You are not logged in.

bloodking1

Kém szonda

• "bloodking1" started this thread

• Send private message

1

Sunday, October 5th 2008, 4:08pm

védelem szisztémák.

szerinted mi a legjobb összeállítás ha bolygó védelemről van szó?
"Minden nap elmúlik valami, amiért az ember szomorkodik.De mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.[IMG][URL]http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=19618[/URL][/IMG]http://kep.ivpicture.hu/19618.N.jpg

THE KING

Könnyű harcos

• Send private message

2

Sunday, October 5th 2008, 5:27pm

RE: védelem szisztémák.

Ha a bolygod vedelmerol van szo akkor ne hadj rajta se nyersanyagot se flottat es nem fognak betamadni.En nem tudok ennel jobb vedelmet!:)
THE RETURN OF THE KING

3

Wednesday, September 16th 2009, 4:07pm

1, Plazma torony
2, Gauss ágyú
4, Ion ágyú
8, Nehéz lézer
16, Könnyű lézer
32, Rakéta kilövő Ezek csak arányok.
Kis pajzs, nagy pajzs, Anti-Ballisztikus rakéta min. 60db.
Fegyver/Pajzs/Páncél technológiát minél magasabbra annál jobb.

Többen állítják, hogy nincs feltörhetetlen védelem, ami abszolút értelemben igaz, de ha nem éri meg feltörni a védelmet, mert
többet veszítene mint nyerne, akkor relatíve jó védelemmel rendelkezel.

4

Wednesday, September 16th 2009, 8:06pm

Krampampuli veled vitatkoznék egy kicsit ha nem bánod. :)
pl, UNI6-ban nem egy olyan embert ismerek akik már több mint 10k rombival rendelkeznek.
azaz ha egy tekire rá megy mondjuk 30k romboló egy ACS során az már igen hatásos tud lenni.

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]

Mefisztó

Banned indefinitely

• "Mefisztó" has been banned

• Send private message

5

Wednesday, September 16th 2009, 8:13pm

Sőt,mivel 5 ember mehet ACS-ban ezért akár 50K is :D
ha mellé "apróságokat" (bc,bombázó) is visznek,akkor már nincs az a felépíthető védelem,amit (ha "profitos" vagy) nem törnek be ;)
idézek:
"a bánya és a flotta az termel,míg a védelem semmitse csinál"
az FS az a védelem,ami profitál is,és mivel üresbolygót nem támadnak,ezért hatásos is
Az ördög Sosem alszik :)
de ezt már úgyis tudjátok :D

:monster: Légy jó az életben,vagy találkozunk a Halálban:monster:

iszony

Community Contributor

• Send private message

6

Wednesday, September 16th 2009, 8:59pm

egyetértek az előttem szolóval: ha nincs értelme feltörni a védelmedet akkor nem is fognak bántani.
én 3000rv 3000kl 500nl 100gh + 40raketta mellett már jó közelítéssel kint merek hagyni úgy 1,5-2M nyersit napi termelésemet plazma drága + akkor már irritálnám a tekitöröket
uni6:top11

7

Wednesday, September 16th 2009, 9:20pm

Vitatkozni lehet, csak nem tudom min akartok vitatkozni. :)
Nem azt állítottam, hogy nem lehet feltörni egy védelmet.
Azt mondom, hogy ha megfelelő a védelmed, akkor 2X-is meggondolod, hogy feltörd e.
Veszteség > Nyereség akkor minek? Nem éri meg, ergo a védelem megtette a kötelességét. Ezt hívják elrettentésnek.
Veszteség = Nyereség Lásd mint fent.
Veszteség < Nyereség Még ebben az esetben is csak akkor, ha a különbség jelentős. ( kivétel a hold keletkeztetés )

Az, hogy ne hagy nyersit + flottát a bolygón az nehezen kivitelezhető, főleg ha mondjuk Nanit 5-re gyűjtesz, mert
akkor olyan 28 milla nyersit kell mozgatnod ami jelentős flottát is feltételez. Védelem nélkül kicsit macerás állandóan úton
lenni, mert ha nem vagy gép közelben mikor érkezik ( pl: áramszünet, későn érsz haza, mert a barátnőd még marasztalt egy kicsit,
vagy zordon szülő eltilt, stb, stb,) akkor egy élelmes ACS kicsit visszavethet. ?(

""a bánya és a flotta az termel,míg a védelem semmitse csinál" Csak éppen nyugodtabban alszom és nem aggódok amiatt, hogy időben gép elé kerüljek.

Én mielőtt drágább fejlesztésekbe kezdenék, előtte mindíg fejlesztem a védelmemet éppen annyira, hogy ne érje meg megtámadni
a bólygóm a sok nyersi miatt. Az sem izgat, hogy kémkednek, legalább ki tudják számolni, hogy érdemes e támadni, vagy sem.

