You are not logged in.

Chroll.

kevésbé lelkes amatőr

• "Chroll." started this thread

• Send private message

1

Wednesday, August 5th 2009, 4:35pm

elfogult moderátorok?

Nos már igen régen érlelődött bennem ez a dolog, de csak most jutottam el oda, hogy hangot adjak eme kérdésnek:

Helyes-e olyan moderátorokat "kirendelni" egy-egy univerzumhoz tartozó fórumrész felügyeletére, akik maguk is játszanak az adott univerzumban.

Természetesen most jön a kérdés, hogy hogyan jövök Én ahhoz, hogy a TEAM munkáját vagy felépítését kritizáljam.. előrebocsátom ez nem kritika.
Csupán csak egy felkérés a mezei júzerek felé, a véleménynyilvánításra.

A személyeskedés elkerülhetetlen, hiszen nem sok ilyen helyzetben lévő moderátor van, de megkérnék mindenkit, hogy tartózkodjon a másik játékosok sértegetésétől.

Sally

Unregistered

2

Wednesday, August 5th 2009, 4:42pm

Nem tudom, kire gondolsz, de a válasz egyértelműen NEM. Ahogy a Game Operátorok is úgy vannak szétosztva, hogy nem abban az uniban működnek, ami a felügyeletükre van bízva.
Gondolom - legalábbis remélem - a fórumon is hasonlóan működik. Ugyanis ellenkező esetben a moderátor akár elfogult is lehet, ami befolyásolhatja a munkáját. Persze ez akkor is előfordulhat, ha csak ismerőse, barátja játszik az adott szerveren (ilyennel sajnos már én is találkoztam, hogy valaki a régi szövitársát nem figyelmeztette olyanért, amiért másokat igen).
Mindenesetre én az elfogulatlan elbírálást támogatom.
Azt javaslom, ha konkrét emberre gondolsz, akivel kételyed merül fel, keresd fel az SMOD-ot, én is találkoztam már túlbuzgó, szabályt félreértelmező kezdő GO-val, jegyrendszeren keresztül megkerestem az SGO-t, és tisztáztuk a problémát. Itt is megvan a moderátorok hierarchiarendszere, ha olyan súlyosnak véled a dolgot, hogy threadet nyitottál miatta, esetleg érdemes lenne élni vele.

3

Wednesday, August 5th 2009, 4:44pm

Szia.
Tudom hogy rám gondolsz hisz te vagy az egyik olyan játékos aki "utál" ill. nem kedvel. :)

Quoted

Helyes-e olyan moderátorokat "kirendelni" egy-egy univerzumhoz tartozó fórumrész felügyeletére, akik maguk is játszanak az adott univerzumban.

Ez a Gurat ill. Loro feladata de ha megnézed minden hol 2 MOD van sőt van ahol 3 is ezért nem lehet elfogultság egyik UNI-ban sem.

Sally:
Engem olyan UNI-ba osztottak be ahol játszom is és elhiheted ilyenről szó sincs.
Sőt nem egy szövitársamat bannoltattam már ki fórumról és utána persze pattogtak hogy ennyit ér az ismeretség.
Itt is csak azt tudom mondani hogy ezért van minden UNI-ban 2-3 MOD hogy ne lehessen egyetlen elfogult helyzet.
(Ha én nem figyelmeztetem a társam úgy is fogja és inkább én figyelmeztessem mert tőlem elfogadja.:))

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]

Double Line

Nagy szállító

• Send private message

4

Wednesday, August 5th 2009, 6:44pm

Basshunter tutira nem elfogult, fenn is van MSN-en (ha jól szűrtem le a névváltást, Syler), mégis kiosztott egy Off-al, szóval... Ha majd szűkösen állok, akkor azzal fellebezek :phatgrin:

A többi modtól, és ha már sokan egy kalap alá veszik a GO Teammel, akkor... Nos, nem tapasztaltam még sosem kivételes elbánást senkitől. Mindkét csapatban van/volt barátom :)

Bubble Wrap -=McFly=- 4ever! ^^

(ez egy dal címe, ezért nem fordítom le...)

