You are not logged in.

PETI258

Trial Gameoperator

• "PETI258" started this thread

• Send private message

1

Tuesday, August 18th 2009, 2:19am

Régi vs új design

Ezt a témát azért nyitottam hogy leírja mindenki a véleményét hogy neki miért és melyik jön be jobban.

Kezdeném én:

Pár napja játszok az újjal de szerintem nagyon nem találta el a gameforge a játék lényegét és kezelhetőségét sem.

Abban szerintem sokan egyetértünk hogy az új tényleg szebb és igényesebb de ha valakinek volt egy kis ideje és keresett skint a régire ugyan olyan szépre ki tudta/ja hozni mint az újat.

Én amióta beregeltem az orgra 431 pontot gyűjtöttem és ezalatt egy csomó dologgal találkoztam ami nem tetszett:
(sorba megyek minden menüponton)

-Áttekintés: 1. Azt látni hogy hány saját ellenséges és baráti flotta van úton de csak a darabszámát és azt mutatja ami legelőször hozzád fog érni és ha meg akarod nézni az összes flottát akkor vagy 100 helyre kattinthatsz hogy behozza de nekem ez nagyon nem jön be mert ha 4-5 bolygómat támadnák egyszerre azt se tudnám mit tegyek meg nem is nagyon lehet átfutni mind.
2. Az animációs dolog hogy a bolygó adatait kiírja valami borzalmas hála istennek le lehet venni :)

-Épületek: 2 részre van osztva aminek semmi értelmét nem láttam mivel nem lehet egyszerre 1 kutatólabort és egy bányát építeni.
Azon kívök különösebb gond nincs vele max egy 4-5 sec-es phalanxnál se tudsz berakni épületet hogy azt ne vigyék el hamár a flottát nem tudod menteni az animáció miatt.

-Erőforrások: El van kicsit dugva de ugyan az mint a régiben.

-Kereskedő: Még nem használtam de nagyjából hasonló az előzőhöz szerintem.

-Kutatás: Animáció nem kéne de elmegy.

-Hajógyár: Animáció ide se kéne de elmegy.

-Védelem: Az mint az előző kettő.

-Flotta:Ez lett a legrosszabb.
Ha valaki 20 seccel csapódik utánad miután beérkeztél sincs sok esélyed hogy ments mert teljesen bonyolult lett és vagy 100 dologra kell figyelni hogy jó legyen.

-Flotta mutatása: Szép meg minden de minek?
Megnézem honnan hova megy mi és kész az ábra meg ottvan ami senkit sem érdekel.

-Galaxis: Nem nagyon tér el a régitől.

-Egyéb menüpontok és beállítások: Nehezebb megtalálni mindent.

Nem vagyok teljesen negatív ezért pár jó szó az újra:
-Áttekintésél ha rámegyek a nyersanyagra kiírja az 1 órai termelést.
Jobb lenti statisztikára ha rámegyünk kiírja a saját helyezést pontban flottában és kutatásban is.
-Galaxis: Több adat van ami segít.
(Nagyon több nincs legalábbis még nem találtam)

És akkor most szóba hoznám kicsit a játék lényegét:
Ez a játék nem azért készült hogy mindenki saját maga segítség nélkül fejlődjön hanem mások kárára saját magunk jobban.

De az újításokkal utóbbit szinte teljesen elvették!

Legnagyobb gond hogy az expedíciós techez kötötték a bolygók számát:
(Amit belinkeltem)

http://board.ogame.cz/index.php?page=Thr…0014#post220014

Persze jó az hogy lehet 20 bolygód is igen talán 10 év múlva de még a 9-et sem sokan fogjál elérni 1 éven bellül.

Szerintem ennél jobban elrontani nem is lehetett volna.

Ez kifejezetten arról szólt ki ügyes és szerencsés a flottával nem pedig arról hogy fizetek x Ft-ot egy hónapra azt a kiegészítő amiket adnak hozzá top100-ba juttat mert épít. :(

Ha bevezetik régi unikba akkor én biztos abba fogom hagyni.
(Ha igen lesz egy top6-10-as accom átadásra de aki most megkeres az biztos nem fogja megkapni :P)

Szép hosszú lett :)
Várom a ti véleményetek is bár aki ért a játékhoz nem hiszem hogy szeretné az újat.

