroság volt a foldon,hogy a sakrvidéki jégtakaró majdnem Teljesen !! elvolt tunve!
ujabb kutatások szerint 1 etlen egy vulkán kitörés annyira sok káros anyagot szabadit fel,amit a foldon található osszes város csak sok év alatt tud kitermelni...
De ez az egesz is azt bizonyitja,hogy az ember kutatigy ha én már nemis,de sok más pici emberke egyre okosabb lesz,aminek nagyon orulok,talán öreg koromban,ha reumás leszek,kitalálják azt a WC-t,ahol már nem kell ssggtt törölni
![]()

Forum Software: Burning Board®, developed by WoltLab® GmbH - © 2011 Gameforge Productions GmbH