Sally

Unregistered

5

Wednesday, August 5th 2009, 6:44pm

BassHunter: Abban az uniban nem játszom, ahol te vagy mod, így ezt véleményezni nem tudom. És Chrollt sem ismerem, csak ami fórumról lejön.
De hidd el, találkoztam már olyan konkrét esettel, amikor bejelentett üzire nem járt figyelmeztetés, sőt, még a jelentés nyoma is eltűnt a hozzászólásból, és tudom, melyik modinak ment a jelentés, és hogy milyen kapcsolatban állnak a hozzászólóval :oops: ....
Mondjuk nem nagy horderejű dologról volt szó, ráadásul több hónapos dolog, így nem akartam, és nem is fogok belőle ügyet csinálni.
De ha engem érintene ilyen, és biztos lennék a dolgomban, én valószínűleg az SMOD-hoz, vagy Gurathoz fordulnék.
Lehet bármilyen korrekt a moderátor, még akkor is megkapná ezt a vádat...
Én még mindig azt mondom - és ne vedd magadra, a személyeddel problémám még nem volt - hógy ezek elkerülésére fórumon is úgy kellene a modikat beosztani, mint játékban a Game operátorotokat.
Mindenkit oda, ahol nem játszik.

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

6

Wednesday, August 5th 2009, 6:56pm

Igyekszem úgy elosztani a moderátorokat, hogy az uniban ahol moderálnak ne játszanak. De ez szinte lehetetlen :( így van átfedés. De ez itt szerintem nem akadálya a munkájuknak, mivel többen is vannak és szem előtt is van a munkájuk. Ha egyikőjük nem, akkor majd a másik kiosztja a figyelmeztetést...
A GO-nál meg természetes, hogy ahol dolgozik ott nem játszhat.

7

Wednesday, August 5th 2009, 7:09pm

BassHunter: Abban az uniban nem játszom, ahol te vagy mod, így ezt véleményezni nem tudom. És Chrollt sem ismerem, csak ami fórumról lejön.
De hidd el, találkoztam már olyan konkrét esettel, amikor bejelentett üzire nem járt figyelmeztetés, sőt, még a jelentés nyoma is eltűnt a hozzászólásból, és tudom, melyik modinak ment a jelentés, és hogy milyen kapcsolatban állnak a hozzászólóval :oops: ....
Mondjuk nem nagy horderejű dologról volt szó, ráadásul több hónapos dolog, így nem akartam, és nem is fogok belőle ügyet csinálni.
De ha engem érintene ilyen, és biztos lennék a dolgomban, én valószínűleg az SMOD-hoz, vagy Gurathoz fordulnék.
Lehet bármilyen korrekt a moderátor, még akkor is megkapná ezt a vádat...
Én még mindig azt mondom - és ne vedd magadra, a személyeddel problémám még nem volt - hógy ezek elkerülésére fórumon is úgy kellene a modikat beosztani, mint játékban a Game operátorotokat.
Mindenkit oda, ahol nem játszik.

Én sose azt nézem hogy ismerős-e vagy nem mert engem nem érdekelt eddig sem és ez után sem fog sőt a Team tagok is megkapják azokat a büntetéseket mint a rendes játékosok.
De ez én vagyok én csak a saját nevemben beszélhetek de 100% biztos vagyok hogy a többi MOD társam is így jár el.
Jelentésekről:
Annyit tudnod kell hogy mióta a fórum megújult rengeteg hiba van rajta.
Persze Gurat folyamatosan dolgozik rajta de nem tud mindent egyszerre megcsinálni pl ha jelentetek bármilyen hozzászólást azt mi MOD-ok nem látjuk ez ügyben csak Gurat és a 2 SMOD tud intézkedni.
Ez persze javítva lesz de addig is kérnék mindenkit hogy ha van ideje akkor ne jelentse hanem szóljon pm-ben az adott UNI MOD-jának hogy itt ilyen szabálytalanságot találtatok higgyétek el nemfog elküldeni melegebb éghajlatra......:)
Amit eddig is hangsúlyoztam az 1 UNI-ban 2 Mod ezt Gurat leírta rendesen nincs mit részletezni rajta.

