You are not logged in.

Warning

Kolónia hajó

• Send private message

41

Monday, May 11th 2009, 3:33am

Quoted

Az élet értelme? HMPF, boldog élet?Könyörgöm, mi értelme van annak, hogy 23-24 éves életerős fiatal, egyszerűen fogja magát és 3 évnyi kínszenvedés és műtét hegyek után meghal agy daganatban. És eközben olyan állapotba kerül, hogy már megváltás a halál.
Istennek van hatalma meggyógyítani a betegeket még ma is akár hiszed akár nem! Az másik dolog hogy a beteg Istenhez fordul, és kéri hogy gyógyítsa meg, vagy Isten ellen fordul és átkozza haláli. Mert aki nem kéri csak káromkodik az nem kap gyógyulást! Én ismerek valakit aki daganatból meggyógyult, az orvosok azt mondták hogy talán pár hónapja van, és még mindig él, és nincs daganata műtét nélkül. És most áldja Istent. (tudom hogy ezt sem hiszed de így van.)

Quoted

Nem tudom, hogy a hívő hol élnek, de egy biztos, a hívő emberek gyengék ahhoz, elfogadják a valóságot. AZ ÉLET VACAK és nem kicsit.
Az igazi hívők itt élnek a földön, de az igazság nem az hogy az élet vacak! Neked lehet mert nem látsz megoldásokat, csak kérdéseket, mert nem akarod elfogadni a megoldásokat, de attól még vannak!

Quoted

Viszont egy dologban egyet értek, kell hogy legyen valami a halál után, különben nem érné meg az egész, hiszen nem érvényesül az energia megmaradás elve...
Nem elég tudni hogy valami van az élet utánn, azt is kell tudni hogy mi? Nekem örökélet és neked is ebben bíztos vagyok, csak az eddigi hozzászóllásaidból ítélve nem egy helyen.

Quoted

De akkor is, engem felejtsenek el a Krisnások, Jehovák, Keresztények, mind1, a vallás eddíg csak hátráltatott mindent.
A vallás igen, mert az emberek vezetik, és ma is a legtöbb vallást nem Isten vezeti, hanem emberek, akik saját hasznukat keresik. Vallás sok van ami Isten nevében Isten ellen dolgozik, de Isten csak 1 és ez a 2 dolog nem ugyanaz! Én nem vallást hanem Istent igyekszem szolgálni. soha sehol nem írtam hogy állj át az én vallásomhoz!

Quoted

Tudod, itt van az, hogy egy magzat is ember és joga van az élethez... persze joga van drog függőnek lenni születéskor, majd éhezni és 3-4 év szenvedés után nyomorult halált halni...
Figyelj, ezt nem Isten okozza! Ezt az ember saját akarata dönti el hogy drogozik vagy sem, ha pedig igazán Istenhez fordul, akkor nem marad, és nem hal meg olyan állapotban! Ezt nekem senki se mondja! én ismerek drogost is aki Istenhez fordult, és most jól él, azelött pedig nem volt semmije, másszóval csöves volt.

Quoted

Én azt mondom hogy mindennek értelme van az életben mert van egy utunk amit végig kell, fogunk járni hogy hogyan és meddíg járjuk az utunk azt mi dontjük el.
Hogy hogy járjuk az utunkat azt mi döntjük el ez igaz, de hogyha azt is hogy meddig akkor baj van, az mindig öngyilkossággal fejeződik be...

Quoted

Ez így van végülis nem véletlen az hogy az összes hit ugyan azt magyarázta... az emberek nem értették ezért kitaláltak rá valamit amit nem tudnak leellenőrizni (de igaznak hangzott így miért ne lehetett volna az) hogy így van és ha már itt tartottak miért ne építhettek volna bele olyan elemeket amely arra sarkallja az embereket hogy azt csinálják amit Ő hisz neki így csak jobb lesz a többiek meg megvannak a békés tudatlanságban.Ezért mondom mindíg a vallásokra is hogy ezek csak manipulálásra jók!!!A kereszténység is arról szólt gyakorlatilag hogy szenvedj minél többet ezen a világon annál jobb lesz neked a túlvilágon... és szerintetek hogyan és hol szenvedtek az emberek?... Mivel ezt a álltalában a rabszogák és más kétkezi munkásoknak mondták (eleinte) ezért ők a földeken és az egyéb munkahelyeken szenvedtek így volt egy állandó munkaerő akik még gyakorlatilag még örültek is hogy dolgoztak mert azt hitték hogy így a túlvilági jólét biztosítva lesz.És így kezdődött a kereszténység. (és a legtöbb vallás is hasonlóan)

