You are not logged in.

maccos

Kolónia hajó

• "maccos" started this thread

• Send private message

1

Monday, January 12th 2009, 7:32pm

Ne használjatok fúziós erőművet!

Ne használjatok fúziós erőművet! Miért?
Nap erőmű 15. szint energiatermelése: 1253.
Fúziós erőmű 15. szint energiatermelése: 935.
Fúziós erőmű 15. szint deutériumfogyasztása: 627.
Ehhez 14. szintű deutérium szűrőállomás kell minimum.
Ennek az energiafogyasztása: 1015.
Tehát a fúziós erőmű tényleges energiatermelése: 935-1015=-80 8o.
Ebből következik, hogy a fúziós erőmű energiát fogyaszt, míg a nap erőmű sokkal többet termel.

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

2

Monday, January 12th 2009, 7:46pm

:)
azért ez nem ilyen egyszerű...

Deutérium Szűrőállomás (szint 19)
deut termel: 2.960
fogyaszt energiát: 2.325/2.325

Fúziós erőmű (szint 12)
deut fogyaszt: -754
energiát termel: 2.350

Teljes: deu termelés pluszban: 2.206/óra

11-es energia techel
( + mérnők + geológus van ezen! tehát az is javít, de a nélkül is jóval plusszban lenne; ja és ez uni 6 azaz 2x speed szerver adat, a normál az fele ennyi)

- minél magasabb az energia technológia szint annál jobb lesz a fúziós erőmű hatásfoka!

LOKIJEEE DRUZE

Banned until 18-09-2009

• Send private message

3

Thursday, January 15th 2009, 12:27am

Ha kinyomod az energia techet 13 asra akkor már a fúziós erömü nagyon gazdaságos dolog még ha flottázol akkor is ;)
:shit: Az ogame olyan mint a biciklizés!Ha az ember megtanulja soha nem felejti el :shit:

:beer: Uni-12 TOP sörfogyasztó :beer:
HoF sörözés:ki számolja? 8o
Adv sörözés:az is volt pár! 8|
Söröshordó Kill:2- azért alkesz nem vagyok! :crazy:

Predator.

Nap Műhold

• Send private message

4

Thursday, January 15th 2009, 12:57am

LOKIJEEE DRUZE
írnál pár adatot hogy mennyit termel 13-as energia techen a fúziós erömű??
mert ha tényleg gazdaságos akkor felhúzom energia techet
előre is köszi

LOKIJEEE DRUZE

Banned until 18-09-2009

• Send private message

5

Thursday, January 15th 2009, 1:18am

EZA LEGERÖSEBB deubányámmal!!
Deutérium Szűrőállomás (szint 25) 3.125 5.418/5.418
Fúziós erőmű (szint 13) -360 2.683 80 százalékon
Nap Műhold (60 elérhető)

Egyes bolygóimon 14 es a fuziós és 24 es a deuszürö és még ugy is megéri ;)

13 as energiatechel
Bocsi nincs kedvem számolgatni
HA KELL MÉG VALAMI ADAT SZÓLJ!!!!
:shit: Az ogame olyan mint a biciklizés!Ha az ember megtanulja soha nem felejti el :shit:

Felix

Kolónia hajó

• Send private message

6

Tuesday, February 10th 2009, 6:27am

Szerintem csak akkor éri meg beruházni fúziósra ha már egyszerre sokat tudsz felépíteni és ha nagy a deubányád.
"Nem a csatát kell megnyerni hanem a háborút."

huNXPepi

Andromeda GO

• Send private message

7

Tuesday, February 10th 2009, 7:08am

Én fúziós azért tartok h ha netán vmi őrült betámadja a bolygómat és netán kihal a pár napműholdam akkor ne legyen energia nélkül a bolygó:)

még nem járok ott deubányában meg energiatechben h megérje
Androméda GO
Olvasd el: Játék szabályok
Jegyrendszer: http://support.ogame.hu/

Józsi bá'

Nap Műhold

• Send private message

8

Tuesday, February 10th 2009, 7:23am

Szerintem Energia 12-t úgyis megcsinálja mindenki előbb-utóbb a terraformer miatt, onnantól meg uccu neki.
Amúgy a fúzziós erőmű termelése az épület leírásában benne van. A képletet beírod vmi programba (mondjuk excel), és lehet számolgatni.

