You are not logged in.

Daedalus

Banned until 22-08-2009

• "Daedalus" started this thread

Location: Kardasszia-1(Cardassia Prime),Domínium-Kardassziai főparancsnokság.

• Send private message

1

Saturday, March 7th 2009, 1:31pm

Nemezis

Ki mit gondol erről az égitestről??létezik-e vagy nem??Egyes tudósok szerint ez okozta a dinoszauruszok kihalását is!!
Független rendszrek Konföderációja: Szeparatista droidhadserem van!!

A támadás a legjobb védekezés
UNI5 ben játszom csak

N3M3Z1S

Kolónia hajó

• Send private message

2

Saturday, March 7th 2009, 2:25pm

Esküszöm nem én bántottam a dínókat! :D
De viccet félre téve nem is hallottam még ilyen égi testről de felkeltetted kíváncsiságomat rá is keresek a neten...
vagy te is beavathatsz :D

3

Wednesday, March 11th 2009, 8:45pm

Elvileg egy törpe nap, amit nem látunk mert valami eltakarja vagy mert olyannyira halvány (barna törpe?). Elnyújtott pályán kering a nap körül, és most valószínűleg nagyon távol van.

Ami a dinoszauruszok kihalását illeti, azt mindennel összefüggésbe hozzák a tudósok.
------------------------------------------------------------------------------------
Stormrider

vs120

Community Contributor

• Send private message

4

Wednesday, March 11th 2009, 11:21pm

Áhh, a Shiva-elmélet. Szép. Sok pro-kontra. Sok ellentmondás. Nem mennék bele.

Itt egy jó összefoglaló szakdolgozat a témában, akit érdekel ez a dolog, annak kötelező darab, már csak azért is, mert magyarul van:
http://astro.u-szeged.hu/szakdolg/csizmazia/xbolygo1.html

Talán csak annyit jegyeznék meg, hogy pár éven belül munkába állnak új szupertávcsövek. Olyanok, amelyek direkt a teljes égbolt folyamatos figyelésére hivatottak. 72 óra alatt végigszkennelik az éjszakai égboltot, majd kezdik előről. Így 3 naponként minden objektum újra és újra rajta lesz a frissülő adatbázison. Csak győzni kell majd azonosítani... A háttérfényesség közelében dolgozik majd a műszer (28 magnitudó), szóval elvileg mindent látni fog, amit látni lehet. Egyetlen dolgot kell csak megcsinálni: a rengeteg adatot tárolni és feldolgozni. Egyetlen éjszaka alatt sokszáz terrabájt adat keletkezik majd...
Azt, hogy ez lehetségessé vált, az adaptív optika tette lehetővé, így újra lehet a földön egyre nagyobb és nagyobb rendszerekben gondolkozni...

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

This post has been edited 1 times, last edit by "vs120" (Mar 11th 2009, 11:31pm)

Warning

Kolónia hajó

• Send private message

5

Friday, April 10th 2009, 3:14am

Hmm... Nem hallottam még a Nemezisről. csak a kaptárban, meg a counter strike zombis pályákon, (zm) de jó kérdés... még gondolkodok rajta... viszont a dinókat nem hiszem hogy az írtotta ki, ahogy azt sem igazán hiszem hogy léteztek is valaha. A főldönkívüliekben sem hiszek, habár azt könnyebb lene elhinnem mint a dinókat...:P :D
Warning (Jesus Dependent:P)

Visszajöttem:D
S4 - Re-play

This post has been edited 1 times, last edit by "Warning" (Apr 10th 2009, 3:16am)

6

Friday, April 10th 2009, 10:13am

Az adat fedolgozásra van egy jó megoldás...

A SETI nek van egy programja, ami a háttérben dolgozgat, képernyőkímélőként... Egyszerűen kapsz a neten infókat és a géped rendezgeti és analizálja amennyire lehet, persze ezt mind háttérben, és csendben alig használva valamit a gépedet...

A Seti szerint az így képernyőkímélőként analizált adatmennyiség több száz szorosa annak amiért fizetnek szuperszámítógépekért, és ez a sima PC sebesség növekedésével csak nagyobb lesz :)

Szóval csak a programot kell kidolgozni és azt, hogy mennyit bocsájt a felhasználó rendelkezésére, és mehet a menet :)
HMPF! I wanted to battle the ultimate opponent, but now I see that it was not you.

Mefisztó

Banned indefinitely

• "Mefisztó" has been banned

• Send private message

7

Friday, September 4th 2009, 9:17pm

Ki mit gondol erről az égitestről??létezik-e vagy nem??Egyes tudósok szerint ez okozta a dinoszauruszok kihalását is!!

Én Nemezisről még csak 2féléről hallottam :) az úrhajótípusról :P és N3M3ZIS nevű játékostársunkról :P

Hmm... Nem hallottam még a Nemezisről. csak a kaptárban, meg a counter strike zombis pályákon, (zm) de jó kérdés... még gondolkodok rajta... viszont a dinókat nem hiszem hogy az írtotta ki, ahogy azt sem igazán hiszem hogy léteztek is valaha. A főldönkívüliekben sem hiszek, habár azt könnyebb lene elhinnem mint a dinókat...:P :D

Sajnálom hogy ki kell ábrándítsalak,De a "Dinyók" igenis léteztek :)
Az ördög Sosem alszik :)
de ezt már úgyis tudjátok :D

:monster: Légy jó az életben,vagy találkozunk a Halálban:monster:

trachus

MODernxD

• Send private message

8

Tuesday, May 11th 2010, 9:38pm

Inaktív thread. A témát zártam.