You are not logged in.

1

Tuesday, May 3rd 2011, 6:18pm

Új kezdő védelem kibeszélőthread

Itt lehet diskulálni erről:
ÚJ Kezdő védelem

edit:
Egy kisebb módosítások utáni fordítás, amit köszönünk:

Új kezdő védelem kibeszélőthread

Vegyétek figyelembe, hogy ez egy tervezet, ami hamarosan véglegessé válhat, de ha minden igaz, egyelőre csak újonnan nyílt univerzumokban.
Tehát az ügyeletes hőzöngők, lázadjunkmindenellen mozgalmak és doncsakazértis kedvéért kéretik figyelmesen elolvasni :)

Előre kérem, mindenki moderálja magát a témában, bármennyire is indulatosan szeretné kifejteni a véleményét.
Gurat

2

Tuesday, May 3rd 2011, 6:58pm

Nahát, milyen népszerű lettem. :D

Szerencsére a kicsik támadása nem érint, sem a farmolás.

Az első részével egyet (?) értek, de szerintem ezek csak az uniindulást követő első pár hónapban célszerűek. Utána ha fogynak a célpontok és meg lesz kötve a nagyok keze, akkor sokaknak kedvét szegheti a korlátozás.

Edit: tényleg többször el kell olvasni..

bennem felmerülő kérdések:
1. akkor teki törést is el lehet felejteni? flotta kimentődik, nyersanyag meg rejtekhelyen
2. blindelésnek is lőttek, phalanx csatának is? vagy lesz korlát (pl 10 másodpercen belül követed akkor nem aktiválódik a mentés)?
in memoriam Peti

Ne zavard köreimet!

This post has been edited 1 times, last edit by "don csakazertis!" (May 3rd 2011, 7:24pm)

Etrigan

Nehéz harcos

• Send private message

3

Tuesday, May 3rd 2011, 7:18pm

Mivel tervbe van ebbe szépen lassan bele lehet majd törődni.
Kicsit emészteni kell és kíváncsi vagyok jó pár dologra ... de aszem elovasom +1* vagy +2* :S

Mega

Könnyű harcos

• Send private message

4

Tuesday, May 3rd 2011, 7:20pm

Eszem megáll na mármost 10 milliárd fölötti flottával kit fogok tudni támadni ha bevezetésre kerül.
Másik jól felépített kifigyeléses csata erre mert van deut meglóg a támadott flotta ez úgy ahogy van ratyi. :ill: :puke:

5

Tuesday, May 3rd 2011, 7:32pm

Quoted

Eszem megáll na mármost 10 milliárd fölötti flottával kit fogok tudni támadni ha bevezetésre kerül.
Másik jól felépített kifigyeléses csata erre mert van deut meglóg a támadott flotta ez úgy ahogy van ratyi.

Ezért írtam, hogy figyelmesen olvassátok:)
Régi uniba nem, vagy csak változtatásokkal fog belekerülni.
Új uniban lesz ilyen és ha benne vagy, akkor ezzel együtt fejlődsz és játszol. Téged éppúgy segíthet mint mást... Ameddig el nem húznak a toppok :D

A komolyabb ACS-kre már rákérdeztem, hogy mi van akkor ha az ACS támadó flotta jóval nagyobb mint a védőé, várom a választ.

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

6

Tuesday, May 3rd 2011, 7:40pm

Hát..
Új uniban az aki csak bányászik, és inatívot farmol hadiflotta nélkül...nah az összpontban úgy el fog tudni húzni és érinthetetlen marad örökre... azaz farmoló bányászok előnyben
Új uniban a teki bányászok is előnyben..ki az az őrült aki ezek után tekit megtámad egy rajta ülő kis profittal kecsegtető flotta miatt, pláne ha az bármikor el is lóghat előlünk...hát nem sokan.
Folottázi egyszerüen nem fogja megérni. Mert ahhoz, hogy profitosan beverj valaki valjuk be néha kell az az 5:1 arány flottaértékben... de kb 3:' már jó...azt hiszem a gyorstüzelések jelentősége kezd majd nőni rendesen...