Én azért személy szerint a nap erőmű híve vagyok, bár egy idő után elég drága cucc.

Hiszek az uni2 feltámadásában!

Felix

Kolónia hajó

• Send private message

9

Tuesday, February 10th 2009, 2:32pm

Én is a jóöreg naperőműre szavazok. Igaz drágább a fejlesztés a vége fele de megéri mert nem von le semmből se. Csak az a kár hogy az energiatech nem növeli a hatását. gye jól tom hogy nem növeli?
"Nem a csatát kell megnyerni hanem a háborút."

10

Tuesday, February 10th 2009, 3:40pm

Quoted

Originally posted by Felix
Én is a jóöreg naperőműre szavazok. Igaz drágább a fejlesztés a vége fele de megéri mert nem von le semmből se. Csak az a kár hogy az energiatech nem növeli a hatását. gye jól tom hogy nem növeli?

Igen jól tudod. az energiatech csak a fúziós erőműt növeli a neperőműt nem.
De jó is lenne ha a naperőműt is nővelné. :D

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]

Emporio

Könnyű harcos

• Send private message

11

Wednesday, February 11th 2009, 11:35am

Én nem számolgatok - soha nem építek fúzióst, ennyi; ;) :D ...mint ahogy napműholdjaim sincsenek sehol; - vagyis egyszer lesznek, majd 1es galaxis-helyen, de csak akkor és egyszer ;) :P Valahogy Én a naperőműre szavazok végig; skót vagyok ha deuról van szó ;)
...ha jól csinálod, még egyszer találkozunk. Ha rosszul csinálod, akkor kétszer...

(OGame összes UNI - végleg befejezve!) Ezúton is üdv és további yo game-et mindenkinek...

LordAthis

Könnyű harcos

• Send private message

12

Wednesday, February 11th 2009, 12:19pm

Fúziós Erőmű

Nos nálam is arra az esetre van megépítve a Fúziós, ha nekimennek a bolygómnak, és a napműholdak odalesznek. Addig sincsen Energiaválságom.

12-es Energia techel, és 12-es Fúziós Bánya Szintel 2.368 Energia az óránkénti termelése, és ehhez fogyaszt 377 Deu-t.
Szerintem ez nem olyan vészes mennyiség, biztosan jobban megéri, mint végtelenségig húzni a Naperőművet.
Szerintem az a jó, ha mindent megépítesz arra a szintre, ahol még nem túl drága, és utána gondolkozol azon, hogy akkor hogyan tovább...

A Nap Erőmű 25. Szinten 5.417 Energiát termel, a 26. Szint már Fém: 1.893.837-be, Kristály: 757.535-ba, és 836 Enegriába kerül.
(Ebből 378 db Nap Műholdat ha építesz, akkor még marad nyersid, és termelsz vele 8694 Energiát a 10-es Koordinátán, és 13608 Energiát az 5-ös Koordinátán)

Fúziós Erőmű 13. szint Fém: 1.041.148-be, Kristály: 416.459-ba, és Deutérium: 208.229-ba kerül.
(Ebből 210 db Nap Műholdat építesz, és még marad nyersid, és termelsz vele 4830 Energiát a 10-es Koordinátán, és 7560 Energiát az 5-ös Koordinátán)

Tehát lehet számolgatni. Ha meg tudod védeni a bolygódat, és nem törik rendszeresen össze a nap műholdjaidat, akkor az éri meg jobban. Ha nem tudod megvédeni, akkor is jó párszor megépítheted őket a többi árából.

Úgy is lehet számolni, hogy a Fúziós erőmű 12.es Szinten (12 Enegria-Tech)
12 óránként "elfogyaszt" egy napműholdat. (377 Deu X 12 óra = 4524 Deu. 2k Kri átváltva a drágább árfolyamon 4000 Deu 2kKri +500 Deu 1 Napműhold ára.)

Aki biztonságot szeretne, építsen Fúzióst, de állítsa le. Szükség esetén nincsen energia-válságban, de nem is eteted vele fölöslegesen az amúgy is véges erőforrásaidat!
"Ne állj le Hülyékkel vitatkozni, mert lesüllyedsz az Ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal!"

