You are not logged in.

1

Friday, August 20th 2010, 6:12pm

Új verzió 1.3 - Bolygó áthelyezés és főtiszt árak - kibeszélőthread

Új verzió 1.3 - Bolygó áthelyezése és prémium szolgáltatás árainak változása

Az új verzió két lényeges újításáról itt lehet beszélgetni. Eddigi redesign vagy verziók, bugok elemzése ne itt történjen, azoknak már megvannak a helyei.

A bolygóáthelyezésről összefoglaló és tudnivaló:

- az áthelyezett bolygó 24 óráig nem aktív, támadni lehet, de onnan támadást kiindítani nem.
- az áthelyezett bolygóra lehet saját flottát küldeni, de támadást kiindítani nem.
- a bolygóáthelyezés állandó, nem ideiglenes, addig marad ott a bolygó míg újra át nem helyezik.
- a bolygóáthelyezés árában benne van a hozzá tartozó hold áthelyezése is.
- az áthelyezés során minden épület és nyersanyag is áthelyeződik
- a flotta valós időben, deuköltség nélkül mozog át az új pozícióra, amit nem lát a phalanx. Egyéb rá érkező flottamozgást már igen.
- bolygót áthelyezni csak üres koordinátára lehet.
- A napműholdak a bolygóval együtt helyeződnek át.

Mint játékos, csak ennyit tudok rá mondani: WhooaaaaHHHHHHHHHHH

Sally

Unregistered

2

Friday, August 20th 2010, 6:27pm

Hmmm... már rég nem játszok aktívan, de kíváncsi leszek, mi lesz ezután...

Ha valaki kint biztonságban érzi magát, így könnyebben utána lehet menni, kevesebb idő alatt :D

Nekem egyelőre jó ötletnek tűnik - de bevezethették volna egy évvel korábban is :D

Pár kérdés:

1. Főbolygó is mozgatható?
2. Bolygóméret is megmarad?
3. Korlátlan a lehetőség, vagy van valamilyen korlát?

Egyetlen esetleges hátrány: ha valakinek van kedvenc helye, ami régen volt, és amíg távol van, esetleg más odacuccol.

Szerintem fel fogja dobni a játékot. reszkessetek külső galaxisokban élők :D.

Ilyenkor sajnálom, hogy már befejeztem :(.

Edit: bocs, az előbb csak átfutottam, most átolvastam alaposabban... Hát, elég drága lesz, az tény... Mondjuk anno volt kint 1-2 flotta, amiért szerintem be is vállaltam volna.

This post has been edited 2 times, last edit by "Sally" (Aug 20th 2010, 6:37pm)

3

Friday, August 20th 2010, 6:29pm

Quoted

A linben minden le van írva, de:

1: igen, a főbolygó is.
2: igen, a bolygóméret is megmarad
3: amennyire csak futja sötét anyagra

Gurat

Magister Certaminis

• Send private message

4

Friday, August 20th 2010, 6:30pm

Igen
Igen, ezért lehet csak hasonló szektorba telepíteni
nincs korlát... azért 204k sötét anyag nem kevés...nem vagyunk milliomosok...
Ez kicsit felpezsdíti a játékot az biztos...

ovecs

Banned until 03-06-2010

• Send private message

5

Friday, August 20th 2010, 6:33pm

240 000 sötét anyag az legjobb esetben is vagy 3k huf.....
Akinek van pénze az jól jár ezzel a lehetőséggel, én nem :crazy:

Kiszúrom a szemed, eltöröm a lábad aztán mehetsz amerre látsz...

6

Friday, August 20th 2010, 6:37pm

Nos a tisztek emelésén azt kell mondanom nem lepődtem meg.
Aki használ tisztet az 90%-ban geológust használ és ezt jól tudják a GF-esek is hiszen látják az adatokat és így akarnak több pénzt szerezni.
A többit nem nagyon használják ezért adják olcsóbban hátha megkedvelik őket.

Sötét anyag ára ugye nem változik ? (mondjuk ha változna se lepődnék meg:))

Kólóáthelyezés.
Ezen viszont meglepődtem nem is kicsit érdekessé teszi a játékot az biztos de ez sajnos megint olyan opció amit csak a "gazdagabb" játékosok használhatnak.
240.000 sötét anyag 6500 forint és szerintem a mai világban már is igen sok pénz jó néhány embernek ezért kíváncsian várom hogy hányan fogják alkalmazni.
Egyébként az nem tetszik hogy korlátozva van a támadás mert ha már rá költök egy csomó sötét anyagot akkor még korlátozva is vagyok 1 napig. :S
Örülök ezeknek a változásoknak mert érdekesebb lesz vele a játék de más javításnak jobban örültem volna pl asztrofizika régi UNI-kba.:D

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]

7

Friday, August 20th 2010, 6:51pm

Nekem tetszik ez. Nem rendszeresen kell bogyókat pakolgatni, de ha egy kezdő játékos is mint én elkövette azt a hibát, hogy 1 rendszerbe a kelleténél több bogyót pakolt és már nem szeretné lebontani mert szép gyárak vannak rajta, akkor ugye most korrigálhat. Igaz nem olcsó, de hát nem naponta költözik az ember. Ha lenne lájkolom gomb, tolnám is neki, így csak 5*! :)
várom mielőbbi bevezetését.