7

Tuesday, May 3rd 2011, 7:48pm

Én úgy vettem ki, hogy nem olyan egyértelmű a helyzet hogy a tekik majd élhetnek. A tekiépítés is pontnövekedéssel jár. Aki meg tekit épít, az számoljon azzal hogy be akarják majd verni. De eleve azért építenek nagyrészt tekit, mert keveset tudnak gép előtt lenni. tehát erről akkor lehet érdemben kijelenteni valamit, ha kiforrja magát majd a teszt.

Egy új uninál ez nem is olyan rossz, mert ebben a rendszerben fognak majd fejlődni. Kevésbé húz el a top réteg (kivéve ha atombányász) mert a játékosok nagy része a saját súlycsoportjával kell harcoljon, ezáltal a kisebbek kevésbé lesznek likvidálva már az elején. Ezeket a kicsiket majd elkapja egy nagyobb, azokat egy még nagyobb és így kialakul egy tápláléklánc. Szemben azzal hogy a mostani toppok az abszolút csúcsragadozók és mindenkit verhetnek.

Tehát bár nem tetszik nekem sem, mert ez egy harci játék, nem állatfarm, egy ebben a rendszerben kezdett játék lehet tényleg népesebb unit tesz majd ki.

8

Tuesday, May 3rd 2011, 7:49pm

Megint érdekeset alkotott a mi hőn szeretett GF-ünk.

Rejtekhely,kezdővédelem.

Nagyon jól hangzik.
Bár nagyobb szükség lenne reklámozásra és játékon belüli komolyabb tutoriálra.
Nehéz lesz beállítani a kezdővédelem aránypárját és mindig is vitatárgyát fogja képezni ez a szám.Véleményem szerint teljesen mind1 h hová állítják,ha nincs a kezdő rendesen informálva,akkor azonnal lerendezi az a flottás akinek már nem zöld.

A rejtekhellyel nincs semmi gondom.

Hadi rangsorolás.
Ez talán érdekessé is teheti majd a játékot.
Látok benne lehetőségeket,az biztos h nagyon sok plusz infót jelenít meg,ami eddig rejtve volt,illetve komolyabb megfigyelést igényelt.

Flotta menekülés egy csatából.
Ha már támadhatok egy ellenfelet,ne korlátozzák le sehogyan a "levadászható" hajók számát!!
Ezért van a noob védelem,ezért találták ki a hadi erőt h ne támadhassam ha kisebb,nem igaz?
Akkor semmiképpen ne lógjon meg egy ph-n befogott flotta a biztos bekukázástól,nem is beszélve arról hogy lehet h a kimenekülő hajók miatt nem is lesz profitos a csata,mert sokkal több deu-t füstöltem el mint amit a profitból vásárolhatnék...
Ennyi erővel lehetne %-ot dobni mint hp-nál h vajon elkapom-e a flottát vagy árnyékra vetődöm...ez a része szerintem életképtelen elgondolás.

Etrigan

Nehéz harcos

• Send private message

9

Tuesday, May 3rd 2011, 7:52pm

Ninja a farm köröknek? Automatikusan :S (menekülés -es)

Flotta statnál(tech-ek???)Nagyon nem mindegy!!!(18,19-es szintél a ráköltött nyersi)

Becsület pont tuningolás(Remélem nem sötét anyagos lesz)
Bár lehet, hogy egy-egy top teki feltörés előtt érdemes azt feltornászni úgy hogy megbeszéled a statba fölötted állóval,hogy vissza fizeted csak a becsület pont miatt kell mert egy kört mentek egy tekin(mert akkora) és 50%->75% lesz.

A zöldekkel lehet elgondolkozni..... :phatgrin: :evilgrin:

JoCkAs

Könnyű harcos

• Send private message

10

Tuesday, May 3rd 2011, 8:32pm

Quoted

Továbbá ezek az épületek nem használnak fel mezőt a bolygóból, mivel földalattiak.

Quoted

Úgy gondoljuk hogy a top játékosok többsége nem fogja használni a rejtek-raktárakat, mert másra kell hogy használják a bolygón lévő mezőket.

Most én értelmezem rosszul vagy még önmaguknak is ellentmondanak jelenleg?

-Il-

Könnyű harcos

• Send private message

11

Tuesday, May 3rd 2011, 8:55pm

Vúúúú-hú Rock'n'Roll!