This post has been edited 2 times, last edit by "PETI258" (Aug 18th 2009, 2:27am)

Kevin Nash

Nap Műhold

• Send private message

2

Tuesday, August 18th 2009, 3:19am

régi mellett rakom le a szavazatom, oka egyszerű
sokkal gyorsabb, ha keresek vmit hamarabb megtalálom, könnyebben lehet kezelni...
az új design is tetszik, nem mondom rá hogy rossz, de a régi jobban bejött
elég valószínű hogy itt nem lesz 10000 felett a játékos szám mint org-n, ezért csak reménykedek hogy gyorsabb lesz valamivel
''I am Dee Most Complete Fieeghter in the Wurld!'

inajko

Nagy szállító

• Send private message

3

Tuesday, August 18th 2009, 6:57am

Szerintem is nagyon bonyolult let...Nem nagyon tetszik a sok katintás...Ahogy beregeltem az ujba katintotam ide oda ojan 10 percet és abba is hagytam ;)

4

Tuesday, August 18th 2009, 7:10am

Nekem pár dolog nem tetszik.
1, Flotta mozgásának mutatása.
2, Na meg amit PETI258 is leírta a támadás elöli mentés.
(mostmár nem elég az hogy támadás elött 30 seccel a védő belép mert ez elveszett legalább 1percel hamarabb el kell kezdeni az FS-t :S nem elég az utolsó pillanatokra hagyni)
És ennek tudatában kíváncsi leszek a Ninjakra mennyire fog sikerülni. :D

A többi dolgokkal nincs különösebb bajom (meg lehet szokni:))

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]

iszony

Community Contributor

• Send private message

5

Tuesday, August 18th 2009, 9:27am

a régi design java motorja is rendesen meg tudja fogni a gépet főleg ha design elemeket is akarunk (jó nem gamer gepről van szó) belenéztem az uj design-be hát ide már tényleg nem elég a 3-4 generációs gép (netán netbook) és csordogáló net.

egy biztos ha nem csinálnak az uj design-hez egy 'fapados' versiot akkor Mo viszonylatában a kis települések játékosait el fogják veszíteni. magam részéről a régihez már hekkeltem egyet (nincs sem kép csak szöveg, de igysem fogok bele nagyon ninjaba otthonról)

a java kliens gyorsítása nem ártana lehetőség hogy a felesleges dolgokat mint átvezető intró meg hasonló csilli villi apróságok egyszerűen ki lehessen kapcsolni akkor szerintem a felület használható és gyors lenne. (egy biztos a rengeteg intró és nagy képeket nem rakja le a progi lokálisan nagy szívás lesz belőle)

játékmenet: az az 5let hogy a bolygószámot dinamikussá tették az szerintem jó mievel a bányászok (uni6) eléggé statikussá tették a játékot, Ezzel az elemmel eléggé egyértelművé tették hogy a játékban a flottások nagy szerepet szeretnék hogy játszanak viszont lassu felület ....
uni6:top11

Angelus

Kolónia hajó

• Send private message

6

Tuesday, August 18th 2009, 9:56am

Én őszinte leszek.
Katasztrófa.
De volna azért pár kérdésem.
Először is ezt az új designet bevezetik az összes uniban?
Másodszor is Mi van azokkal a személyekkel akiknek nincs meg a megfelelő expedició tech.?Remélem nem bolygótörlés veszélye áll fent.Nem hinném hogy túl sok játékosnak maradhatna akkor meg a 9 bolygó.beleértve a topp 100 asokat is.
Ezzel csak még nagyobb lenne a szakadék a játékosok közt.
Ha ez igy igaz ahogy sejtem akkor azt hiszem tele lex a fórum csatajelentésekkel.
Leköszönő csatákéval.

Sally

Unregistered

7

Tuesday, August 18th 2009, 10:04am

Én csak 1-2 napig voltam az orgon, nekem tetszett. Mondjuk tudom, ezzel nem sokat láttam. Gondoltam rá, hogy be kellene regizni, de a mostani 2 unival is túl sokat vagyok már gépnél, sajnos az időmbe nem fog beleférni. Úgyhogy ez most kimarad.
A kinézete tetszik, viszont 1-2 helyre macerás bejutni. Több későn csatlakozónak már most is problémát jelent néha, mit hol talál meg.
Ami engem érdekelne, az az, hogy a régi unikat milyen szinten fogja később érinteni. Tehát ne legyenek bolygótörlések, és bármi változás van, lehessen róla valahol leírást találni, ne élesben flottavesztés árán tanuljuk meg kezelni a flotta menüt pl.

