You are not logged in.

Safi007

Banned until 14-10-2009

• "Safi007" started this thread

• Send private message

1

Tuesday, August 25th 2009, 5:22pm

expedíció

sziasztok!
uni7ben tegnap elkezdtem expedíciókra járni. minden információra kiváncsi vagyok. az tudom,h a tech szinttől függ,h hány órát lehet expedíción tartózkodni (kb ennyit tudok :D),de minden részlet érdekel.
csak egy példa: a támadás... gondolom a támadó flotta - legyen az kalóz vagy idegen - mérete függ a te flottádtól. ha igen, hogyan? és a támadók közt csak harcos hajók lehetnek? mert most pl elküldtem egy csomó szemetest is, tehát,ha megtámadnak, lehet,h rosszul járok? érdemes úgy csinálni,h mondjuk pár db nagy szállító + a támadó flotta amit expedícióra szánsz? eddig egyszer támadtak meg, akkor se szemetest, se szállítót, se kémet nem vittem, nem is vesztettem semmit. de érdekel,h hülyeség-e menteni expedícióval, vagy a szemeteseket, szállítókat hagyjam otthon?

Ninja look

Kém szonda

• Send private message

2

Tuesday, August 25th 2009, 5:47pm

Az expedicóra olyan hajókat érdemes kűldeni, ami nem kerűl deuba, pl a BC nagyon jó. Nekem egy személyes észrevételem hogyha csak egyfajta hajót viszel ha megtámadnak kicsi a veszteséged, pl 300BC
:sniper: UNI35.org FARMER :sniper:

Sally

Unregistered

3

Tuesday, August 25th 2009, 5:58pm

Nem tudom, de én a fekete lyuk áldott hatása miatt nem vinnék túl nagy flottát.

300 bc-t pláne nem. Szeintem szállítók, kisharcosok, meg kémszonda.

Ninja look: Kérlek add meg a hajógyárad címét, ahol deu nélkül gyártatni tudok bc-ket... még nem sikerült olyan hajógyárat építenem :(

Edit: Menteni expedícióval? Nem éri meg... egyrészt ott maradhatnak, másrészt ha ez bolygóról történik, visszafelé könnyen díszkíséretet kapsz.

This post has been edited 1 times, last edit by "Sally" (Aug 25th 2009, 6:05pm)

Safi007

Banned until 14-10-2009

• Send private message

4

Tuesday, August 25th 2009, 6:24pm

Nem tudom, de én a fekete lyuk áldott hatása miatt nem vinnék túl nagy flottát.

300 bc-t pláne nem. Szeintem szállítók, kisharcosok, meg kémszonda.

Ninja look: Kérlek add meg a hajógyárad címét, ahol deu nélkül gyártatni tudok bc-ket... még nem sikerült olyan hajógyárat építenem :(

Edit: Menteni expedícióval? Nem éri meg... egyrészt ott maradhatnak, másrészt ha ez bolygóról történik, visszafelé könnyen díszkíséretet kapsz.
nem 10-20 vagy több órás mentésekre gondoltam, hanem 3-4-5 órásokra, amiből napi 2-3 lehet. és nem csak tanácsokat kérek, hanem minden infot ami hasznos

Sally

Unregistered

5

Tuesday, August 25th 2009, 6:36pm

nem 10-20 vagy több órás mentésekre gondoltam, hanem 3-4-5 órásokra, amiből napi 2-3 lehet. és nem csak tanácsokat kérek, hanem minden infot ami hasznos
Értelek. De pár óra alatt is elnyelheti a flottádat egy fekete lyuk. És ha pár rendszernyire van tőled hold, amelyik rád lát phalanxszal, akkor ez az idő bőven elég neki, hogy a visszatérődre lecsapjon.
Mindenképpen legyen az expedíciós flottában szállító, meg kémszonda. Minél nagyobb értékű a flotta, annál nagyobb értéket hozhatsz haza. De tényleg csak annyit küldj ki, ami nem túl nagy veszteség, ha esetleg nem térne vissza.

Expedíciós eredményekről bővebben itt olvashatsz:

Expedíciós szerzemények

Safi007

Banned until 14-10-2009

• Send private message

6

Tuesday, August 25th 2009, 6:46pm

Értelek. De pár óra alatt is elnyelheti a flottádat egy fekete lyuk. És ha pár rendszernyire van tőled hold, amelyik rád lát phalanxszal, akkor ez az idő bőven elég neki, hogy a visszatérődre lecsapjon.
Mindenképpen legyen az expedíciós flottában szállító, meg kémszonda. Minél nagyobb értékű a flotta, annál nagyobb értéket hozhatsz haza. De tényleg csak annyit küldj ki, ami nem túl nagy veszteség, ha esetleg nem térne vissza.