Ha ezt a GF a fórumélet felpörgetésére szánta, szerintem telitalálat volt.
Egyébiránt rengeteg munkát és fejvakargatást látok benne.
Meg persze (szokás szerint) egy valag hibát.

Először is az új univerzumokban egy másfajta Ogame indul majd ezzel.
Sokkal kezdőbarátabb lesz, kétség sem fér hozzá emiatt gratula.
A régi unikba sem baj, ha átkerül ez-az: rejtek, becsület és
mondjuk 20:1-hez pontkorlát támadáshoz.

Quoted

Mega: ha jól értettem, akkor Infuza szerint az első 130 helyezettet (összetett pont 10:1) ÉS azt a 100-at aki mögötted van hadipontban elvileg.

A fenti foglal / nem foglal helyet a rejtek csak egy példa a hibákra. Szerintem: foglaljon.
Nem az én milláimat kell a föld alá vinni, hanem a csóringer kezdőkét.
Hozzátenném, hogy gyakran napi 2-3 milla profitom is van a gyengusz néhány hetes
inaktívok farmolásából. Ha el lehet majd bújtatni, akkor az átlag 140.000-es
raktárkapacitásukból jó ha a töredéke kilóg majd amiért már nem nagyon lesz
érdemes összekoszolnom a szállítóimat. Ráadásul arról nem szól a fáma, hogy
inaktív noobok támadgatása miatt kapok-e majd "univerzum genyája" címet vagy
csak aktívak esetén számol a hadipont különbséggel. Mindegy, ha kell lemondok
erről a pár milláról mert feltehetően tényleg javítani fogja az ittmaradási kedvet.
Más: attól tartok egy ilyen új uniban a deutérium jóformán lophatatlan lesz.

Egy másik érdekes kérdés: tegyük fel (és ennek van alapja), hogy szinte kizárólag
bányákra költök. Emiatt a mozgatható flottám lófitty, holdam jó ha egy darab van.
A napi termelést és a minimál flottát egy terebélyes védelemmel biztosítottam be.
Namost a mögöttem lévő 100 játékos (akiknek rombolóból többje van mint ahány
civil hajóm nekem összesen) sportot űzhet a védelmem módszeres szanaszétveréséből,
hogy érte "kemény vagyok" titulust szerezzen. Ezek szerint vagy teljesen
védtelenül kéne hagynom a bolygóimat (se napműhold), vagy olyan irgalmatlanra kéne
növesztenem a tekit, hogy az már tényleg senkinek se érje meg beverni. Egyiket sem
tenném szívesen. A holdam leradírozásáról már ne is beszéljek, bár ott azért mindig van
esély csillaghullásra és hát 10 millákat nem ér a becsület-pont szerintem senkinek.
Azért remélem kreatívabbak lesznek majd a játékosok, semhogy ilyen minimálprofitos
tekitörésekkel kelljen megszerezniük a napi betevő becsület-pontokat.

Ja igen, a flotta-kimenekülés. Azt hiszem ennek az a célja, hogy a noobok
ne lássanak ilyen csatajelentést:
(V:12.341.477 T:0)
Ez mondjuk rohadtul demoralizáló volt nekem is anno, el kell ismernem.
Egyszerűen 1:5-höz kell majd vinni a flottát (talán a speedsimben
lesz is majd egy ilyen gomb, hogy figyelmeztet az arány átlépésénél)
de a gigatekik ezzel elég jól bebiztosíthatnák magukat. Ha minden igaz,
erről ők is tudják mennyire felhúznák így a jónépet ezért azt írták
korlátozásokat hoznak majd és átdolgozzák a szabályt. Addig kár szomorkodni.

Összességében: az új unikban elég jól kigondolt, talán kis finomítások után
működőképes rendszert alkottak meg. A régi unikra nézve katasztrofális
helyzetbe kerülhet néhány játékos. Oda talán a változtatások felét is elég
lenne bevezetni. Még rengeteg hiányosságra fog fény derülni.
Pl ott van az a sunyiság a flotta admirálissal. Röviden: mivan???

