Na kipróbáltam végre én is
Egyelőre a poroszokkal futottam neki. Megtámadtam Litvániát, amire pár ország hadat üzent nekem, amiből a legnagyobb gondot a dánok okozták azzal, hogy a tengeri kikötőm blokkolták, elvágva a tengeri kereskedés lehetőségétől. Viszont két területet elfoglalva békét kötöttem a litvánokkal, így kicsit nyugisabban tudtam fejlődni...
Most ott tartok, hogy épült végre egy új kikötőm, ahol tudtam pár hajót építeni, amivel a dán blokádot fel tudtam oldani (és persze felhúzva két viszonylag komolyabb hadsereget befejeztem a litvánok meghódítását. Erre szükség volt, mivel egyszer csak azt vettem észre, hogy a gazdaságom nem képes fenntartani a seregeimet

)
Mondjuk a tengeri csaták még nem mennek.. A csatát amit a gép simán kihozott győzelemre egy hajó elbukásával, én simán elvesztettem...
A szárazföldi csatákat nagyon élvezem, főleg mióta tudnak a századaim soronként tüzelni, így elég komoly rohamokat is meg tud törni egy-egy jó időben leadott hármas sortűz... Eleinte azért szépeket szívtam itt is, mikor az ágyúkat őrizetlenül hagytam és egyszer csak a semmiből megjelent az ellen lovasokkal valamelyik szárnyon, na ott nagy mészárlásokat műveltek mindig...
Edit: csak annyi, hogy mivel ezer éve nem játszottam könnyű szinten csinálom, csak hogy megismerjem a kezelőfelületet, utoljára a Rome-mal játszotta, így kicsit fura volt pár dolog (kutatások pl totál homályosak voltak elsőre..). Az mondjuk igaz, hogy nem tudom pl a Medieval 2-höz képest mennyiben tér el a felület, mivel az kimaradt sajnos...