Expedíciós eredményekről bővebben itt olvashatsz:

Expedíciós szerzemények
azt nézegettem, ott kaptam kedvet hozzá, bár mindig is elleneztem mióta láttam olyat,h vki deathstart vesztett orgon expedíción :D és nem küldök nagy flottát, csak amit eddig nem tudtak levadászni, és eddig már 4 expedícióból simán visszahozta a kutatás árát

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

7

Tuesday, August 25th 2009, 9:23pm

Az expedíciózást kb 2 éve mikor bevezették jó volt...kb annyit profitált mintha farmoltál volna...
aztán egy frissítéskor visszavették a hatékonyságát...azóta egyszerűen nem éri meg csinálni! Azaz jelentős flottát nem éri meg kiküldeni.
Én most 1 nagy szállító 1 kém flottákkal szórakozom vele, mert kellene még 1500 sötét anyag :)
az meg nem a flotta mérettől függ, hogy találok-e.

Régen max 500k nyersanyagot és max 500k értékű flottát lehetett találni. A található hajók típusa lehet bármi a Deathstaron kívül.

Én általában 40-50 csatahajót és 20-30 nagy szállítót javasoltam régen expedícióra... most azt mondom nem biztos, hogy megéri ezt kockáztatni :(

De próbálkozni lehet :)

8

Tuesday, August 25th 2009, 9:32pm

Én nagyon régen expedícióztam (kb fél éve) de mikor buktam 500 csatahajót akkor nagyon mérges lettem az volt az első és az utolsó próbám. :D
Mondjuk a pótlása másnap megvolt de mégis igen nagy bukónak lehet mondani.

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]

Etrigan

Nehéz harcos

• Send private message

9

Wednesday, August 26th 2009, 3:47am

A tech nem számít hogy mit és mennyit hozol haza(flotta és nyersanyag)
Tehát javaslatom hogy mindig 1 órára küld.
A tech meg hogy egyszerre hány flottát küldhetsz expedícióra.
Viszont mindig hagy időt regenerálódásra(én két naponta küldöm ugyan oda,addig a másik rendszerbe küldöm)
http://www.ogame-world.com/hu/calculators.php?link=expeditions

Ebbe számolgathatsz hogy mi legyen a MAX flotta amit küldhetsz!
Pár példa:
83 NSZ 150CSH 4 KSZ
99 NSZ 100CSH 40CSC 4KSZ
80 NSZ 298C 14CSC 14 KSZ

Nagy SZállitó, CsataHajó, KémSZonda, Cirkáló, CsataCirkáló, a rövídítések.

Lényeg táblázat :PIROS SZÁMOK fölösleges kockázat.
Variáld hogy a MAX-ot tud haza hozni ami 2.000.000 nyersi vagy 500.000 értékü flotta.(bal oldalt)
Többet ne küldj mert úgy se hozol többet.

Idö is csak 1 óra mert az ott tartózkodás is deu,és csak a szerkezet meg a raktér számít.

JA és ezt a variációt NE küld 1DS 83NSZ 4KSZ (idegenek verik,más variácioban jön haza de itt nem ha találkoznak az alian-ekel.)

ÉS itt olvashatsz ki mit talált: Mindegyik Uni Expedíció-Szerzemények

Aszem elmondtam mindent

Mégse....

Szállított védelem nélkül fölösleges kockázat....(kivétel ,)
Ha sötét anyagra utazol akkor 1 ksz érdemes.

Alianek ellen,úgy tudsz leginkább védekezni (általában)nekem így jöttek,
hogy hajó típusok meg egyeznek csak a számok nem .
A tech meg az ővék 2-vel magasabb(kalózók 2-vel kisebb),hogy nyerj az Alienek ellen Sor tüzelőset vidd a legtöbbet és amire van sortüze abból legalább egyet de fölfelé meg egyet se..
PL: 300cirka min 1 kh de ne vigyél ekkor CSC-t.
Ha jutt még eszembe valami vagy sejtek ill rá jövök valamire ezt fogom ki egészíteni.

This post has been edited 1 times, last edit by "Etrigan" (Sep 4th 2009, 9:59pm)

hasman

Kolónia hajó

• Send private message

10

Sunday, September 27th 2009, 12:57pm

üdv: megtörtént eset:

Nagy Szállító: 20
Nehéz Harcos: 20
Csatahajó: 20
Romboló: 20
Csatacirkáló: 30

297.000 Kristály

talán ez kicsit segített

Eddiedry01

Kolónia hajó

• Send private message

11

Thursday, October 8th 2009, 1:41pm

Vegyes érzelmeim vannak az expedíciókkal kapcsolatban. Első pár alkalommal hozott a konyhára szépen, de mostanában nem kínlódok vele. Flottamérettől és összetételtől függetlenül 10-ből 9x kisállatokat vagy párszáz sötét anyagot hoznak. Inkább farmolok, az biztosabb bevétel.
Üdv
Eddiedry
U.I: nem a kedved akarom elvenni, csak szerintem nem éri meg kínlódni vele.

12

Tuesday, March 2nd 2010, 5:34am

Zárva, és áthelyezve az archívumba!