Üdv.:
-Il-

This post has been edited 6 times, last edit by "-Il-" (May 3rd 2011, 9:32pm)

Tom_Peris

Nehéz harcos

• Send private message

12

Tuesday, May 3rd 2011, 9:08pm

Pár gondolat.

Kezdő védelem. ok legyen így. De akkor a flotta menekülésnek semmi de semmi értelme nincs. Mert ha így bevezetik akkor az uni 10% támadhatod és a nálad gyengébbeknek meg eltünik a flottája amikor odaérsz. Sok top (nem bányász) játékos fogja emiatt otthagyni a játékot (azaz nem regelni újba)...

Nersanyag eldugás. Nekem is vannak dugi boraim, töményeim amit nem szeretnék ha a vendégek megtaláljanak. Ha ez mértékkel lesz akkor ok. Ha több 10M anyagot lehet eldugni akkor nem mert a játék értelmét veszi el.

Új rangsor (főleg a hadi) az örvendetes. Azért az mégse állapot hogy van két játékos azonos flottapontal és az egyik épít egy DS-t a másik 2 kémet és ezotán a második lesz előrébb...

Általában:

Az az érzés fogott el mint az élet sok más területén. Védjük a bénákat, tehetetleneket, azokat akik nem veszik a fáradságot a játékszabályok megtanulására... Az aki top játékos nem véletlen lett az. Nem bisztos hogy azért mert mindig on, hanem leginkább azért mert ismeri a játékszabályokat (itt nem a hivatalosra gondolok hanem az ilyenekre mint FS, helyes építkezés, okos támadás, farmolás, phalanx, stb). Ellenben aki teljesít, okos, ügyes azt büntessük hogy szépen belesímuljon az átlagba.
Sokkal etikusabb lenne kibővíteni a kezdő küldetéseket (pl FS-eld el a flottát addig amig legközelebb belépsz), és pl x helyezés alatt (a potenciális célpont szekció) ezeket lehetne bizonyos időnként ismételni nehezedő feladatokkal illetve nagyobb jutalmakkal.
Meg lehetne olyat is esetleg hogy x helyezés alatt ha bezúznak akkor a következő belépésedkor a flottád és nyersanyagaid egy random része visszakerül hozzád.
Az ilyen jellegű segítségek a kicsiknek sokkal etikusabbak lennének mert úgy segítik őket hogy nem hozzák hátrányba azokat akik rájöttek/megérezték a játék lényegét...

szoltam.

edit
Ja igen. Egy élő példa. Az egyik diplomamunkásom rákapott a játékra (lehet hogy látta miközben frissítek egyet amig vele foglalkozok). Aztán kérdezgette hogy mi hogy merre meg ilyenek. Ha lenne időm rászántam volta pár órát amig mindent elmagyarázok, de nincs. Ezért nem tettem. A gond az az hogy ha nincs olyan ember aki ráér és van olyan kedves hogy elmagyarázzon ezt azt a játékból nem lehet semmit se megtanulni, amit lehet azt is kb így:így :)...
Ezzel csak arra akarok kilyukadni hogy a kezdőknek hajszálnyi esélyük van kitanulni a dolgot. Akinek sikerül az top játékos lesz (kba az az 500 játékos aki aktívan játszik, forumozik, ilyesmi) akinek nem az abbahagyja azzal a felkiáltással hogy ez egy fa.. fábol vaskarika ..ság..
A jobbára ártalmatlan védőnek jobbulást kíván a jobbára ártalmatlan. Viszlát és kössz a halakat!

Azt hiszem, hogy a civilizáció, ami annyira elvesztette a fejét, hogy részletes utasításra van szüksége ahhoz, hogy egy fogpiszkálót használni tudjon, az már nem az a civilizáció többé, amiben én élni tudok és amiben normális tudok maradni.

This post has been edited 1 times, last edit by "Tom_Peris" (May 3rd 2011, 9:22pm)

Devil666

Könnyű harcos

• Send private message

13

Tuesday, May 3rd 2011, 9:10pm

Már harmadszor írom ujra ezt a levelet... de csak azért is!

A Lényeget írom mostmár csak!

A lényeg: Szerintem egy teljesen új uni kellene ennek a rendszernek a tesztelésére hogy megtudjuk kiket érdekelne ez az uni! ugyanis szerintem is az ilyen unik a bányászoknak kedveznének és a tekiknek meg az expiseknek! a flottások eltünnének!