8

Tuesday, August 18th 2009, 10:19am

Ez a téma felidézte az emlékeket nekem az új fórum design-ről... Szinte senkinek nem tetszett. Itt is ugyan ez lesz, nem tetszik senkinek, és aztán mindenki hozzászokik :)

Ahogy Peti is mondta, a GameForge ezt tényleg nem találta el jól. De viszont, hogy angol volt, és sokan nem találtátok, mi-merre-hol így, hogy magyar lesz kicsit jobb lesz az áttekinthetőség. Sok játékos be fog reggelni ebbe a nyolcasba mert kíváncsiak az új uni-ra de 1-2 hónap és nagyon kihalóban lesz ez az uni. Mondjuk úgy hogy ezt az egészet csak kidíszítették.

Az épületek menüt szerintem nagyon elrontották. Egy csomót kell kattingatnod amigre odaérsz, hogy na most akkor szint emelés...

A Flotta menü is gáz egy kicsit, de az még türhetőnek mondható.

A Galaxis menüben nagyon csúnyán néz ki a Df-nek a jelzése, nekem nagyon nem tetszik. Ahogy először belemegyek a gal nézetbe, először nagyon gyerekesnek tűnik az egész.

Ha lehetne pontozni 10-esen én először adnék egy 4-est erre az új design-re aztán majd kiderül mennyire szokunk hozzá...

PETI258

Trial Gameoperator

• "PETI258" started this thread

• Send private message

9

Tuesday, August 18th 2009, 11:00am

Ez a téma felidézte az emlékeket nekem az új fórum design-ről... Szinte senkinek nem tetszett. Itt is ugyan ez lesz, nem tetszik senkinek, és aztán mindenki hozzászokik :)

Ahogy Peti is mondta, a GameForge ezt tényleg nem találta el jól. De viszont, hogy angol volt, és sokan nem találtátok, mi-merre-hol így, hogy magyar lesz kicsit jobb lesz az áttekinthetőség. Sok játékos be fog reggelni ebbe a nyolcasba mert kíváncsiak az új uni-ra de 1-2 hónap és nagyon kihalóban lesz ez az uni. Mondjuk úgy hogy ezt az egészet csak kidíszítették.
Hát nem teljesen hasonlít a fórumhoz mert a fórum csak új kezelőfelületet kapott és a benne lévő dolgok nagyon nem módosultak de a játékban az alapokhoz nyúltak hozzá ami a játék kezdete óta jó volt (új kolonizálás).

És elvették azt az élményt hogy csapódás előtt izgulva és hajszál híján menteni lehessen mert nekem kiküldeni egy flottát saját rendszerbe 40 secig tartott igaz ha sokat használom lemehet kevesebbre de akkor sem lesz olyan hogy 1 katt + enter + 2 katt + enter + 1 katt + enter és már el is ment a flotta a df-re kb 15-20 sec ha lassú vagy :)
De ha máshova is küldöd 30 sec alatt el lehet küldeni.

Én nagyjából mindent megataláltam de nagyon praktikus kiegészítést nem találtam.

Ja még annyi hogy nem csak 10 üzenet látható egyszerre hanem akár 50 :D
(bár az 1 nap utáni törlést még nem hosszabbították meg)

10

Tuesday, August 18th 2009, 11:45am

Quoted from "'PETI258"

És elvették azt az élményt hogy csapódás előtt izgulva és hajszál híján menteni lehessen mert nekem kiküldeni egy flottát saját rendszerbe 40 secig tartott igaz ha sokat használom lemehet kevesebbre de akkor sem lesz olyan hogy 1 katt + enter + 2 katt + enter + 1 katt + enter és már el is ment a flotta a df-re kb 15-20 sec ha lassú vagy :)

Nos ehhez annyi hozzávalóm lenne hogy te még jól jártál.
Nekem akinek csupán a legkisebb netem van (1mb\s) még több időbe telik az FS és nem csak az hanem a menük közti lépkedés is.
Ezért is hagytam rég abba org 42-őt és az Andromedat is.
Mint említetted nálad lassú gondolj bele milyen lehet annál akinél a leglassabb net van (lásd az enyémet).:S
Csak azért regisztrálok UNI8-ba mert reménykedem hogy nem lesz annyi ember rajta így talán gyorsabban tudok lépkedni a szerveren, ha mégsem így lesz akkor nem tudom mi lesz....

Symbol

Banned until 25-11-2009

• Send private message

11

Tuesday, August 18th 2009, 11:47am

Szoval lassuk csak:

Igy elso ranezesre a design SUPER ;) Nagyon jol eltalaltak a design-t, a kepek is jok (amugy a mostani skinemnel is ezek a kepek vannak...), meg az egesz nagyon jol nez ki.