A fentiek természetesen csak "normál" játékra igazak, arra az esetre nem, amikor valakit szivatnak, kerül amibe kerül alapon.

JoCkAs

Könnyű harcos

• Send private message

8

Wednesday, September 16th 2009, 9:38pm

A legjobb védelem az FS! :) Jelenleg nincsen semmilyen más védelmem és később is legfeljebb akkorát tervezek, ami meg tudja védeni a napi termelést. 6-os Nanit-ot is FS-el gyűjtöttem össze! ;)

Etrigan

Nehéz harcos

• Send private message

9

Thursday, September 17th 2009, 12:27am

Csak hogy én is beszálljak a témába .

BassHunter :uni 6 ba van olyan teki ahol az a 30k rombinak a MAJDNEM a fele oda is vesszne....

De minden teki feltörhető csak ha nem hagy ott annyi nyersít ill flotát akkor nem mozdul rá az illető(k).
Kivétel ha TOP csatát akkarnak...ill ha top1 illető le akkarna köszöni és 5 flottás nem tudnák beverni, akkor 4 flottás plusz egy TEKI.
De ha védelem össze állítás akkor itt is a szokásos szisztéma ...
FS nél nincs jobb.

This post has been edited 1 times, last edit by "Etrigan" (Sep 17th 2009, 12:40am)

10

Thursday, September 17th 2009, 1:53pm

Etrigan: nem azt mondtam hogy a 30k rombi halhatatlanok és mindent be tudnak törni.
DE én is a te véleményeden vagyok hogy minden Teki feltörhető és elhihetitek hogy ha be akarják törni a védelmedet akkor be is fogják legyen az a csata nyereséges vagy veszteséges.

Mefisztó

Banned indefinitely

• Send private message

11

Thursday, September 17th 2009, 5:34pm

UNI6-ban nem egy olyan embert ismerek akik már több mint 10k rombival rendelkeznek.
azaz ha egy tekire rá megy mondjuk 30k romboló egy ACS során az már igen hatásos tud lenni.
Most jut eszembe :
Van olyan ember is aki 75 DS boldog(?) tulajdonosa :)
a tekit nem tudod menteni,így ha akarja a 75 DS (plusz ha van párezer rombi is) megállításához elég nagy (profitot továbbra sem termelő (ergó kidobod a nyerset rá deminek?) páncél kell.
Lassan eljutunk addig hogy megéri e akkora páncélt növeszteni ami Esetleg(!) megvédi a termelésed/flottád.
Nincs olyan teki amit ha akarnak ne tudnának feltörni,
kísérletezni szabad.
Én meg azt hiszem abbahagyom a kötekedést mert kapok majd egy szép warn-t :)

12

Friday, September 18th 2009, 8:33am

Szerintem meg már el kéne már szakadni attól, hogy "nincs olyan Teki amit nem lehet feltörni" szólamok ismétlésétől,
mert senki sem állította az ellenkezőjét.
Ha nem akarsz, akkor ne építs védelmet, de az alapkérdés nem ez volt, hanem az, hogy melyik védelem a jó.
A védelemnek a célja az, hogy védelmet nyújtson a flottának és a megtermelt nyersinek.
A védelem nagy része a csata után visszaépül, míg a flotta nem.
Azt is lehet mondani, hogy nincs az a flotta, amit nem lehet bezúzni, csak nagyobb kell hozzá, vagy ACS,
oszt ez is igaz! Érdekes, hogy senki sem kérdezi: mekkora flottát érdemes építeni?
Gondolom egyből jönnének rá az okos válaszok: semekkorát sem, mert nincs az a flotta, amit nem lehet
bezúzni. Jé!, ez is igaz. Akkor meg minek építeni flottát, vagy védelmet, hiszen az erősebbek úgy is
bedarálnak.
Az én véleményem továbbra is az, hogy mind a kettőt fejleszteni kell, kinek kinek a vérmérséklete
szerint. A támadósabb típusnak inkább a flottát, míg az építőnek inkább a földi védelmet.
A helyes arányt mindenki döntse el magának. Csak az egyikre, vagy csak a másikra nem jó építeni.
Még egyszer leírom: A VÉDELEM CÉLJA AZ ELRETTENTÉS.
Nem a védelemmel kell megnyerni a háborút, de arra jó, hogy a játékosok 98%-át távol tartsad a bolygódtól.