A Barymon eddig megannyi HoF lett kitéve és szerintem sok olyan is volt ami nem lett kitéve! de ha nem éri meg flottát gyártani akkor eltünnek az ilyen jó kis csaták! a nagyrésze benyomatja a flottáját beszedi a DF-et lesz minden bolygóján vagy 6nagyszállító meg 5szemetes aztán ennyi őt már nem támadhatják!
ez lesz mert így fogja megérni! már így is van egy halott unink a 6os 600játékosból 150-200 inaktív kb ugyan ennyi Vakációs kb 100 teki és a maradék az aki játszik azokból is sokan tekik és bányászok!

képzeljünk el egy unit ahol mindenki mindenkinek a szövetségese lehet mert felesleges támadni és meg sem éri és a kezdő védelem miatt nem is lehet! akkor milyen izgalmak várnak így egy uniban?

Szerintem ez teljesen tönkretenné a Barymot és rohamosan csökkennének a játékosok is és kb 6-8hónap alatt elérnénk azt a szintet ami a 6os unin van!
max 1-2HoF ha bezúzzák valaki flottáját vissza sem építi mert minek hiszen nem éri meg flottázni!

A Barymon sok játékos vesztését eredményezné véleményem szerint!

Mint azt már előbb is írtam egy újj uni kell de nem a mostaniak közül hanem egy TELJESEN ÚJ! hogy tesztelni lehessen az érdeklődést! mert ez a változás szerintem többet ártana az újj uniknak mint használna! de ez csak az én véleményem!

AZ ÖRDÖG NEM ALSZIK! ----- The Devil not sleep!
Barym: Shadows Alapító TOP 185
Electra: Shadows alapító TOP 56
RIP KILL: 3

erer1000

Könnyű harcos

• Send private message

14

Tuesday, May 3rd 2011, 9:16pm

és megint a dzsím fordzs alkot.
pozitív újíttásai a gf-nek: plan telepíttés, 2 flotta admirális és mérnök árának csökkentése.

negatív újíttásai: geo drágíttása, rd, sa drágíttás(régén 480ért 18k-t tudtam vna venni most 20k 720ft),raktár kisebbítés és az rd-hez hozzátartozó cuccok, és most jön ez a flotta kimegy ha támadok, nyersi eljertés.

most mi a ZZZZZ SZÍPSZÓ ZZZZZ csinálnak? eltolják az egész játékot! mindent elrontanak amitől az ogame ogame

én nekem a kedvem elcseszi a dzsímfo(s)rg
részemről K.O.

Na lehet sajnálni :D

***Uni2-erer1000***

***Draco-kisgyerek***

Uni2-Top56->Uni 1-Top194 :shit: :lol:
Draco-aki kapja marja.

..
Exp kalkulátor,Ogame vegyes kalkulátor,Dragosim csata szimulátor,CR formázó és ACS profit kalkulátor:
Klikk ide
..
JoCkAs-nak volt igaza

15

Tuesday, May 3rd 2011, 9:17pm

Újra le kell írnom :)

Újonnan nyíló unikba van ez tervezve elsősorban. Ha talán (ismétlem talán) régire is rá akarnák húzni, akkor sokmindent módosítanának benne, mert egy meglévő unira ezt ráhúzni olyan mint megállítani egy F1 futamot.

És mindez csak tervezet, amit egy hamarosan nyíló tesztuniban tesztelnek és az onnan érkező visszajelzések alapján vizsgálják, nyálazzák és mérlegelik a paramétereket.
Amit úgy látnak hogy módosítani kell, azt módosítják majd.

Persze az ogamen sokszor láttunk már karón varjút:)

16

Tuesday, May 3rd 2011, 9:22pm

- a védelemnek nincs pontbeli és időbeli fix határa
- folyamatos védelem van a pontok 1:10 arányában
- továbbá a következő 100 helyezettet a hadi statisztikában bármikor megtámadhatod

Röviden, ez részemről oké

A becsület pontok...