Eleg erdekes az amit peti is mondott, h az epuleteket 2 reszre osztottak, ennek csak abban latom ertelemt h jobban nezzen ki a design, es ne keljen a scroll-t hasznalni.

Kicsit furcsa igy elsore, a flotta mozgatas, es eleg lassunak is tunik, de fs-et tudsz csinalni kb 20 masodperc alatt is (sot meg 1 picit kevesebb ido alatt is ha jo a neted). Nekem 16, 721 alatt sikerult, igaz csak 2 fajta hajoval, de ha bele jon az amber akkor tobb hajoval is kevesebb mint 20 masodperc alatt el lehet menekulni (masadik kuldesre sikerult ez az eredmeny, ugyhogy nem annyira veszes, foleg ha mar van 1 honapos gyakoralata az embernek).

Kutatasok, epuletek, flotta, vedelem, mindeggyiknel van help szerseg, es megmutatja h mi kell meg ahoz az epulethez, foleg a kutatasoknal tudom dijazni, es a kezdok is fogjak nagyon ;)

Amit meg nagyon jonak tartok az a tutorial. Jol van kivitelezve, es ad 1 start loketet az elejen, es eleg jopofa. Nem csak annyi h epits 1 banyat, meg 1-et es hodisd meg az unit, hanem missiok, kulonbozo jutalmakkal. Esz netes jatekokban nem is nagyon lattam eddig, inkabb csak sima PC-s jatekokban, de nagyon tudom dijazni :D

Hat most kb ennyi ami nagyon szembeotlo volt, a tobbit majd ha elkezdodik az uni8 ;)

Amugy az uj design bevezetese a regi unikban szerintem hulyeseg lenne, mivel sokna nem szeretnek h megvaltozzom ez a regi game feeling (koztuk en is :D)
Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!
(Frank OUTLAW)

This post has been edited 1 times, last edit by "Symbol" (Aug 18th 2009, 12:37pm)

DannyBoy

Banned until 06-10-2009

• Send private message

12

Tuesday, August 18th 2009, 12:47pm

Én is hozzászólnék mintegy összegezve az olvasottakat és a saját véleményem hozzátételével!

Nekem igen, "csak" 3Mbites netem van "csak" itthon, de nem ez a lényeges, hanem a per mögötti és nekem Hál' Istennek 768-as, tehát 3Mbit/768. Én az ittenin is ninjaztam és az ottanin is, nem egyet (remélem lehet .org-os linket közzétenni, mármint a példa miatt) : link
Nálam is lassú volt legelőször, 2 ok miatt is : 1., A FireFox kiegészítői csak részben vagy egyáltalán nem voltak kompatibilisek az új OGame verzióval
2., A memóriába még nem töltődtek be a k.böző képek stb.
+ egy ráadás ami most már nem fenyeget, nagyon sok hiba volt benne, még csak teszt verzió volt.
A kisebb raktárkapacitás(csak a 8-as szint alatt, utána jobb a régi OGame-s raktárkapacitásnál), sokkal inkább flottás társadalmat ígér, bár még így is rengeteg teki van a kintieken(olcsó védelem, nem megy df-be).
Mivel új, így eléggé szokatlan, (sok segítség kérés lesz), de idővel, ez elmúlik.
A 8-as bolygópozícióban is nyugodtan lehet kolonizálni, azt hiszem megemelték a mezők számát.
Ami nagyon nem tetszik: a kezdőképernyőn csak az legközelebbi flotta látszik, ez nagyon gáz...főleg akkor amikor 3 percen belül, 3 vagy több támadást késleltetsz... Az ACS elég fura, itt is többet kell kattintani(meg kell hivnod magadat az ACS-ba, majd flotta menü, majd ott tudsz bogarászni mit és hogyan szeretnél ACS-olni, lassú nettel nagyon gáz lehet.
Ellenben hiszem azt, hogy készül majd pár kiegészítő, ami leegyszerűsíti a dolgokat és a sebességet gyorsítja.
Összességébe véve, lehet élvezni a játékot akkor is ha kezdetben megterheli az interneted.

Panem et Circenses
A bányáim, Nálad vannak....

13

Tuesday, August 18th 2009, 2:01pm

Nem azt mondtam hogy lassú nettel nem lehet élvezni !!!
De elég idegesítő hogy ha galaxisnézetből az áttekintésre megyek vagy az áttekintésből mondjuk a kutatásokba akkor fél percet akár egy percet is várni kell hogy betöltsön mindent.
Ha építkezek meg kutatgatok az elején akkor még tűrhető de ha az ember már elkezd később Támadni,ACS,Lassítás,Ninja ezeknél már igen fontos minden egyes másodperc.