This post has been edited 1 times, last edit by "LordAthis" (Feb 11th 2009, 12:22pm)

Eruthalion

Nap Műhold

• Send private message

13

Sunday, March 8th 2009, 9:47pm

RE: Fúziós Erőmű

Quoted

__________________________________________________________________________________________

És ehhez még az is hozzás jön, hogy a magas energiatech sem egy olcsó dolog, és csakis és kizárólag a fúziós erőmű energiatermelését nyomatja felfelé. aki gravitont akar, az sem fejleszti, mivel mindenképp a műholdakra kell támaszkodni, mással szinte lehetetlen összehozni a 300 K energiát. A műholdakra pedig éppúgy nincs hatással az energiatech szintje, mint a naperőműre. Tehát a fúziós árába ezt is érdemes beleszámolni.

__________________________________________________________________________________________

Mae govannen! Im menneth nín Lord Eruthalion.
Êl síla erin lû e-govaned vín.

vs120

Community Contributor

• Send private message

14

Wednesday, March 25th 2009, 12:24pm

Az én véleményem a következő:
Naperőmű egy bizonyos határig éri meg. Egy adott határ után pedig már nem, mivel a naperőmű költségei exponenciálisan húznak el, a napműholdaké pedig lineárisak. Az már az ízlés dolga, hogy kinek mikor érkezett el a határ, hogy napműholdakhoz nyúljon. Én 24-25-ig húzom a naperőművet, de a 26-os árából már inkább napműholdat csinálok, és akkora védelmet, hogy ne érje meg leverni őket. Kijön az árából... Onnantól meg egyre olcsóbb. És akkor idővel a 8-16-24 órás termelésed is védve van...
És akkor, hogy fúziósról is legyen szó: a napműholdak miatt biztonsági intézkedésnek odateszek 10-12 szint fúzióst is. Könnyedén ki lehet számolni, hogy hosszú távon szinte ingyen volt a fúziós, de amikor az energiahiány okozta réseket tölti, akkor a plusz termelés sokszorosan visszahozza ezt az árat. (Főleg háborúban, amikor naponta leverdesik a műholdjaidat, ha profitos, ha nem...)
Nekem most uni7-ben van mindenhol 9-es fúziós. kikapcsolva... esetleg 20-30%-on néhány. Ha valahol elkapnák a műholdjaimat, akkor felhúznám 100%-ra és kész.

Energiatech meg tényleg kell hozzá... :)

Gravedigger [Vadmalac] - Uni7 Top 2 - visszavonulva :)

In nome di rinfrescamento del sangue

Chuck Norris

Banned indefinitely

• "Chuck Norris" has been banned

• Send private message

15

Wednesday, March 25th 2009, 5:22pm

Mondjuk én csak uni6-ról tudok nyilatkozni (ez ugye *2), de nekem már a kezdetek óta van majdnem minden bogyón 10-12 körüli fúziós (főleg az uni elején volt hasznos, hogy minden bányám 2-3 szinttel magasabb, mint bárki másnak), a nagyon eldugott (vagy teki) kolóniákon használok csak nagyobb mennyiségű (50+) napműholdat. Sehol nem üzemel 100%-on, de az a napi 18k deu nem nagy ár 2k energiáért, pláne amikor a 32es naperőművek már több, mint egy nap alatt épülnek nanit4 mellett is (arról nem is beszélve, hogy az árukból 2ds kijön)...
Szóval *2-es uniban semmi gond nincs vele, de simában is jó dolog.

LOKIJEEE DRUZE

Banned until 18-09-2009

• Send private message

16

Wednesday, March 25th 2009, 5:30pm

Én fölnyomom a fúziósókat 13-14 re és utánna lekapcsolom napmüholdakkal
30-60 napmüholdal már lehet helyettesiteni a fúzióst!Az meg nem olyan nagy veszteség ha kilövik

Én igy csinálom

This post has been edited 1 times, last edit by "LOKIJEEE DRUZE" (Mar 25th 2009, 5:31pm)

Lucario

Kém szonda

• Send private message

17

Thursday, July 23rd 2009, 12:14pm

nekem ez a matek nagyon magas 8o
(naggyából mindegyik commentben :doofy: )

"Szóbeli" figyelmeztetés hozzászólás vadászat miatt!
- Legközelebb építőbb jellegű hozzászólást írj. Ajánlom figyelmedbe a Fórum szabályzat-ot.
Lifestyle
Sig:

bizonytalan ideig nincs (túlméretes volt xD )

18

Tuesday, March 2nd 2010, 5:28am

Zárva, és áthelyezve az archívumba!