Sally

Unregistered

13

Friday, September 18th 2009, 8:51am

A védelemnek a célja az, hogy védelmet nyújtson a flottának és a megtermelt nyersinek.
A védelem nagy része a csata után visszaépül, míg a flotta nem.
Azt is lehet mondani, hogy nincs az a flotta, amit nem lehet bezúzni, csak nagyobb kell hozzá, vagy ACS,
oszt ez is igaz! Érdekes, hogy senki sem kérdezi: mekkora flottát érdemes építeni?
Gondolom egyből jönnének rá az okos válaszok: semekkorát sem, mert nincs az a flotta, amit nem lehet
bezúzni. Jé!, ez is igaz. Akkor meg minek építeni flottát, vagy védelmet, hiszen az erősebbek úgy is
bedarálnak.
De van egy nagy különbség: a flottát tudod fs-elni, a védelmet nem.

Általános szabály (akár flottázol, akár bányász vagy): Flottát és nyersanyagot sosem hagyunk a bolygón!Aki bányász, annak is legyenek szállítói, egyrészt az FS-hez, másrészt kereskedelemhez.
Ha hatalmas védelem mögé rakod a flottát, igenis bezúzzák... mert irritáló... mert rontja a játékélményt. Igen, elrettent egy darabig... de minden csak szervezés kérdése....
Igen, egy flottánál is... de arra lehet vigyázni.... de ebbe most ne menjünk bele.
Védelem kell. De ne essünk túlzásokba. Mindenki tudja, kb milyen időközönként tudja összegyűjteni a termelést, illetve az újonnan épülő hajókat. Akkora védelem kell, hogy azért a mennyiségért senki ne induljon el szállítókkal, hanem ha megy, minden nagyvasat meg kelljen mozgatnia. Akkor már megfontolandó.

Quoted

A támadósabb típusnak inkább a flottát, míg az építőnek inkább a földi védelmet.

Nem, nem, és még egyszer nem! :D
A védelemből nincs profit. Aki nem a flottára akar ráállni, az is inkább költsön bányákra, meg energiára, mert abból fog tudni később fejlődni. Védelmet építünk... de egy bányásznak sincs szükségre tekire. Szállítókkal is lehet fs-elni.

Quoted

Nem a védelemmel kell megnyerni a háborút, de arra jó, hogy a játékosok 98%-át távol tartsad a bolygódtól.

-Részben igaz, de...
1. Cseszheted, hogy a játékosok 98%-át elrettented, ha a maradék 2% átmegy rajtad!
2. Nagy tekikkel lehet igazán háborút veszíteni! Mindig a háborút kihirdető diktálja a szabályokat. És ha minden zúzás számít, nincs limitje nyersiben, vagy flottában, akkor az ilyen tekik bezúzása meghatározhatják egy háború végkimenetelét.

14

Friday, September 18th 2009, 6:29pm

NA!
Rohadt nehéz tanácsot adni bárkinek, mert mindig jön 1 okos aki megmondja, hogy az mé nem jó.
Kiragadott mondatokba kötnek bele, és nem az egészet nézik. EZ TRAGIKUS! Azé nem ártana elgondolkodni
azon, hogy a másik mit írt! :?:
Ha az én írásomhoz szeretnél hozzászólni, akkor ne az egyes mondatokon lovagolj, hanem próbálj meg
összefüggéseket keresni. Gondolkozz agyban, gondolkozz nagyban!
Mondjuk nem csodálkozom rajta, mert ez általános tendencia. Nincs összefüggésben sem az életkorral, sem
a képzettséggel. Egyszerűen mindenki azt hiszi, hogy az a tuti amit Ő mond.
Én nem mondom meg a tutit, DE!, nem mondok legalább szélsőséges véleményt.
Mi az hogy a " a flottát tudod fs-elni, a védelmed nem."
Ezzel az erővel azt is írhatnám, hogy a bánya termel, a raktár nem. Akkó minek építesz raktárt?
( a raktár/gyár/erőmű/laboratórium SEM tud fs-elni, ergó minek építeni :?:
"A védelemből nincs profit." Mé, a raktárból/erőműből/laboratóriumból van :?:
A támadó flottád sem termel profitot, ha bezúzzák!!
"Cseszheted, hogy a játékosok 98%-át elrettented, ha a maradék 2% átmegy rajtad!" Na ezek az öngyilkosok, de ki
játszik öngyilkosok ellen :?:
Ha valaki feltesz 1 kérdést, akkor nem a kérdést, pláne nem a kérdezőt kell kritizálni, hanem lehetőség szerint
igyekezni kell a kérdést megválaszolni.
Én a 7-ben játszom, s ha akarod kémleljél bátran, sőt !!! gyere támad meg a főbolygómat, oszt azt fogod észrevenni, hogy
felesleges, mert nem éri meg a veszteség az elérhető nyereséget. Persze ha öngyilkos akarsz lenni, és bebizonyítani,
( AMIT SENKI NEM VITAT )hogy nincs feltörhetetlen védelem, akkor HAJRÁ!!! :minigun:

