You are not logged in.

Háború SZNSZ vs. FBS

1

Friday, February 11th 2011, 11:12pm

SZNSZ vs. FBS

Az SZNSZ szövetség háborúra hívja ki az FBS szövetséget előzetes egyeztetés után!

A cél, hogy egy kis életet vigyünk az uniba ezzel a háborúval.......no és persze a szórakozás!!

2011.02.20-án kezdődik, és kerek 3 hónapig tart 2011.05.20 ig
Vagy amíg az egyik szövetség a másiknak 600 millió kárt nem okoz!

Néhány szabály:

1. Fejvadászat van! Szövetségenként 5 fő engedélyezett! Nekik itt kell jelentkezniük majd a topicban!
2. Tilos háborús ellenfél ellen nem a háborúban részt vevő játékossal közös ACS csatában részt venni kémnél lassabb hajóval.
Fejvadászoknak is csak akkor érvényes a CR, ha legalább egy játékos elkíséri a szövetségből kémmel lassabb hajóval.
3. Új tagok felvétele a háború alatt: a csapatok vezetői a topicban kell megírják a csatlakozó tag pontos nevét, aki ettől kezdve 48 óra elteltével szállhat be a háborúba.
4. A deutérium veszteség beleszámít a CR-be, az üzemanyag fogyasztás és a holdrombolás következtében leeső DS nem.
5. Azon csatákhoz ahova szükséges, kötelező feltünteni a szemetesjelentést.
6. Minden CR végén kötelező feltünteni az ellenfélnek okozott érvényes kárt (zúzás értéke + profit). Farmkör csak akkor számít bele a csatába, ha külön érvényes CR-nek számítana.
7. Csak a profitos CR-ek érvényesek:

-> Flottazúzás esetén legalább 2 millió egység feletti veszteség okozása + a rabolt nyersanyag mennyisége. (profit + lezúzott flotta értéke)

> Védelem esetén 5 millió egység feletti zúzás + a rabolt nyersanyag mennyisége ami meg kell haladja az 500k mennyiséget. (profit + lezúzott védelem értéke)

-> 1 millió feletti profit szerzése. (profit)

Kihívó: SZNSZ
Taglétszám: 14 fő
Összpontszám: 6.811.889 /átlagban: 486.564
Flotta: 110.632 /átlagban: 7.902

Kihívott: FBS
Taglétszám: 26 fő
Összpontszám: 16.869.849 / átlagban: 648.840
Flotta: 278.048 / átlagban: 10.694

Kérem, hogy az eredeti kiírást mentse le egy sznsz tag és egy FBS is, hogy a későbbiekben ha valamiért módosításra lesz szükség, akkor megmaradjon az eredeti kiírás is.

Végezetül pedig szeretnék eredményes, tiszta és csatákban gazdag játékot kívánni a résztvevőknek!
Most mindkét szövetség kipróbálhatja magát! Győzzön a jobbik szövetség!

Előzetes egyeztetés után a 4. pontot töröltük!
Így a PONTSZÁMOLÁS : védő vesztesége + a profit a converter adataival és a csatolt DF jelentésekkel alátámasztva.
(a deuveszteség nincs számolva)

This post has been edited 3 times, last edit by "amidamaru45" (Feb 22nd 2011, 1:56pm)

2

Saturday, February 12th 2011, 8:38am

Végre egy kis ÉLET :)

Remélem ez egy cr-ekben gazdag háború lesz és mindkét fél aktív lesz.

Sok szerencsét kívánok mindkét félnek és győzzön a jobbik.

HAJRÁ SZNSZ

This post has been edited 1 times, last edit by "Keresztes Vitéz" (Feb 12th 2011, 8:39am)

peti06

Hozzászólás Vadász!

• Send private message

3

Saturday, February 12th 2011, 7:50pm

Az SZNSZ szövetség háborúra hívja ki az FBS szövetséget előzetes egyeztetés után!

A cél, hogy egy kis életet vigyünk az uniba ezzel a háborúval.......no és persze a szórakozás!!

2011.02.20-án kezdődik, és kerek 3 hónapig tart 2011.05.20 ig
Vagy amíg az egyik szövetség a másiknak 600 millió kárt nem okoz!