Chroll.

kevésbé lelkes amatőr

• "Chroll." started this thread

• Send private message

8

Wednesday, August 5th 2009, 8:04pm

Nos legyen:

BassHunter:
Valóban rád gondoltam mikor a threadet megnyitottam, próbáltam elvonatkoztatni ettől.. mert le kell szögeznem, nem utállak.. de meglehetősen ellenszenves a viselkedésed.
Hiába írtad le többször is, továbbra sem hiszem, hogy teljes mértékben pártatlan vagy, ha a figyelmeztetések osztogatásáról, vagy éppen nem osztogatásáról van szó.Mondjuk nem csodálom.. nem hiszem, hogy van olyan ember, aki teljesen obijektíven tudna bíráskodni egy ilyen helyzetben.

Azt nem értem, hogy ha tudod, hogy nem lenne illő a témát moderálnod, mert kötődsz az ott szereplő játékosokhoz.. mondjuk egy szövetségbe tartozok, akkor miért teszed mégis? miért nem hagyod azt a másik modra?

Gurat:
Megértem, hogy nem egyszerű a dolog, hisz a játékosok jönnek-mennek az univerzumok között, és itt még a barátokról nem is tettünk említést, de szerintem BassHunter elég régen kötődik a felügyeletére bízott univerzumhoz.. bár nem szerettem volna ennyi rá kihegyezni azt az egészet.
Azt viszont nem értem, hogy hogyan lehet valaki olyan még mindig moderátori beosztásban, aki majd egy hónapja nem is járt a fórumon?

9

Wednesday, August 5th 2009, 8:20pm

Nos nagyon egyszerű a kérdésedre a válasz még Guratéra is.

Nem csak neked ellenszenves a viselkedésem nemrég Andryka-val is eléggé fasírtban voltunk de minap elég jól elbeszélgettünk és mondhatni meg is ismertük egymást valamennyire és ki is békültünk. :)
Azért mert Lord Fren szabadságon van így kénytelen vagyok egyedül ellenőrizni 2 UNI-t is habár ha jól hallottam a héten már visszatér vagy visszatért ebben nem vagyok biztos.

Quoted from "Chroll."

Azt viszont nem értem, hogy hogyan lehet valaki olyan még mindig moderátori beosztásban, aki majd egy hónapja nem is járt a fórumon

Csak gondolkozz egy kicsit.
Mi is emberek vagyunk nekünk is kell pihenni és ha még úgy jönnek össze a dolgaink akkor akár 1 hónapra is el kell menni sőt ha valakinek olyan szerencsétlenül adódik a munkája akár több hónap kényszerpihenőre is kell mennie ezt a vezetőségnek el kell fogadni.
És azért mert egy-két ember kidől egy kis időre nem fognak rögtön helyettest keresni a helyére hiszen ismerik és tudják hogy jól dolgozik és várják vissza.

Lifestyle

OGame.hu Volt Csapattag

• Send private message

10

Wednesday, August 5th 2009, 9:45pm

Saját meglátásom, hogy a MOD-ok könnyebben tudnak pártatlanok (természetesen nem azt mondom hogy 100%-ig) maradni. Azért ha itt "hibázik" valaki van esélye arra, hogy többet ne forduljon elő. Ezen okból kiindulva minden lelkiismeret furdalás nélkül büntetek mindenkit.
(Legyen az illető kezdő forumozó, ismerős, családtag, a pápa... akárki)

A játékban a büntik javával nem ez a helyzet ezért a GO-k helyzetét ne keverjük ide.

Quoted

Uni8 - Hardy - átadva, elköszönve.
Újra köztetek.
:]

“Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik,
hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat,
nemcsak a sajátunkéból.

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

11

Thursday, August 6th 2009, 10:00am

A témát zártam.
Ha bármelyik mod munkájával gond van azt az smod-oknak jelezzétek...
És ha olyan az eset ők szólnak nekem majd.

Gurat

12

Tuesday, March 2nd 2010, 5:31am

Zárva, és áthelyezve az archívumba!