A jó/rossz pontok szerzése/kapása nem fog sok vizet zavarni. Minden megoldható... :) Voltam pár olyan játékban ahol ezek működtek, és könnyedén "kikerülhető".

Földalatti rejtett raktár.

Ha erre költi a helyet/nyersit, akkor legyen boldog vele.

Ha túlerős flotta támad meg téged, akkor a flottád el fog tudni menekülni.

Hát, ez nekem elég fura ötletnek tűnik. Így is nehéz leszedni egy jó játékost, most már a rendszer is besegít lelépni...

Több kérdés felmerült bennem:
-ha 5:1 aránynál kisebbel megyek az is bőven elsöprő túlerő... :pump:
-mennyi időre menekül el?
-merre menekül el? telepít v. mit csinál?
-a nyersi felét elhozom (ugye kiugráskor azt nem menti) ergo deu "taposással" lehet csak kiküszöbölni a menekülést. DE ez egy flottásnak horror deuköltség. 2-3-4...X támadás deuköltsége + a menetidők... ergo marad a nagyobb veszteség elviselése, és kisebb profit.

Éljenek a RIP-ek azokból "kevéssel" is minden megoldható :D .org-on nemrég érte el a top1 a 10k db-ot, az "mindenen" átmegy :)

This post has been edited 1 times, last edit by "Aurri" (May 3rd 2011, 9:47pm)

17

Tuesday, May 3rd 2011, 9:25pm

Quoted

Több kérdés felmerült bennem:
-ha 5:1 aránynál kisebbel megyek az is bőven elsöprő túlerő... :pump:
-mennyi időre menekül el?
-merre menekül el? telepít v. mit csinál?
-a nyersi felét elhozom (ugye kiugráskor azt nem menti) ergo deu "taposással" lehet csak kiküszöbölni a menekülést. DE ez egy flottásnak horror deuköltség. 2-3-4...X támadás deuköltsége + a menetidők... ergo marad a nagyobb veszteség elviselése, és kisebb profit.

1 Kis flottának kisebb az 5x-ös túlereje is:) Azonkívül mi van ha emellett van ott 200 grillező földi támogatásnak?

2 csak a csapódás idejére menekül el jelképesen, tehát nem phalanxolható orbitális pályán dekkol.

3 Jelképesen menekül, semmi flottamozgással nem jár, csupán livonódik a harcból.

4 úgyvan:)

18

Tuesday, May 3rd 2011, 9:52pm

1 Kis flottának kisebb az 5x-ös túlereje is:) Azonkívül mi van ha emellett van ott 200 grillező földi támogatásnak?

Majd kapja az arcába a 200 IPMet, hehe :phatgrin:
Viccet félretéve, elég nagy szívás lesz, ha ezt bevezetik. Nem nagyon látok reális esélyt a tekik mögött gubbasztó "kis" flották kikaparására, hagyományos flottával. Csak a RIPek tudják a létszám problémát megoldani, de nagy teki mögül kis flottát azok se fognak kiszedni.

This post has been edited 1 times, last edit by "Aurri" (May 3rd 2011, 9:56pm)

19

Tuesday, May 3rd 2011, 10:01pm

Quoted

Majd kapja az arcába a 200 IPMet, hehe

és innentől kezdve már csak deficites lehet a földműveléses kiadások miatt.

Tudja a GameForge, mert a megfelelő fórumon már felhívtuk rá a figyelmét, hogy a teki mögé bújt flottákkal mizujs (szijjahelóó), tudatában vannak hogy ez így még nem kóser és dolgoznak az ezügyben megvalósítható kompromisszumon.

Tom_Peris

Nehéz harcos

• Send private message

20

Tuesday, May 3rd 2011, 10:11pm

mondjuk tekiknél be lehet vezetni hogy védelem tipusonkén x darab után automatikusan df-be megy...
kb ez korlátozná a tekiket...
A jobbára ártalmatlan védőnek jobbulást kíván a jobbára ártalmatlan. Viszlát és kössz a halakat!

Azt hiszem, hogy a civilizáció, ami annyira elvesztette a fejét, hogy részletes utasításra van szüksége ahhoz, hogy egy fogpiszkálót használni tudjon, az már nem az a civilizáció többé, amiben én élni tudok és amiben normális tudok maradni.