8

Friday, August 20th 2010, 6:58pm

Grat a GFo(s)rge ismét alkotott :)
Képzeljétek el kellő tőkével mit lehet elérni.
Most a magyar uniktól inkább el is vonatkoztatnék. A külföldi szerókon, 2-3 pénzes flottás gyerkőc összefog és 1-1 játékost kipécéz és szépen végigtelepülnek mellé, hopp Holdrombolás és a feje tetejére állhat az ember akkor sem menekülhet meg. EZ NAGYON DURVA. Eddig is hatalmas előnyben voltak/vannak az előfizetősek, most még jobban el fog szabadulni velük a játék. Ha korlátozva lenne, hogy 1 bolygót 1* lehet átpakolni, akkor azt mondom, oké, de így, hogy csak a pénz szab határt...
Kíváncsi leszek az újítás hatására, de így első olvasatra nagyon kemény. :evil:

This post has been edited 1 times, last edit by "Aurri" (Aug 20th 2010, 7:00pm)

Fugitive

Nehéz harcos

• Send private message

9

Friday, August 20th 2010, 7:00pm

Hmm....!
Totálisan látszik hogy a szerkesztők/üzemeltetők a lóvéra mennek!
Nem is találok nagyon olyan kulturált kifejezést amivel illetni tudnám ezt a kezdeményezést!!!!!
A pénzes(használnak sűrűn sötét-anyagot feltöltéssel bármely módon) hatalmas előnybe kerülnek és akik meg "megdolgoztak" azért amijük van csak Füty fürütty füty....!
Az ilyen izom vagyok leverlek-re ott vannak a Speed server-ek!
Azt hiszem ez a szerver is halálra lett ítélve!!!
Síp füty sípolássssss......
(ha tiltást kapok érte azt is Síppppppp + fütty)
:grumble: :stick: :shit:

This post has been edited 1 times, last edit by "Fugitive" (Aug 20th 2010, 7:01pm)

10

Friday, August 20th 2010, 7:08pm

Hát Fugitive, nem értek veled egyet, mert a bolygóáthelyező játékos 24 óráig nem tud támadni téged, viszont te tudod őt. Azonkívül ha tudsz játszani, akkor lehet a te rendszeredben, nem sokat tud veled kezdeni:)
Kivéve max hogy lefarmolja a területedet, amit voltaképp kolóniahajós megérkezés után is meg tud tenni idővel.

Egyvalamiben teljesen igazad van... a pénzre mennek :S

11

Friday, August 20th 2010, 7:24pm

Eddig is óriási előnyhöz jutottak azok,akik meg tudták fizetni a geológust és technokratát,most ezzel a bolygóköltöztetéses "újitással" ismét azok kapnak óriási előnyt,akik meg tudják fizetni.... Akik akartak,eddig is tudtak vándorbolygókról játszani,igaz,hogy bányákat nem tudtak épiteni,de jobban profitáltak,mint a bányákból:)
Ráadásul durva,hogy más kolózik 1es pozicióban nagyon jó esetben 90 férőhely körül,más meg odamigrál egy 229 es bogyót,mert van rá pénze....

Tovább is lehetne fejleszteni ezt. 10.000 sötét anyagért lehessen venni 10.000 rombolót, 30.k SA ért meg már amit a kedves vevő kiván, pl: Egyedi bolygóméreteket,kivánságlistás épületekkel, 18 as FPP-t.....
Esetleg nem lehetne azt megoldani,hogy minden flottamozgás inditása SA ba kerülne? Már csak azért,hogy teljesen el legyenek lehetetlenitve azok,akik nem tudnak fizetni......

Joker1220

Ford RS Cosworth

• Send private message

12

Friday, August 20th 2010, 7:26pm

Nekem tetszik a dolog, már csak azért is mert van egy hasonló GF es játék ahol ezt meg lehet tenni,
és ha jól tudom akkor felhasználói kezdeményezés adta az ötletet; hogy ilyen opciót is beépítsenek az Ogame be,
egyébiránt már régebben olvastam erről a tervezett bevezetésről (sok más melett) szóval egyáltalán nem lepődtem meg:)

Továbbá egyesek mondhatni már általános hozzáállásán sem lepődök meg hogy minden újítást,
minden új verziót és egyebet folyamatosan lehurrognak függetlenül attól hogy mire vonatkozik....