Néhány szabály:

1. Fejvadászat van! Szövetségenként 5 fő engedélyezett! Nekik itt kell jelentkezniük majd a topicban!
2. Tilos háborús ellenfél ellen nem a háborúban részt vevő játékossal közös ACS csatában részt venni kémnél lassabb hajóval.
Fejvadászoknak is csak akkor érvényes a CR, ha legalább egy játékos elkíséri a szövetségből kémmel lassabb hajóval.
3. Új tagok felvétele a háború alatt: a csapatok vezetői a topicban kell megírják a csatlakozó tag pontos nevét, aki ettől kezdve 48 óra elteltével szállhat be a háborúba.
4. A deutérium veszteség beleszámít a CR-be, az üzemanyag fogyasztás és a holdrombolás következtében leeső DS nem.
6. Minden CR végén kötelező feltünteni az ellenfélnek okozott érvényes kárt (zúzás értéke + profit). Farmkör csak akkor számít bele a csatába, ha külön érvényes CR-nek számítana.

-> Flottazúzás esetén legalább 2 millió egység feletti veszteség okozása + a rabolt nyersanyag mennyisége. (profit + lezúzott flotta értéke)

> Védelem esetén 5 millió egység feletti zúzás + a rabolt nyersanyag mennyisége ami meg kell haladja az 500k mennyiséget. (profit + lezúzott védelem értéke)

Kérem, hogy az eredeti kiírást mentse le egy sznsz tag és egy FBS is, hogy a későbbiekben ha valamiért módosításra lesz szükség, akkor megmaradjon az eredeti kiírás is.

Végezetül pedig szeretnék eredményes, tiszta és csatákban gazdag játékot kívánni a résztvevőknek!
Most mindkét szövetség kipróbálhatja magát! Győzzön a jobbik szövetség!

lementve :P

meglepett a dolog(egy picit ;) ), de csak egyet mondhatok
HAJRÁ SZNSZ!

Csupán egy flottátlan fiú, egy bányátlan bányász vagyok!

4

Sunday, February 13th 2011, 6:16pm

Joey csatlakozott az SZNSZ szövetséghez.
Szóval + 1 fő = 15 fő az sznsz-nél.

PETI258

Trial Gameoperator

• Send private message

5

Sunday, February 13th 2011, 11:25pm

Nem kötekedni akarok csak ugye még van 1 hetetek kezdésig leírom pár meglátásom:
Ha fejvadászok itt jelentkeznek akkor tudjátok kik azok és ki mellett innentől fogva egy vagy több hajó acs támadásba az adott szövitől felesleges kérni mivel a fejvadászok nem cserélődhetnek vagy nem lehet ezen az oldalon meg a másikon is (hajnali 3-kor nem mindenki találna acs kémet még ha sokan is vannak a szöviben) de persze ez csak az én meglátásom kicsit bagoly vagyok :D

Amikor megláttam a 4-es pontot egy képzeletbeli 5-öst adtam a kitalálójának. :)
Végre valaki aki azt is beleveszi mivel az is +15k nyersi ha egy rombit lezúzol.

Van még egy fontosabb dolog írtad hogy "érvényes kár" ez konkrétan mit takar?
Zúzás értéke+profit:
Mert ha a zúzást nézem ott a védelemnél és hajóknál van egy kis különbség az a 70% visszaépül dolog ami azért nem kis dolog egy 100M-s csata esetében.

A profitnál meg ahogy írtad: "veszteség okozása + a rabolt nyersanyag mennyisége. (profit + lezúzott flotta értéke)"
Ebben az esetben a profit nem biztos hogy megegyezik a rabolt nyersanyaggal mert a df is az ha beszeded a profit ezáltal a vesztes hajói értékének a 130%-a számít és nem csak 100% számítana.

Edit: Hajrá mindkét félnek.
Az erő legyen veletek SZNSZ :)

This post has been edited 1 times, last edit by "PETI258" (Feb 13th 2011, 11:27pm)

ricsibacsi2

Nap Műhold

• Send private message

6

Tuesday, February 15th 2011, 11:38am

Köszönjük a kihívás.
Megpróbálunk majd méltó ellenfele lenni az sznsz-nek.