15

Friday, September 18th 2009, 7:01pm

Azoknak akik azt mondják ne építs tekit azoknak igazuk van... személy szerint utálom a tekiket mert:
1) nekem nincs rá költségvetés!
2) bezúzzák, hiába épül ujra a 70% 1millás tekinél az 300k veszteség! És 1 millás teki az nem is teki!
3) az ellen nem véd:D
Flottás vagyok, és mikor kezdtem sokszor lőtek le... szidtam is az eget érte hogy miért pont engem :S de utánna azt mondták FS, foggalmam se volt mi az, de olvastam sokat, és jobb lettem, mindig megoldásokat kerestem a támadó ellen! És a teki nem az! uni7 ben nem lehet akkora tekid hogy a top 5 ACS el be ne tudja verni!
Aztán meg figyelembe kell venni hogy 3+0,5 tipusu játékost ismerek!
A flottás (elveszi attól akinek va és nem vigyáz rá), ha ugyes nem kapják el!
A bányász (aki termel a flottásnak), vegetál a játékban és nem tud mit kezdeni magával mikor a bányái nagy szinten vannak, akár hetekig kell neki spórolni hogy ujat épitsen:D
Itt van még egy kaszt akik bányákat is epitenek, és ha buknak könnyebben talpra állnak:D ez a Hibryd a legjobb, de teki akkor sem kell!
A tekis (bannolnak ha erről a kasztról véleményt nyilvánitok), csak annyit uzenek a tekiseknek, bujj csak a tekid mögé ugyis kipiszkállak :evil: mert nincs túl nagy teki csak kevés bombázó meg IPM (BKR) :evil:

Nekem nincs tekim mégsem támadnak csak akkor ha gépnél vagyok mert akkor van csak benn a flottám, de 90 %-ban vissza is hivják mert minek hagyják végig? Ugyse visznek semmit! Meg a 26 rk 4 kl és 1iá még lögyakorlatnak sem jó :D
egy szemfüles 5k pontal rendelkező játékos simán farmolhatna ha hagynék neki mit az a pár óra termelés meg ha annyira kell neki vigye építsen belőle nekem DF et! :crazy:
Nah bocsi hogy itt osztom az észt, de nézz végig az unikban hány top 10 es bányászt talász? ha van olyan akkor legyen szives irjon és megiszunk egy sört meg eladom egy uzeumnak mert én olyat még nem láttam:D
:love: fool for love :love:

Sig by Dubi, THX

Mefisztó

Banned indefinitely

• Send private message

16

Saturday, September 19th 2009, 9:09pm

...nézz végig az unikban hány top 10 es bányászt talász? ha van olyan akkor legyen szives irjon és megiszunk egy sört meg eladom egy uzeumnak mert én olyat még nem láttam:D
Már párdon de CSK01 (uni6) [LajharZ] majdnem TOP10-s bányász :)
Ebben is látszik hogy a kivétel erősíti a szabályt :D

17

Saturday, September 19th 2009, 9:15pm

Igen és ezt értem is jelentkezett is valak PM ben, hogy top 10 bányász és alá is támasztotta képekkel, de akkor is...
10/1 nem túl jó arány :D mert a többi valszeg flottás :D 2 bányás egy top 10 ben nem fér meg :D
De nem erről van szó :D Teki akkor sem kell!

Sig by Dubi, THX

18

Sunday, September 20th 2009, 3:20am

Ennyit a tekikről...:
ACS + Nagyobb 20%: Dark Sörösök vs ferenc0808 [] - 534.147.000

Lehet költeni védelemre feleslegesen... egyszer úgyis feltörik. Nem érdemes teknőcködni, mert egyesek benne látják majd a kihívást ;)

19

Sunday, September 20th 2009, 12:05pm

Én is beillesztek egy teki törést igaz kicsit kisebb mint equinoxx-é de nincs veszteség és az út is olcsó volt. :)
Bogicsa [Valhalla] & laz [Masters] & Lumiere [Valhalla] vs Pren [] - 189.722.000

Látván ezt a 2 csatát mindenki döntse el hogy megéri-e tekinek lenni ?!?! :P

20

Sunday, September 20th 2009, 12:23pm

Én rájöttem! Felesleges, embereknek magyarázni akármit is, hiába a több tapasztalat,
hiába a gyakorlat, mikor valakí eldönti hogy teki lesz, rá kell hagyni... Nem ér neki a szép szó...
majd akad valaki aki megmutatja neki hogy "hiába a teki ugyis kipiszkállak alóla!"
akkor majd talán elgondolkodik hogy vajon jó e az nekem :D
Plazma 7 ig soha nem jutottam el, igy plazmát nem is tudok építeni...nem is kell...
Bár kaptak már el de az nem a tekin mulott :S
A lusta ember épít tekit, aki nem tud FS elni...és nem is akar...
ÉS AKKOR SE KELL A TEKI!

Sig by Dubi, THX