Csak egy gondolatmenet:

Ez van , ez lesz , változtatni nem lehet rajta,. így felesleges rajta stresszelni;

A GF nek pedig valamiből profitálni kell hogy tovább tudja üzemeltetni a játék szervereit, egy ingyenes
játéknál mi másból csinálná mint prémium szolgáltatásokból , szerintem ez egyértelmű....

13

Friday, August 20th 2010, 7:32pm

csak egy ötlet
4-5-6on megkapod a nagy bolygót, utána átteszed 12-re és dupla deu jön...

Erick144

Nap Műhold

• Send private message

14

Friday, August 20th 2010, 7:38pm

A love az ur, mint mindenhol ! :D Sztem ideje, hogy probalnak valamit csinalni, mert uncsi a jatek. Egyebkent kar, hogy csak adott tartomanyokban lehet rakni oket "Tartományok: 1-3; 4-12; 13-15." Ha jol ertelmezem, akkor 6-os bolygohelyrol nem lehet 1-esre rakni a kolt, pedig mekkora lenne egy 329 es kol 1-es vagy akar 15-os helyen is. Kivancsi vagyok mi lesz belole... nem kezdem el szidni rogton, kivarok. xd

:pillepalle:

Jumper

Nagy szállító

• Send private message

15

Friday, August 20th 2010, 7:41pm

Röviden szólva is ez egy nagy hülyeség szerintem ,de mindenkinek megvan a véleménye :)

Szerintem full millerek előnyben .............. :S:S :stick:

This post has been edited 1 times, last edit by "Jumper" (Aug 20th 2010, 7:42pm)

coyote

Kis szállító

• "coyote" has been banned

• Send private message

16

Friday, August 20th 2010, 7:43pm

úgy van , csak tartományon belül lehet mozgatni.....
miért lenne ez rossz????
ki kell várni ezt is mint a fórum újítást, az sem lett sztem rossz......
és én nem várnék giga bolygó mozgást.......

Akira

Nap Műhold

• Send private message

17

Friday, August 20th 2010, 7:47pm

Nem is tudom...
Az ötlet önmagában nem rossz, de sajnos csak az tudja kihasználni az előnyeit akinek van is pénze rá. Az átlagnak nincs. Erre nincs.
Viszont le is lehet mondani arról hogy elkapj egy gravitonra gyúró gyereket!
A régi verzióban kolonizáltál egy meleg pozícióra ( kaptál is egy kis méretű bolygót) és arra költhettél egy rakat anyagot.
és lehetett izgulni, hogy idő előtt felfedezi-e valaki, hogy miben mesterkedsz.

Az új verzió szerint kolonizálsz a 8-as mezőre hogy meglegyen a 200 feletti bolygó méret. Azt átköltöztetheted a 15-ös mezőre és így lesz egy hatalmas méretű deu bogyeszod.
majd amikor mindent felhúztál rá ( hajógyár, kutatólabor, nanite) és leszállítottad rá a napműholdakhoz való összes nyersit akkor egyszerűen átköltözteted az Uni legeldugottabb sarkába az 1-es pozicióra. 1 nap alatt lezavarod a gravitont, majd miután lebeszélted a szövi társakkal hogy álljanak készen a műhold zúzásra, haza ugrasz.

A GF-nak ez hatalmas buli. De a játékosok zöme nagyon lefog szakadni az élmezőnytől!
ha én azon gondolkoztam hogy építek 2 vándor kolót akkor ezt már el is felejthetem.
Fogom az ugró kapus holdas bogyeszt és át dobom arra a helyre ahol vadászni szeretnék. szerencsétlen célpontok semmit sem tudnak csinálni ellenem hiszen hold, phalanx, kapu is van. meg a flotta mellé!
Én jól járok, ők meg mennek vakációba vagy befejezik a játékot!

Hogyan fogsz lerombolni egy holdat?
Vagy háború esetén mi lesz?
a szövinkből a hold+kapus Top játékosok átugranak egymás mellé és az ott lévő bolygókat 20-20 rendszeren belül bedarálják. Egyeseknek ez igazságtalan előnyt fog jelenteni.

Ez az egész akkor lenne igazságos, ha egy új uni indulna ezekkel a feltételekkel és nem így, a meglévő Uni-t átformálni.
Azok a Top szövik, ahol a játékosok is erősek, simán megeszik a gyengébbeket! esélyük sem lesz a kiegyenlített játékra!
47浪人

ha először kémkedsz az az érdeklődés!
ha
másodszor, az már zaklatás!
Ám a 3.-ik kémkedésed már háborús üzenet!

18

Friday, August 20th 2010, 7:47pm

csak egy ötlet
4-5-6on megkapod a nagy bolygót, utána átteszed 12-re és dupla deu jön...