Remélem én is, hogy egy kis színt visz a uni életébe ez a háború.
Bárki aki fejvadászaton gondolkodik azt szívesen látjuk az FBS szövi színeiben erre a három hónapra
:!:

"A megpróbáltatás olyan, mint az erős szél. Mindent letép rólunk, ami letéphető, tehát olyannak látjuk magunkat, amilyenek valójában vagyunk."

This post has been edited 1 times, last edit by "ricsibacsi2" (Feb 15th 2011, 12:32pm)

joco522

Nehéz harcos

• Send private message

7

Wednesday, February 16th 2011, 11:09am

Na, eljutottam ide is. Olvasgatom itt a szabályokat.
Egy kérdésem lenne. Úgy gondolom, ha már a fejvadászokra elég nagy hangsúlyt helyezett a kihívó fél akkor a kérdés aktuális lehet a jövőben.
Mint olvasom a fejvadászok ismertek lesznek.

Mi történik, ha egy SZNSZ tag egy kisharcossal acsben egy SZNSZ fejvadásszal leszed egy FBS fejvadászt.?
Ez háborús csata lenne?

Mindent bele srácok, kis életet hoz reméllem az uniba e kihívás.
Az Idő Nekem dolgozik!
Korábbi magyar Top1

8

Wednesday, February 16th 2011, 3:54pm

Mi történik, ha egy SZNSZ tag egy kisharcossal acsben egy SZNSZ fejvadásszal leszed egy FBS fejvadászt.?
Ez háborús csata lenne?

Igen! Az háborús csata lenne.
Ezt a szabályt csak azért hoztuk meg, hogy ne a fejvadászok döntsék el a háborút. Hacsak egy kisharcossal is de.....mindenféleképpen jelenjen meg egy tag a szöviből ( mint írtam...kémmel lassabb hajóval).
:beer:

Van még egy fontosabb dolog írtad hogy "érvényes kár" ez konkrétan mit takar?
Zúzás értéke+profit:
Mert ha a zúzást nézem ott a védelemnél és hajóknál van egy kis különbség az a 70% visszaépül dolog ami azért nem kis dolog egy 100M-s csata esetében.

Ez is egyszerű......../szerintem felesleges bonyolítani/.................egyedül a csatajelentés adatai érvényesek. Tehát amit egyszer leromboltál az számít. A visszaépült védelmet nem vonjuk le belőle.

A "profit", az mint a neve mutatja.....a tényleges profit.............ami a CR végén van :D
Mert nem mind1 szerintem, hogy egy 100 misis csatánál raboltál 500k nyersanyagot.............vagy annyi a profitod rajta.

This post has been edited 1 times, last edit by "amidamaru45" (Feb 16th 2011, 4:10pm)

PETI258

Trial Gameoperator

• Send private message

9

Wednesday, February 16th 2011, 5:46pm

A "profit", az mint a neve mutatja.....a tényleges profit.............ami a CR végén van :D
Mert nem mind1 szerintem, hogy egy 100 misis csatánál raboltál 500k nyersanyagot.............vagy annyi a profitod rajta.
A cr végén én eddig soha nem láttam profit feliratot. :D
Egy kis zavarban vagy mert az én értelmezésem a profitra (és még jó pár ogames számára): A profit az ami a hozott nyersanyag + a beszedett df - az elvesztett hajók értéke.
És ha az számít akkor ugye ott a vesztes elvesztett hajóinak 30%-a az df amit ugye jobb esetben a támadó mind beszedi ezáltal nem hogy számolod egy 2M flottabukás feletti csatánál a védőhöz azt a bukót de még pluszba hozzáadod a 30%-át.
Pl:Leverek 50ds-t ami 250M fém 200M kri és 50M deu=500M-s csata. Tételezzük fel hogy én semmit nem bukok és minden szemetet beszedek ami azt jelenti hogy csináltam egy 500M bukót az ellenfélnek mint tényleges kára a szemét meg 75M fém és 60M kri ami 135M-t jelent nekem mint profit.
Ezáltal a háborúnak vége lenne mivel 500M+135M az 635M (ami több mint 600M) de a tényleges kár amit elszenvedett a vesztes fél csak 500M!