Ez nem igaz! A kereszténység nem a rabszolgaságra épül hanem Jézus Krisztus követésére, az pedig egyáltalán nem az. Jézus követését pedig az Ige hírdetésére kell érteni, és amellett megmaradni bármi történjen is! Hogy eggyesek félremagyarázzák a saját vesztükre az egy dolog, mert tényleg a saját vesztükre magyarázzák félre.

Károli gáspár fordítása szerint:

Quoted

18. Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
19. És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak.
Jelenések 22:18-19

Warning (Jesus Dependent:P)

Visszajöttem:D
S4 - Re-play

vs120

Community Contributor

• Send private message

42

Monday, May 11th 2009, 12:51pm

Quoted

Originally posted by Warning
Én ismerek valakit aki daganatból meggyógyult, az orvosok azt mondták hogy talán pár hónapja van, és még mindig él, és nincs daganata műtét nélkül. És most áldja Istent. (tudom hogy ezt sem hiszed de így van.)

Én ismerek több száz embert, aki műtét nélkül gyógyult meg daganatos betegségből. (Egy országos adatbázis adminisztrátora vagyok.) Hívők-nem hívők egyaránt.
Te azt mondod, hogy a hit célszemélye a fontos (Jézus Krisztus). Én azt mondom, hogy önmaga a gyógyulásba vetett hit a fontos. A placebo gyógyszer is olyan hatásfokkal gyógyít, mint az isteni csoda.

Quoted

Nem elég tudni hogy valami van az élet utánn, azt is kell tudni hogy mi? Nekem örökélet és neked is ebben bíztos vagyok, csak az eddigi hozzászóllásaidból ítélve nem egy helyen.

Azt hiszem ennek eldöntését Te bízd a Te uradra és istenedre! Mert megítéltetnek azok, akik ítélkeznek mások felett.

Quoted

Hogy hogy járjuk az utunkat azt mi döntjük el ez igaz, de hogyha azt is hogy meddig akkor baj van, az mindig öngyilkossággal fejeződik be...

Mint a mártírok és a vértanúk esetében... Akiknek kétszeresen kellene meglakolni tettük miatt. Nem elég, hogy saját önkényes döntésükkel vetnek véget életüknek, ráadásul ezt másokkal végeztetik el.

Különösen nehéz és összetett mártírhalál Jézus Krisztusé. Pláne Judás evangéliuma fényében, amelyről idestova 3 éve semmilyen állásfoglalást nem tud az Egyház kiadni. (Szakzsargonnal élve, ilyenkor mondják, hogy "bukta van". Az egyház nem tehet mást, mint hogy az idő segítségével "elkeni".)

Most ne érts félre! Nem Jézus tettének nagyszerűségét vonom kétségbe. Még csak nem is isteni, vagy nem isteni mivoltát. Egyszerűen érdekel az igazság. És számomra nagyon úgy tűnik, hogy az igazság nagyon más, mint az egyház hivatalos álláspontja.

Quoted

Károli gáspár fordítása szerint:
18.Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
19.És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak.
Jelenések 22:18-19

Tudod-e, hogy János korában még mely könyvek és tekercsek tartoztak ebbe a könyvbe, amiket azóta kihajigáltak belőle? És melyek lettek azóta beletéve?

Megj.:
Most látom, hogy ez nem is nagyon kapcsolódik a topikhoz már. Érdemes-e ezért élni... Attól függ, mire használod fel az életedet.

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

This post has been edited 3 times, last edit by "vs120" (May 11th 2009, 1:15pm)

43

Thursday, May 14th 2009, 2:41pm

Nem akarok nagyon belezaravarni a vitátokba :D de amúgy mi értelme ennek a kérdésnek? Ha nincs értelme élni akkor meg mi van?