DannyBoy

Banned until 06-10-2009

• Send private message

14

Tuesday, August 18th 2009, 2:17pm

Ez így van! De azt gondolom, ha már betöltődik egyszer minden a memóriába, onnantól könnyebb! Meg fontosak a FireFox beállításai is! (nagyobb cache, stb.) De az internet lassúsága is közrejátszik nagyon, ha valaki, aki Ogame-zik most keres szolgáltatót mindenképp válasszon nagyobb internetet, méghozzá úgy, hogy a per utánni szám is tűrhető legyen. De Bass, én nem is állítottam, h Te azt mondtad... ha mégis úgy érezted, így utólag is elnézést érte!

Panem et Circenses

15

Tuesday, August 18th 2009, 2:39pm

Hát akkor itt a gond az én netem csak 1280\128-as és ezen osztozom az öcsémmel. :S
Ezzel csak azt akarom éreztetni hogy ez is egy befolyásoló tényező lesz UNI8 játékos létszámán hogy egy gyenge nettel simán lehet játszani a régi UNI-kon míg az ujjakon már nem elég és ezt bátran kijelentem hogy nem engedheti meg mindenki magának a 4-6-8-10 MB\s-os netet csak a játék miatt.

szajcz 7

Könnyű harcos

• Send private message

16

Tuesday, August 18th 2009, 2:47pm

én játszottam orgon pár napig és nekem tetszik az tény hogy először meg kell szokni meg rá kell jönni pár dologra de ez lehetséges
a net gyorsasága igaz már más kérdés :( de én már várom

Ha olyan leszek mint te, akkor ki lesz olyan mint én?

sandokan

Banned indefinitely

• "sandokan" has been banned

• Send private message

17

Tuesday, August 18th 2009, 3:49pm

.

b. + ez az öszinte véleményem és nem is kicsit

nekem az otthoni netem is csak félmega leés valamennyi kicsi fel.
plussz még az esetleges tartalék , ill kocsiban használt mobiltelefonos gprs-s akármicsoda.

na most akkor kérdem én bele se fogjunk vagy fizessek 15 ezerrel többet havonta ha játszani akarok ?és mellé cseréljem le az elöfizetésemet ?

eddig 6 mp volt az fs nállam( 3 év gyakorlás után), és igy is elöferdült hogy kevés.

bár valoszinü ez is olyan lessz mint az eddigi szabálymodositások.
ök kitalálták hogy ez a tuti , te meg megszokod vagy mész a lecsoba.
sokanfogják azt mondani a régi még aktiv gamerek közül is hogy köszönik ezt nem kérik.
uni 1 :örökbann (acc megosztás)
uni 4 :átadva rulernek
uni 5:átadva kisrépának
uni 6: átadva csabikának
uni 8:pittike.
DE ami örök:

HOLDROMBOLÁS=16 ( magyar unikban)

DannyBoy

Banned until 06-10-2009

• Send private message

18

Tuesday, August 18th 2009, 4:14pm

Sandokan! Egyébként már 1-2 ezerért tudsz kb 3Mbites internetet, sőt van már talán kedvezőbb is!

Panem et Circenses

LOKIJEEE DRUZE

Banned until 18-09-2009

• Send private message

19

Tuesday, August 18th 2009, 4:20pm

Sandokan! Egyébként már 1-2 ezerért tudsz kb 3Mbites internetet, sőt van már talán kedvezőbb is!

Ja de nem mindenhol van ilyen net vedd ezt is figyelembe:S

Én sandokan al értek eggyet
xar ez az új ogame
bár szerintem ha lesz magyar játszani fogom
:shit: Az ogame olyan mint a biciklizés!Ha az ember megtanulja soha nem felejti el :shit:

:beer: Uni-12 TOP sörfogyasztó :beer:
HoF sörözés:ki számolja? 8o
Adv sörözés:az is volt pár! 8|
Söröshordó Kill:2- azért alkesz nem vagyok! :crazy:

DannyBoy

Banned until 06-10-2009

• Send private message

20

Tuesday, August 18th 2009, 4:32pm

Ez így igaz! Sejtem, nekem is volt hasonló gondom! Tudom miről beszéltek! Nna meg az OGame miatt még egy ktg. hát ez is szempont! Reméljük a jövő meghozza a javítást!

Panem et Circenses