Tény hogy olyan szabályokkal játszátok amilyennel akarjátok de azért még javaslom a védelem 70%-ás dolgot mert ugyan így kijátszható az a szabály is.
Pl: Van 300M-s védelem valahol csak 150k rakétakilövő amit 3-szor beütve egymás után a fentiek alapján 300M+210M+147M=657M bukó.
A védő szövetsége ezáltal elvesztette a háborút pedig a tényleges kár kb 200M amivel szintén nem lenne vége a háborúnak.

Nem utolsó sorban 10M-s védelmeket ami nem mondható nagynak 2-3-szor fogják átütni ezáltal értelmét veszti a háború mert csak a védelem zúzásból összejöhet így 90 támadásból ami 3-3 db bolygónként azaz 30 bolygó kb 10M-s védelmének leverése véget vet a háborúnak.

Azért sok sikert :)

10

Wednesday, February 16th 2011, 6:31pm

Egy kis zavarban vagy mert az én értelmezésem a profitra (és még jó pár ogames számára): A profit az ami a hozott nyersanyag + a beszedett df - az elvesztett hajók értéke.

Akkor szerintem szövegértési problémák vannak.
Képzeld a profit szerintem is ezt jeleni! Ám írtam az előző hozzászólásomban, hogy a profit és a rabolt nyersanyag nem azonos!!
Szerintem érthetően fogalmaztam ;( .....de ezek szerint nem.
Ui...a védelmes cucchoz.....értem hogy mit mondasz , igazat is adok neked hogy az is jó!
DE! Mint az eredeti kiírásba is fel van tüntetve, hogy ott bizony 500k profitra is szükség van ahhoz, hogy érvényes legyen a háborús csata.
Ebből az következik, hogy magát a védelmet nem fogja senki csak úgy rombolgatni.........a csatának profitosnak is kell lennie.

A háborús kiírásnál meg mindkét szövire ugyan azok a szabályok érvényesek......(ezt csak azét mondom, mert nekem azt sugallták a mondataid, hogy számunkra előnyös szabályokat hoztunk létre :( ! Éppen az ilyenek miatt kérdeztük meg az FBS-t előtte, hogy mit szólnak a szabályokhoz.)......tehát a profit számítása is így történik. Mindkét szövire ezek a számolási szabályok vonatkoznak......de kérésre változtatásokat is eszközölhetünk.....ha az FBS is így gondolja.

11

Thursday, February 17th 2011, 8:06am

Lenne nekem is egy kérdésem. A fejvadász bármikor jelentkezhet? Mármint a háború megkezdése előtt és közben is? Nem kötekedés képpen, de gondolom vannak előre "levajazott" fejvadászok. Már csak azért kérdezem, mert három nap van a háború kezdetéig és még egy jelentkezőt sem láttam. A jelentkezés utáni 48 óra tiszta a félreértések elkerülése végett. Csak nem értek pontosan bizonyos dolgokat. Nem szövegértésből adódóan, csak úgy általánosan. :D Ez a háború nekem olyan, mint a szűzlánynak. Ugyanis az első... :rolleyes: .

12

Thursday, February 17th 2011, 3:19pm

Lenne nekem is egy kérdésem. A fejvadász bármikor jelentkezhet? Mármint a háború megkezdése előtt és közben is?

Igen....a fejvadász bármikor jelentkezhet. A háború előtt is, és akár közben is. ( megjegyzem, mielőtt valaki belémkötne......ha közben jelentkezik, akkor a 48 órás szabály rá is vonatkozik. De ez gondolom értelem szerű :phatgrin: ).
Egy feltétel van még. A fejvadásznak itt a topicban kell bejelentkezni!

kukacccc

Nagy szállító

• Send private message

13

Thursday, February 17th 2011, 3:57pm

nah szoval akkor hajra egyik nehagyd magad masik..... de a profitos dolog akkor ugyebar van egy 10M teki amit beverek es rabolok vagy 1M anyagot akkor a CR mekkora???? 11M vagy csak 1M erre akar kilyukadni Peti