Ha jól emlékszem erről volt egy olyan vita, hogy mi a jobb nekünk, ha megszületünk, vagy ha nem :D a vége valami olyasmi lett hogy jobb lett volna ha nem születünk meg, de ha már megszülettünk, akkor kötelességünk a megfelelő életet élni. Persze ez nem egyházi vélemény...
------------------------------------------------------------------------------------
Stormrider

Warning

Kolónia hajó

• Send private message

44

Friday, May 15th 2009, 10:38pm

ok Nem kaptam meg a Júdás evangéliumát a neten, a városi könyvtárban sen hiszem hogy megvolna, mert a neten több minden van mint az itteni könyvtárban az sztem 100, de ha esetleg dobsz egy linket akkor elolvasnám hogy mit hoztál fel. (katolikus bibliában sem kaptam meg amiben egyébként vannak apokrif íratok. Lehet hogy nem az összes...) Mindegy megpróbálok így is válaszolni gyorsan mert nincs túl sok időm. (Úgyis kinyullik, de mindegy;):D )

A gyógyszer (placebo) hatékonyságát nem vonom kétségbe, de akkor is azt mondom hogy ha az úr nem örzi meg a város, hiába virrasztanak az őrizők szóval ha akarsz csak higgy a gyógyszerbe, de sztem annak a hatákonyságát is Isten állítja be.

Ok igazad van, visszaszívom nem ítélkezek, de azt fenntartom hogy azért még úgy látszik a dolog és nem kicsitt.:P Persze még halálig ott a lehetőség hogy elfogadjátok Jézust. Az én dolgom az állásfoglalás, a többi a szentlélek munkája, és a ti döntésetek.:]

A mártírok ügye nagyon világos. Sztem nincs az a fanatikus megátalkodott fakír aki kínhalált szeretne halni mágján élve elégve és Jézusba vetett hitet tetetve csak mert öngyilkos akar lenni, de ha te úgyis ezt állítod akkor függőbe hagyom neked. Egyébként ha Júdás evangéliumában írja ezt akkor aki írta annak elmegyógy intézetben a helye hatalmas kitüntetéssel hogy ekkora baromságot tudott írni. Kösz de inkább elhiszem hogy a mártírok saját véleményük propagálása miatt haltak meg, mint azt hogy öngyilkosok lettek.

Utolsó kérdésedre válaszolva nem tudom milyen könyvek keültek bele, és azt sem hogy miket vettek ki azóta, ugyanúgy ahogy ez a dolog fennál az is fennáll hogy János csak a jelenések könyvére értette, nem az egész bibliára, de hiszem hogy nem hiába maradt meg ennyi a bibliában és nem több és nem kevesebb, és azt is hogy János prófétált amikor ezt mondta, és a próféciák általában nem csak 1 értelmüek, illetve nem csak 1 valamire vnatkoznak, és így vonatkozhat a most meglévő bibliára is.

Stormrider-nek pedig: Sztem Isten nem teremt semmit értelmetlenül szóval nem értelmetlen az élet. Ami azt illeti hogy mi jobb nekünk ha megszületünk vagy ha nem az nem kapcsolódik az élet értelméhez, az a saját jollétünkhöz kapcsolódik, és azt hogy mi a jobb nekünk azt Istenre hagyom, de annyit mondok még hogy ha Isten nem akarta volna hogy megszüless, akkor nem volna kinek jobblegyen szóval ez a kérdés egyértelmű megszülettél és ez így jó neked mert Isten így látta jónak. egyébként nem volna kinek jobb legyen.:P :D
Warning (Jesus Dependent:P)

Visszajöttem:D
S4 - Re-play

This post has been edited 1 times, last edit by "Warning" (May 15th 2009, 10:47pm)

gatyamadzag

Kolónia hajó

• Send private message

45

Thursday, September 3rd 2009, 6:44pm

Bakker, mindig úgy beszélnek az emberek Istenröl mintha az a valami magunkon kivüli valami volna.....

" A világ Te vagy, és Te vagy a világ!"

Nem más öl, Te ölsz......

A "Te" , az itt most Te vagy és én és Mindenki....
I'm a professional killer,
I kill for money.
But You're my friend,
I kill You for FREE !!!

trachus

MODernxD

• Send private message

46

Thursday, March 4th 2010, 10:42pm

Inaktivitásra való tekintettel a threadet ZÁROM!

trachus

MODernxD

• Send private message

47

Tuesday, May 11th 2010, 9:35pm

Inaktív thread. A témát zártam.