Aurri! Ha elolvasod, adott helyről adott helyre tudsz költözni. 1-3-ról 1-3ra. 4-12-ről 4-12re. 13-15-ről csak 13-15-re. Nincs olyan hogy Te most a 10es bogyód odarakod 15ös helyre.
Abban igazat adok, hogy legyen korlátozva, hogy 1 bogyót 1x lehessen költöztetni mondjuk. Bár ez nem hoz akkora lóvét tuti :) de a játékélmény kevésbé lesz rontva a sötét anyaggal nem rendelkezőknek.
Vagy mondjuk csak olyan rendszerből mozgathatsz el bolygót, ahol 1nél több bolygód van. Ez sem lenne hülyeség szerintem.....

This post has been edited 2 times, last edit by "Gul Damar" (Aug 20th 2010, 7:49pm)

Fugitive

Nehéz harcos

• Send private message

19

Friday, August 20th 2010, 7:50pm

eqiunoxxx!
Akkor elmondom részletesebben!
Odamennek 3an-4en valaki mellé!Amíg az illetőnek megvan a holdja nem akkora gáz!
De ennyi ember simán lekapja a holdat(pláne ha nagy %ban együtt játszanak)
Onnantól hogy nincs meg csak a menekülés maradt(ami közben fejlődni nem fogsz)...
Eddig kolo kellett meg hozni a flottát...amire fel lehetett készülni pár ismerőssel,és a közeledő flottát eltenni láb alól vagy hasonlók!
Innentől ez az opció kilőve!
Marad a tenger meg a hullámok(ne adja isten hogy így legyen)!
Ha lehet temetkezési vállokozónak lenni Az O-ban én most jelentkeznék is!!!
idézet nagyjából--->"24 óráig nem csinálhat igazán semmit....magyarul lassú telepítés a holdjára hogy leteljen az idő" és hopp megvan a baj!
Joker!abban teljesen egyet értek hogy valamiből üzemeltetni kell/fent kell tartani,de asszem (és nagyon nem vagyok vele egyedül ahogy olvasgat az ember és beszélget) ennek tényleg csak egy irányban lehet vége...hamarabb lesz vége ennek is mint lehetne("gyorsan kimegy a divatból")!
(az életben is rengeteg példa van erre, de ez megint más tészta, viszont azok megélt dolgok és kész tények)
Valami lesz belőle az biztos!--->Szerintem Ősrobbanás :puke:

This post has been edited 1 times, last edit by "Fugitive" (Aug 20th 2010, 7:52pm)

20

Friday, August 20th 2010, 7:56pm

Eddig is óriási előnyhöz jutottak azok,akik meg tudták fizetni a geológust és technokratát,most ezzel a bolygóköltöztetéses "újitással" ismét azok kapnak óriási előnyt,akik meg tudják fizetni.... Akik akartak,eddig is tudtak vándorbolygókról játszani,igaz,hogy bányákat nem tudtak épiteni,de jobban profitáltak,mint a bányákból:)
Ráadásul durva,hogy más kolózik 1es pozicióban nagyon jó esetben 90 férőhely körül,más meg odamigrál egy 229 es bogyót,mert van rá pénze....

Tovább is lehetne fejleszteni ezt. 10.000 sötét anyagért lehessen venni 10.000 rombolót, 30.k SA ért meg már amit a kedves vevő kiván, pl: Egyedi bolygóméreteket,kivánságlistás épületekkel, 18 as FPP-t.....
Esetleg nem lehetne azt megoldani,hogy minden flottamozgás inditása SA ba kerülne? Már csak azért,hogy teljesen el legyenek lehetetlenitve azok,akik nem tudnak fizetni......

Én ezt nem látom ennyire vészesen.
Gondoljunk csak bele.
Magyar OGame az UNI-k zöme kihaló félben vannak ezzel még több játékos fejezheti be igaz de benne van egy olyan fordulat is hogy izgalmat hozhat a már megszokott, monoton, unalmas UNI-kba.
Az hogy lezúznak nem kell félni ha FS-elsz nem tudnak mit tenni ellened még UNI6-ban is ami 2x-eres UNI még ott is sok idő kell a DS-nek a holdromboláshoz flottád mentve van innentől kezdve.
Na meg ott az az 1 nap mozgási tilalom 1 nap alatt csak észre veszed hogy valaki közeledbe települt vagy nem ??
Én tartom az álláspontomat továbbra is az újítás jó de asztrofizikának jobban örültem volna.
(Eqiunoxxx lécci csak nekem intézd el :P :D )

OGame.hu ---> UNI6 [2x speed]: BassHunter [LajharZ]
OGame.org ---> UNI35 [5x speed]: BassHunter [Skulls]