" Csoda az, ami bennünk és körülöttünk van - de nem vesszük észre. Amíg éljük, azt hisszük, természetes... Csak amikor elmúlt már, döbbenünk rá, hogy csodában éltünk. Utólag. De akkor már késő.
Müller Péter "

14

Thursday, February 17th 2011, 4:34pm

nah szoval akkor hajra egyik nehagyd magad masik..... de a profitos dolog akkor ugyebar van egy 10M teki amit beverek es rabolok vagy 1M anyagot akkor a CR mekkora???? 11M vagy csak 1M erre akar kilyukadni Peti

Védelem esetén 5 millió egység feletti zúzás + a rabolt nyersanyag mennyisége ami meg kell haladja az 500k mennyiséget. (profit + lezúzott védelem értéke)

szóval 10 misi + 1 misi = 11 misi

15

Saturday, February 19th 2011, 1:07pm

Tetszik, jó ötlet a háború. Mindkét oldalon vannak ismerőseim és olyanok akiket tisztelek.

Most az SZNSZ oldalán szállnék be, ha elfogadnak, DE ez nem jelenti azt, hogy nem támadom azt aki nem barátlistásom. Ez vonatkozik a többi sznsz-esre.
Ja és csak flottával meg tanácsokkal segítenék - ha tudok, nem akarok senki helyett sem vadászni 8o
in memoriam Peti

Ne zavard köreimet!

joco522

Nehéz harcos

• Send private message

16

Saturday, February 19th 2011, 5:57pm

Gondoltam a fejvadász dolgot inkább kihagyom az életemből egyenlőre, ezért egy másik megoldást választottam, délután csatlakoztam a FBS szövihez, még a ború kezdete előtt.
A taglétszámok így változtak, tudtommal a kiirás óta az FBSből távoztak is. Lehet az idézet adatok már nem helytállók, az illetékesek, ha fontosnak vélik, akkor pontosíthatnak, akár a tényleges tagnévsorral is.

Jó játékot a ború alatt is mindenkinek, az egész 7 uninak, s ne feledjétek,
Alap az FS :grumble: , üres bogyeszt nem támadnak.
Az Idő Nekem dolgozik!
Korábbi magyar Top1

sanya72

Kém szonda

• Send private message

17

Sunday, February 20th 2011, 2:19pm

Szúrkolunk

A birodalom teljes mértékben szurkol az FBS-nek
sok sikert kívánunk

HIP HIP HURRÁ :pump: FBS

Uralni az univerzumot könnyű de megtartani nehéz ezért a birodalom minden hová benéz

18

Sunday, February 20th 2011, 2:41pm

Szívesen látunk az oldalunkon Don!

DE ez nem jelenti azt, hogy nem támadom azt aki nem barátlistásom. Ez vonatkozik a többi sznsz-esre.

Ezen meg már meg sem lepődök :dash:

joco522

Nehéz harcos

• Send private message

19

Monday, February 21st 2011, 1:39pm

Védő vesztesége ( deuval):27.468.000+ (a profit): 2.512:377 - az én veszteségemből származó DF+ deu: 288.000 = 29.692.377

Hát ez így veszett zavaros. 25,914,000 összvesteségü csatánal ha hozzaveszem a védő deujat ami 2.214.000 ebből leszamolom a te vesztségedet deuval együtt, akkor is csak 29.230.377
nem értem, miert a dfedet vontad le, valahogy nem vili.

ha meg a védő veszteségéből vonjuk le a te vesztségedet (deut is szamolva) + profit

27.468.000 -750.000 + pr 2.512.377 = 29.230.377 anno ugyanaz

nem érthető , milyen dffel szamolgattal. elég tiszta a képlet a szablyokban is, veszteség minusz veszteség +profit
deuval vagy anélkül , teljesen mindegy , de ilyen dflevonasok kicsit bezavarnak :)

edit. Köcce az áthelyezést :thumbup:
Az Idő Nekem dolgozik!
Korábbi magyar Top1

This post has been edited 2 times, last edit by "joco522" (Feb 21st 2011, 7:45pm)

20

Monday, February 21st 2011, 11:40pm

Bud Spencer csatlakozik az SZNSZ fejvadászaihoz.

This post has been edited 1 times, last edit by "amidamaru45" (Feb 22nd 2011, 7:47pm)